«
»

Helse pijn

Geplaatst op vrijdag 24 februari 2012 | 10 Reacties

Tranen stroomden over haar wangen, ze kon er niet meer tegen vechten. De pijn die ze voelde was te groot, ze wist dat ze morgen de huisarts zou gaan bellen. Zo kon het immers niet meer, de laatste week had ze zich niet zo lekker gevoeld. Ze had zich ziek gemeld bij haar werkgever, en was als even op het spreekuur langs gegaan. Even tot rust komen, uit zieken en daarna zou ze volgens hem er weer helemaal tegenaan moeten kunnen gaan. Ze was nu een week thuis, waar ze gister nog dacht dat het zou gaan, was er niets meer van die gedachte over.

Eigenlijk zou ze de huisartenpost, of de ehbopost moeten bellen, maar dat durfde ze niet. Ze had gewoon heel veel pijn in haar been. Daarvoor ga je toch niet met een ziekenauto naar het ziekenhuis toe. Nee, ze moest even haar tanden op elkaar zetten en dan morgenochtend gelijk bellen. Voor de nacht zocht ze even naar wat pijnstillers. En toen ze die had kroop ze naar boven, ze kon maar beter alvast op bed gaan liggen. Des te eerder ze in slaap viel des te beter.

Met een verbeten gezicht werd ze wakker, drie pijnstillers hadden hadden het dan toch echt gedaan. Haar zo moe gemaakt dat ze eindelijk in slaap gevallen was. Uiteraard niet goed, want zoveel dien je niet te nemen, maar gelukkig werkte het als slaapmiddel. Ze pakte haar telefoon en draaide het wel bekende nummer. Echter het bandje stond nog aan, al kijkend op de wekker zag ze dat ze een uur te vroeg was. Nog een wachten en dan eindelijk, ze besloot wat spullen bij elkaar te zoeken, als of ze het gevoel al had dat er wat ging gebeuren. Iets groters dan ze nu nog kon verwachten.

Precies toen de assistente de knop om haalde en de telefoon aansloot, ging deze al over. Angela lag uit hoe ze het weekend door gekomen was, en de assistente kon niet anders dan met spoed de huisarrts naar haar door te sturen. Die binnen een paar tellen besloot dat ze echt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest. De pijn in haar been viel op dit moment niet te verklaren. Er zouden wat testen gedaan moeten worden, te beginnen bij een kuitecho. Op die manier kon er gekeken worden of ze trombose zou hebben.

De rit naar het ziekenhuis was snel gegaan, nog sneller was ze in de wachtkamer geplaatst bij de juiste afdeling. Ze hadden haar gewoon in zo’n roelstoel gezet en haar erheen gereden. Hier zat ze dan te wachten, een eerste van vele testen, te beginnen bij het ergste scenario herhaalden de woorden zich in haar hoofd. Een paar tellen later lag ze op tafel en hoorde ze de diagnose gesteld worden. Met daarbij de verzekering dat ze in goede handen was, ze mocht een paar weken blijven, maar het was goed te genezen. Al zou ze wel de rest van haar leven op bloedverdunners moeten blijven doorbrengen.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

10 Reacties to “Helse pijn”

 1. Hartelijke Hot Hulk
  februari 24th, 2012 @ 23:30

  Kan zo maar echt gebeuren met een mens wat jij vehaald hebt.

  Ik heb b.v. opheden een verschrikkelijke pijn in mijn portomonnee.
  Valt ook niet mee!

  Bovendien moest ik door het raam naar binnen vandaag.
  Kwam omdat het weekend voor de deur stond!

 2. Aline
  februari 24th, 2012 @ 23:32

  @Hartelijke Hulk in 2000 was het ook echt, voor mij ik heb hier en daar wat buigingen aangemaakt voor het verhaal, maar het is behoorlijk autobiografisch dit keer…

  Enne pijn in je knip valt ook niet meer…

 3. Gabi
  februari 24th, 2012 @ 23:35

  Goed verteld maar vrolijk wordt men er niet van… het zou je maar gebeuren… brrrrrr…

  Groetjes

 4. Aline
  februari 24th, 2012 @ 23:48

  @Gabi ik weet uit ervaring hoe het voelt, 12 jaar geleden verkeerde ik in deze positie, leek me handig dit een keer te gebruiken om vandaar uit mijn verhaal te schrijven…

 5. ikanmas
  februari 25th, 2012 @ 08:24

  Zuinig zijn met je benen hoor je hebt maar een paar liefs yvonne

 6. Marja
  februari 25th, 2012 @ 09:47

  Ik zie dat iets dergelijks zelf hebt meegemaakt. Gelukkig is het goed afgelopen. Knap geschreven.

 7. Ria
  februari 25th, 2012 @ 14:23

  Hierbij dacht ik aan een zweepslag ,dat doet ook zo vreselijk pijn in de kuit.
  gr.Ria

 8. Aline
  februari 26th, 2012 @ 19:43

  @Ikan mas ik ben er inderdaad zeer zuinig mee…

 9. Aline
  februari 26th, 2012 @ 19:44

  @Marja het is herinnering en fictie door elkaar heen gemixt…

 10. Aline
  februari 26th, 2012 @ 19:52

  @Ria, om kort te gaan, in 2000 heb ik een week thuis gezeten vanwege een zweepslag… precies na die week kwam alle pijn in alle hevigheid terug, en had daarnaast alle kenmerken van een hernia… heb toen weken rust gehad, iets van drie… voor ze me voor een kuit echo naar het ziekenhuis lieten komen… waar ik dus de schrik van mijn leven kreeg, want ik had trombose uitgezaaid tot in mijn maag… en ik ben direct opgenomen, terwijl ik het idee had slechts voor een onderzoek naar het ziekenhuis te gaan…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.