«
»

3e fotografie cursus 004

Geplaatst op maandag 19 maart 2012 | 2 Reacties

Zondag 11 maart zijn we met de groep op bezoek geweest op Willemsoord… we hadden afgesproken op de parkeerterrein van het Marine museum om 9.30 uur… en daar kregen we een lijstje met wederom een viertal opdrachten en eigenlijk ben ik daar dan maar gewoon mee van start gegaan… al bleek thuis dat niet alles zo uitgepakt had als ik gehoopt had…

De eerste opdracht wast een foto maken met één van de volgende vier compositie regels -Perspectief – Invoerende lijn – Regel van een derde – Ritme / Structuur… ik heb voor de laatste gekozen en nam een foto van een stuk straat, waar een leuk patroon in zat… tijdens het bewerken besloten dat ik deze foto graag in zwart-wit wilde zien… en daarna kon ik niet meer kiezen…

De volgende opdracht vond ik niet zo makkelijk, namelijk een karakteristiek beeld maken van de omgeving… wilde dus duidelijk iets laten zien van Den Helder… al is Willemsoord zelf al genoeg… gekozen voor gebouw uiteindelijk, wat daar wel voor door kon gaan… de volgende opdracht een foto met een scherp en onscherp beeld… daarbij gekozen voor een doorkijk die ik zag in een kunstwerk, al had ik misschien iets meer moeten schuiven met mijn standpunt…

De vierde opdracht was een foto van een fragment / detail… deze was even zoeken, moet zeggen dat ik blij ben ik in dit geval meerder foto’s heb genomen van verschillende dingen… en uiteindelijk werd het gewoon één van mijn eerste foto’s… de laatste opdracht was wederom een vrije foto, eentje die zelf mooi vond, en dat kon niet missen… bij deze foto had ik een goed gevoel toen ik deze gemaakt had… en dat bleek te kloppen… ik vind dit een prachtige foto qua kleur en qua alles wat erop staat…

Reacties

2 Reacties to “3e fotografie cursus 004”

 1. Di Mario
  maart 20th, 2012 @ 07:36

  Die opdrachten zijn meestal wel even zoeken, maar dat hoort er wel bij natuurlijk.

  Love As always
  Di Mario

 2. Aline
  maart 20th, 2012 @ 15:13

  @Di Mario je gaat anders kijken, en anders fotograferen… dus ze helpen je om beter te worden…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.