«
»

Het examen

Geplaatst op vrijdag 2 maart 2012 | 4 Reacties

Daar ging hij voorbij, ze twijfelde even maar besloot hem te achtervolgen. Geen idee of het slim was, maar zolang hij haar niet zag, was er niets aan de hand. Ze had hem nodig, nou ja niet hem als persoon, meer zijn werkwijze. Hij was één van de beste artsen die ze kon, en zij, zij was al tweemaal eerder gezakt voor haar examen. Ze wilde bij hem zijn, om zijn handelingen te volgen en van hem les te krijgen. Ze was echter al tweemaal eerder afgewezen door hem, hij had geen stageplaatsen beschikbaar.

Ze wist zich te verstoppen in een kamer naast de operatie kamer. Vandaar uit kon ze alles overzien door een klein raam, en nog beter ze kon meeluisteren. Zo maakte ze vele aantekeningen, en besloot ze gelijk dat ze deze kamer vaker zou gebruiken. Ze moest alleen nog even uitzoeken wanneer hij daar een operatie had. Maar dat kon niet erg moeilijk zijn, als een nachtdienst had dan kon ze alle roosters bekijken. Mocht iemand zich ziek melden, dan moest ze namelijk voor vervanging kunnen zorgen. Wie had ooit gedacht dat het in haar voordeel zou werken, dat zij een administratie diploma had.

En zo gingen er weken voorbij, ze was zo blij dat niemand haar ontdekt had. Het afkijken bij haar grote idool, zorgde ervoor dat ze de stof eindelijk goed onder de knie kreeg. Nu was het wel zo dat ze steeds beter werd met alle theorie en het soms aan durfde om haar collegas te verbeteren. Ze had zich nog zo voor gedaan omdat nu juist niet te doen, want voor je het weet zou het iemand opvallen. Maar kennelijk dachten ze dat ze gewoon goed met haar neus in de boeken zat, ze moesten eens weten dat ze met slechts een uur per week alles leerde dat ze moest weten.

Bij het opstaan vanmorgen wist ze gelijk dat het fout zat. En toen ze op het werk aankwam wist ze dat het nog fouter zou gaan worden vandaag. Haar kamer, juist de kamer die zij al die weken in gebruik had om er voor te zorgen dat ze zou slagen. Juist die kamer, die was opeens in gebruik. Dat betekende dus dat ze hem niet meer kon gebruiken, en vanaf nu de rest van de stof zelf zou moeten leren. Er zat gewoon niets anders op, als ze het wilde halen.

Toen de dag van haar examen aanbrak was ze niet eens zo gespannen. Ze wist gewoon dat ze het goed zou gaan doen. Ze had immers les gehad van de beste, dus wat zou er fout kunnen gaan? Alleen de dagen er daarna waren vol van stress en spanning. Het niet weten hoe je het gedaan had bagon toch wel aan haar te knagen. Tot ze uiteindelijk de brief kreeg met de uitslag, geslaagd. Ze sprong een gat in de lucht en liet het grote geheim rusten. Niemand hoefde immers te weten hoe het haar gelukt was.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

4 Reacties to “Het examen”

 1. Marja
  maart 2nd, 2012 @ 12:15

  Leuk verzonnen. Toch zou ik niet graag door haar worden geopereerd. Shock(

 2. Gabi
  maart 2nd, 2012 @ 22:54

  Hmmmmm… misschien maakt het niet uit hoe men leert als men maar leert.
  Als men het examen heeft gehaald dan moet de kennis blijkbaar voldoende zijn, toch?
  Nu dan maar stage in de praktijk…
  Coassistent worden en zo…

  Groetjes,

  Gaabs

 3. Aline
  maart 3rd, 2012 @ 17:16

  @Marja ik zie niet in waarom niet, ze heeft haar examen gehaald en alles geleerd…

 4. Aline
  maart 3rd, 2012 @ 17:16

  @Gabi precies, maakt niet uit hoe ze er gekomen is, het gaat erom dat ze gehaald heeft… al raad ik deze manier niet echt aan…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.