«
»

Verkeerde antibiotica

Geplaatst op donderdag 23 februari 2012 | 10 Reacties

Gisteren medicijnen opgehaald bij de apotheek, even op het doosje kijken leerde me 2 maal daags… dus dan is 0.00 en 12.00 de beste tijd, want tussen de middag ben ik eigenlijk altijd thuis… en rond 0.00 gaan we meest wel slapen… dus om 0.00 vanmorgen besluit ik een pil in te nemen met water… niets mis mee lijkt, echter die pil die wilde niet echt, dus gelijk de gebruiksaanwijzing erbij, staat daar dus in dat ik deze medicijnen in moet nemen met melk of yoghurt… dus heel snel een glas melk er achteraan genomen… en verder werd ik dus wakker met een raar gevoel, ten eerste krijg ik normaal 4 keer daags een tablet voor 5 dagen, dus 20 stuks… en nu heb ik maar 10 stuks gekregen…

Vanmorgen even met de huisarts gebeld, en die was niet zo blij, dat de apotheek het veranderd heeft, vooral omdat ik wel eens vaker een blaasontsteking heb, ze gaf dan ook aan dat ze 20 tabletten had voorgeschreven en 4 maal daags… daarop de apotheek gebeld, want gister was het recept zo doorgestuurd, normaal neem ik het mee en weet ik dus al wat er op staat… maar goed verteld dat ik niet heb gekregen wat ik moest hebben… en dat ik niet echt tegen deze medicatie kan… dus mocht het komen omruilen, en nu heb precies wat ik normaal heb… bekende medicijnen, 4 maal daags, met water en voedsel innemen… heb ze er ook even op gewezen dat die andere niet met water in genomen dienen te worden, en dat het wel fijn had geweest als ze dat op het doosje hadden staan… maar volgens hun mochten ze ook met water, dus heb ze de gebruikswijze maar even voorgelezen… en dat gaan ze nu even uitzoeken, maar goed ik heb de goede medicijnen dus als het goed is ben maandag weer blaasontsteking vrij…

Reacties

10 Reacties to “Verkeerde antibiotica”

 1. Marja
  februari 23rd, 2012 @ 14:40

  Wat een sukkelapotheek.

 2. Aline
  februari 23rd, 2012 @ 16:28

  @Marja ze schijnen het recht te hebben dit te doen, alleen ik kan hier niet zo goed tegen, en mijn huisarts was er ook niet zo blij mee…

  gevolg voor mij is dus nu dat ik buikpijn heb, en dat heb ik normaal niet als ik een blaasontsteking heb…

 3. minoesjka
  februari 23rd, 2012 @ 20:20

  Toch wel typisch, dat ik toch weinig mensen tegen kom waarbij het met de apotheek wel goed gaat.
  Ik gebruik chronisch medicatie, maar heb daar altijd strijd om met mijn apotheek, want volgens hun doet iedereen het fout, behalve hun ?!?!?!?

 4. Aline
  februari 23rd, 2012 @ 20:29

  @Minoesjka het eerste wat ze me zeiden vanmorgen was dat ze het recht hadden het recept aan te passen… ze hadden capsules gegeven met 100mg inhoud, echter wel een ander merk, wat eigenlijk nooit past binnen mijn ziekte beeld, want op het moment dat migraine krijg, dan zit de blaasontsteking er al een paar dagen… baal dat ik zelf het recept niet heb gezien, anders had ik gelijk stennis lopen maken…

  maar goed de gevolgen zijn nu zo’n 24 uur later dat ik buikpijn heb, dat heb ik nooit als ik blaasontsteking heb, en normaal als ik de eerste paar pillen geslikt heb… dan krijg ik geen migraine aanvallen meer, maar je raad het al, had er zo juist vlak voor het eten weer één… dokters hebben er voor geleerd, en weten heus wel wat ze voorschrijven… vind het echt raar dat apotheken dit kunnen aanpassen…

 5. Sisely.nl
  februari 23rd, 2012 @ 21:19

  Is allemaal wat,Sterkte ermee.

 6. Aline
  februari 23rd, 2012 @ 21:29

  @Sisely je moet tegenwoordig goed gebekt zijn en goed opletten als je medicijnen gaat halen… Wink

 7. Ivanka
  februari 24th, 2012 @ 22:10

  Nouja zeg, dat moet toch niet kunnen…
  Gelukkig was je oplettend!

 8. Aline
  februari 24th, 2012 @ 23:55

  @Ivanka helaas iets te laat, wou dat ik die ene pil niet genomen had…

 9. staart
  februari 27th, 2012 @ 08:55

  Geen klachten over de apotheek gelukkig. Probeer ens cranberriepillen in als onderhoud Daarmee kan ik blaasontsteking tot nu toe voorkomen

 10. Aline
  februari 27th, 2012 @ 20:17

  @Staart ik heb ze vanmiddag opgehaald, al moet ik mijn kuur is nog even afmaken… vanaf woensdag gaan we het eens proberen met elke dag zo’n cranberriepil…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.