«
»

De prinses

Geplaatst op vrijdag 10 februari 2012 | 8 Reacties

Lang geleden, en dan bedoel ik heel lang geleden leefde er een jonge prinses. Deze prinses vermaakte zich prima in het kasteel, ze had zoveel kamers om te ontdekken en in te spelen. Dat ze besloten had elke dag een andere kamer te gaan bezoeken. Om dat goed bij te kunnen houden, had ze een plattegrond gemaakt, waarop ze de kamers die ze bezocht door haalde en een nummer gaf. Aan de hand van het nummer maakte ze een dagboek aantekening in een schrift met harde kaft. Zo kon ze alles goed bij houden.

Ze was heel benieuwd hoeveel kamers er nu werkelijk in het kasteel zouden zijn. Ze had het aan haar vader gevraagd, maar hij vertelde haar dat hij het vroeger eens geprobeerd had om ze te tellen. Echter het was hem niet gelukt, hij was bij zestig kamers blijven steken. Toen hij bedacht dat hij de badkamers en de verblijven van het personeel niet had mee geteld. Hij had zijn aantekeningen wel bewaard en als ze morgen terug kwam dan kon ze die bij hem ophalen. In ruil daarvoor wilde hij op de hoogte blijven van alles wat zijn dochter deed.

Prinses Sarah hield haar vader aan zijn woord, door de volgende ochtend haar kaart en en aantekeningen te laten zien. De koning was behoorlijk onder de indruk van de manier waarop zijn jongste oogappel te werk ging. Hij gaf haar zijn papieren, die inmiddels vergeeld en grauw geworden waren. Ze begonnen automatisch alles tegen elkaar af te strepen. Om tot de conclusie te komen dat de prinses voorlopig nog wel een paar weken, zo niet maanden zoet zou zijn. Als verrassing had hij een kopie van de lay-out van het hele kasteel bij zich.

De komende paar weken was ze elke dag bezig geweest met het in kaart brengen van de kamers. De papieren en de tekening van haar vader hadden haar flink geholpen. En elke vrijdag bracht ze verslag bij hem uit. Elke kamer werd door haar goed verkend, deuren en ramen werden geteld en genoteerd. Dat er zoveel open haarden in het kasteel waren had ze nimmer kunnen raden. Net als badkamers trouwens, er hingen best veel spiegels en schilderijen overal. Ze had het idee nog maar de helft gezien te hebben. Dus wellicht was één kamer per dag iets te weinig, en moest ze gewoon het tempo opvoeren.

Vandaag had ze iets bijzonders ontdekt, achter in een kamer had ze een deur gevonden. En deze had haar naar een andere kamer geleid. Met daarin een waar kunstwerk, iets zo mooi, dat had ze nog nimmer gezien. Zo enthousiast als ze was, had ze gelijk haar vader erbij gehaald, die met stomheid geslagen was. Dit was de reden dat hij de zoektocht ooit begonnen was. Dit was waar hij naar op zoek geweest was, zijn dochter had zojuist een fortuin terug gevonden. Dat was een feestje waard, met Sarah als eregast.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “De prinses”

 1. Di Mario
  februari 10th, 2012 @ 12:22

  Maar nou weet ik nog niet waarom het zoveel waard is en hoe wist die vader van het bestaan af. Mmmmmmmmm, vragen, vragen, vragen.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Ria
  februari 10th, 2012 @ 13:00

  héérlijk verhaal Aline.
  Het mijne komt nog wel.
  groetjes ,Ria Big Smile

 3. Marja
  februari 10th, 2012 @ 14:13

  Mooi sprookje en wat was nou dat kunstwerk?
  In de laatste zin bedoel je “waard”, denk ik.

 4. Khadija
  februari 10th, 2012 @ 20:23

  Mooi hoe je de vader/dochter-band hebt beschreven.

 5. Aline
  februari 12th, 2012 @ 19:30

  @Di Mario, het is een verloren schat… Wink

 6. Aline
  februari 12th, 2012 @ 19:30

  @Ria dank je wel, en de jouwe heb ik net gelezen…

 7. Aline
  februari 12th, 2012 @ 19:31

  @Marja inderdaad het moet waard zijn… Wink Enne het was een verloren schat…

 8. Aline
  februari 12th, 2012 @ 19:33

  @Khadija dank je wel, dat was zo ongeveer de rode draad door het verhaal heen, denk dat je als vader je dochter niet moet vergeten, als je zo’n veel eisende baan hebt… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.