«
»

Write on Wednesday 70

Geplaatst op woensdag 22 februari 2012 | 2 Reacties

Trap(pen)

Het begon jaren terug, in haar ouderlijke huis, haar vader raakte zijn baan kwijt, zocht een zondebok. Kortom zij had aan het kortste end getrokken, letterlijk, want hij trapte haar maar waar hij haar schoppen kon. Vele malen durfde ze niet naar school, bang voor de reacties van de anderen. Het was meneer van Trap, het schoolhoofd die door had wat er speelde. Hij was names het schoolbestuur bij haar thuis langsgegaan, toen ze weer eens wegbleef. De blik van het meisje naar haar vader sprak zoveel boekdelen, dat hij direct door had hoe de vork in de steel zat. Hij besloot om Ilse gelijk met hem mee te nemen, zij kon hier niet achterblijven, niet bij deze man die zijn dochter zo mishandelde. Ilse was maar wat graag met hem meegegaan, ze had immers blauwe en paarse plekken genoeg. Zijn vrouw had er op aangedrongen dat ze bij hun moest blijven. En zo was het gegaan, ze hadden officieel de voogdij aangevraagd en Ilse bloeide eindelijk op tot de mooie vrouw die ze was. Zonder al die blauwe plekken en met veel liefde in haar leven. Vandaag zouden haar pleegouders komen, en ze wilde ze verrassen met een heerlijk uitgebreid diner. Zonder hen zou ze niet geworden zijn tot de vrouw die ze nu was. Toen ze even later arriveerde schrokken ze wel, Ilse had namelijk een paar blauwe plekken op haar arm. Maar ze kon ze al snel geruststellen, ze was zojuist van de trap gevallen niets bijzonders.

© Aline

Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

2 Reacties to “Write on Wednesday 70”

  1. Marja
    februari 23rd, 2012 @ 11:49

    Een heftig verhaal met een goede afloop. Gelukkig maar.

  2. Aline
    februari 23rd, 2012 @ 11:55

    @Marja inderdaad wilde meerdere betekenissen erbij halen, en zo kwam ik tot dit verhaal met goede afloop…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.