«
»

Phot 003

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2012 | 16 Reacties


Gaan we weer terug naar af?

De laatste tijd is de gulden weer helemaal in, met name in het nieuws… er wordt namelijk onderzocht of de euro wel zo slim was?.. eh duh, we zijn al zo’n 10 jaar verder… nu moet ik toegeven, dat zelfs ik de laatste tijd weer dingen aan het omrekenen ben, gewoon omdat de gulden inderdaad behoorlijk diep zit… maar met de invoering van de euro in 2002, zijn we er behoorlijk wat op achteruit gegaan, we hadden een vrij harde munt, we wisten waar die voor stond… om daar nu weer naar terug te gaan, gaat vast weer een klap geld kosten… en daar heb ik geen zin in… vind dan ook dat de politiek moet stoppen met praten hierover, en zich moet gaan concentreren op de echte problemen die we hebben… Zou jij weer terug willen naar de gulden?..

© foto Aline

Wil je meer foto’s zien, kijk dan hier daar staan de bijdragen van deze week

Reacties

16 Reacties to “Phot 003”

 1. Billy
  maart 13th, 2012 @ 16:22

  de euro heeft heel wat voordelen gebracht, het niet meer moeten wisselen als je naar het (euro)buitenland gaat. Maar de prijzen zijn met die eenmaking toch een stuk de hoogte ingegaan…

 2. Aline
  maart 13th, 2012 @ 23:42

  @Billy, inderdaad er zijn ook voordelen, maar de prijzen zijn in sommige gevallen echt niet in verhouding, als ik zie wat ik nu betaal met name in de horeca, dan schrik me soms rot als ik het omreken naar de gulden (weet dat het niet hoort, maar soms heb je even dat sommetje nodig, om door te hebben dat het veel te duur is)…

 3. Mirjam Kakelbont
  maart 14th, 2012 @ 08:39

  Terug naar de gulden lost vast niets op. Qua nostalgie vind ik ’t leuk, want die euro’s vind ik lelijk geld, maar om alles weer om te gooien. Ik zou ’t wel willen, maar ’t lijkt me niet slim.
  Ik vind ’t wel schandalig dat we zoveel miljard aan Griekenland hebben gegeven, terwijl er hier allerhande zorg en bijzondere regelingen voor chronisch zieken, van tafel wordt geveegd. Schrijnend!

 4. Aline
  maart 14th, 2012 @ 23:23

  @Mirjam, dat hoort bij die euro, ik vind het raar dat alles zoveel duurder is, en elk jaar alles nog eens duurder wordt… terwijl de lonen nagenoeg niet zoveel meestijgen… Winkof we terug moeten weet ik niet, ben bang dat het met het omrekenen toch weer te veel gaat kosten… en erger ze hebben al toegegeven laatst dat ze met een verkeerde som omgerekend hebben, maar mooi niet dat we dat geld terug zien…

 5. HDJ Vidajo
  maart 15th, 2012 @ 20:41

  Kwa uiterlijk van het geld in elk geval wel.

 6. Aline
  maart 15th, 2012 @ 22:36

  @DJ Vidajo, en toch denk ik dat we hier gewoon al aangewend zijn… lekker makkelijk in buitenland (nou ja in Europa dan)…

 7. Mike
  maart 20th, 2012 @ 15:20

  Ik was voorstander van de overgang naar de Euro en sta daar, na 10 jaar, nog altijd pal achter. De overgang naar de gulden zou inderdaad wéér een enorme klap geld gaan kosten en daarbij zouden de gevolgen voor zowel de Euro als de Gulden ook voor de toekomst desastreus zijn. Daarbij blijf ik bestrijden dat het de invoering van de Euro is geweest die de prijsstijgingen hebben veroorzaakt. Dit zijn de gevolgen van de economische en geo-politieke toestand waarin deze wereld verkeerd. Ik denk zelfs dat wij nu nóg slechter af zouden zijn geweest als we aan de Gulden vast hadden gehouden. Nederland is een handelsland bij uitstek en heeft in die hoedanigheid zéker geprofiteerd van de Euro.

 8. Aline
  maart 20th, 2012 @ 15:34

  @Mike mijn maakt het niet veel uit welke munt we hebben… wel vind ik dat we een betere prijs bij het omruilen hadden moeten krijgen… daarnaast vind ik het niet kloppen, dat er gelijk bedrijven zijn geweest die alleen het geld tekenen hebben verwisseld, dat heeft niets met economische toestanden te maken, want we zaten toen niet in een crisis… daar zijn we in 2009 pas in beland… Wink

 9. Mike
  maart 20th, 2012 @ 15:40

  Mja, en dat laatste ben ik dus niet met je eens. Hoewel er zeker een paar uitwassen zijn geweest is de omschakeling over het algemeen ordelijk verlopen. Je noemde al de horeca en die behoren dan ook wel tot de uitwassen maar ik heb in die tijd véél vergeleken en eigenlijk veranderde er in eerste instantie niets. Overigens noemde ik niet alleen de economische problemen als oorzaak voor de scherpe prijsstijgingen maar ook de geo-politieke toestanden. En onderschat die rol niet. We stonden allemaal te juichen bij het uitbreken van de “Arabische Lente” maar diezelfde Arabische Lente zorgt er nu voor dat de prijzen aan de benzinepomp compleet de pan uit rijzen…

 10. Aline
  maart 20th, 2012 @ 16:52

  @Mike de horeca is echt doorgeslagen, die moeten dik verdient hebben dat eerste jaar en nu nog trouwens, 2 euro voor één glas drinken dat vroeger 1 gulden 50 kostte… maar ja dat is met alles zo… terug gaan kost volgens mij in ieder geval nog meer… en die prijzen aan de pomp zijn niet alleen de Arabische lente, maar ook de bedrijven zelf, die kennelijk ondanks de crisis nog immer hele hoge winsten weten te behalen… en daar niets op lijken in te willen korten… terwijl ze met iets minder winst ook kunnen blijven bestaan… Wink

 11. Mike
  maart 20th, 2012 @ 17:12

  Dat glas water kostte in 2002 ook al geen f1,50 meer hoor, eerder f2,25 of zelfs f2,50. Dan nog is dát redelijk over de kop.

  Die brandstofprijzen zijn inderdaad niet alleen te wijten aan de arabische lente. Vergeet ook niet dat ten tijde van de overgang naar de euro de wereld bijna letterlijk nog naschokte van de 9/11 ramp. De daardoor veroorzaakte onrust heeft de brandstofprijzen zéker geen goed gedaan. Sinds die terroristische aanvallen op New York en Washington is de gehele wereld constant in beroering geweest. Is het ene nog niet achter de rug, doet zich het volgende alweer voor. Dit soort omstandigheden zijn nooit gunstig voor de prijzen op consumentenmarkten. E.e.a loopt synchroon aan de invoering vann de euro waardoor de kritiek vaak bij diezelfde euro komt te liggen. De waarheid is dat we ook met de gulden nu absurde prijzen zouden hebben betaald. ;o))

 12. Aline
  maart 20th, 2012 @ 17:19

  @Mike, in 2002 koste het nog F1,50 waar ik uit ging, en dat is nu echt €2,00 en in sommige gevallen zelfs al €2,25… Wink en ja er is meer loos, zo als gebruikelijk stijgen onze lonen niet zoveel…

  de energie en gas prijzen zijn ook veel duurder, terwijl het water omgerekend een vrij normale prijs is gebleven… verzekeren gaat ook nog redelijk goed, maar er zijn diensten en producten die een loopje met ons nemen… en niet meer na lijken te denken…

 13. Mike
  maart 20th, 2012 @ 17:30

  Hmmm… Ik woonde destijds in Limburg, toch écht niet de duurste provincie die Nederland kent en daar kostte, in een normále kroeg, een glas water toch al f2,25 hoor.

  Vergeet niet dat wij onze energie moeten importeren (ja, ook ons gas) maar dat we ons water zélf zuiveren. Niet overal is exact de vinger op te leggen maar wat ik probeer duidelijk te maken is dat deze extreme prijsstijgingen niet te maken hebben met de invoering van de euro maar dat daaraan tal van andere oorzaken ten grondslag liggen, eerlijk of niet.

  Vergeet niet dat bv. het ‘Raketje’, dat dit jaar z’n 50 jarig jubileum viert, vroeger gewoon 25 cent kostte en in 2002, als ik het goed heb, toch al gauw f1,25. Da’s een vervijfvoudiging in 25 jaar. Da’s óók veel en toen hadden we nog geen euro.

 14. Aline
  maart 20th, 2012 @ 17:40

  @Mike en toch zijn er dingen die nimmer duurder lijken te worden, kijk eens naar het witgoed… dat lijkt dezelfde prijs te blijven behouden… Wink

  Maar inderdaad alles gaat over de kop, en helaas zal dat nog wel even zo blijven doorgaan… al hoop ik wel dat het einde van de crisis gauw inzicht is…

 15. Mike
  maart 21st, 2012 @ 10:25

  Toch wordt in de loop van de tijd alles altijd duurder. Vraag je grootouders maar eens wat zij betaalden voor een brood of een liter melk, toen ze jong waren… ;o))

 16. Aline
  maart 21st, 2012 @ 19:51

  @Mike dat klopt ook wel, in de loop der jaren… hier hadden we het van de één op de andere dag… en dat is niet zo erg netjes… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.