«
»

Reality

Geplaatst op vrijdag 3 februari 2012 | 6 Reacties

Het werd stil in de zaal op het moment dat hij, Niels, het podium opliep. In zijn hoofd was dat geen goed tekenen. Geen applaus bij opkomst, was in zijn ogen een afwijzing. Hij pakte zijn gitaar even vast, keek omhoog, en deed even vlug een schietgebedje. Het was nu of nooit, als hij zijn kans niet zou grijpen, dan kon hij maar beter iets anders gaan doen. Hij staarde voor zich uit naar zijn publiek, en begon te spelen en te zingen alsof zijn leven ervan afhing. Alsof ze het wisten begonnen ze op de maat mee te klappen.

Op het zelfde moment aan de andere kant van de stad, zat Paula in de kleedkamer. Ze had haast geen tijd, alles moest snel, sneller, snelst. Het leven van een mannequin was keihard werken. Tussen de shows door, had ze amper tijd om adem te halen. Echter het tempo van deze show, was moordend, zo snel als alles vanavond moest had ze het nog nimmer meegemaakt. Maar er zaten een paar grote belangrijke mensen in de zaal, dus als ze het nieuwe gezicht van elk tijdschrift wilde worden, dan was dit haar kans. Rustig adem halen, en lopen zoals nooit te voren.

Niet ver daar vandaan, in een kleedkamer zat Bas, druk bezig met het aankleden van zijn voetbal kleren en schoenen. Het was druk met al zijn maten om zich heen. Hij had was moeite om de coach te kunnen verstaan. Hoorde hij het nu goed zaten er juist vandaag scouts in de dug-out. Was hij vannacht maar niet zo dom geweest om door te halen met zijn vrienden, nu moest hij presteren, terwijl hij eigenlijk niet in goede vorm was. Een paar tellen later renden ze met zijn allen het grasveld op.

James en Shirley zaten gespannen te wachten tot ze aan de beurt waren. Voor het eerst zouden ze samen een koppel vormen. Ze waren al weken aan het oefenen, dus helemaal voor het eerst zou het niet zijn, maar dat was allemaal stiekem gebeurd. Zonder pers, zonder toeschouwers, zodat ze zich op hun sport konden richten. Dansen was hun lust en hun leven, vanavond zouden ze aan iedereen laten zien dat zij het hadden. Dat zij voortaan een paar waren, waar niemand om heen kon. Hun favoriete dans klonk door de geluidsbox een teken dat het nu of nooit was.

“Hoe loopt dit af?” “Kijk volgende week weer om te zien of ze hun doel bereiken”. Daarmee was het programma afgelopen. Even was ze in de huid van deze vijf personages gekropen. Heerlijk wegdromen en meekijken in het leven van een ander. Wat hield ze toch van reality shows, die maakte het leven voor haar weer even dragelijk. “Kom Boris, zet jij even de tv uit, en pak je daarna mijn jas?” Haar hond deed gelijk wat er van hem gevraagd werd, ze rolde naar de deur toe, welke Boris voor haar opende, haar leven zag er na het ongeluk totaal anders uit.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “Reality”

 1. Marja
  februari 3rd, 2012 @ 11:59

  Keigaaf verhaal, Aline.
  Ik zou willen dat ik het verzonnen had. Mijn inspiratie is nog ver te zoeken. Ik heb niets met coaches en tijdschriften. Help …

 2. Di Mario
  februari 3rd, 2012 @ 21:54

  Ik heb hem helemaal in één adem uitgelezen.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Aline
  februari 4th, 2012 @ 10:11

  @Marja had vier aparte losse verhalen, en de vijfde alinea maakt er één van… Wink

 4. Aline
  februari 4th, 2012 @ 10:12

  @Di Mario, cool, maar je mag gewoon ademen hoor tussentijds, dat leest waarschijnlijk nog makkelijker ook… Wink

 5. Leo
  februari 5th, 2012 @ 11:57

  Je schrijft je lekker los zo in ieder geval. Elke dag van de week is er wel een opdracht…..Smile Leest lekker weg hoor.

 6. Aline
  februari 5th, 2012 @ 14:00

  @Leo, inderdaad vanaf deze week nog een paar verhalen extra… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.