«
»

3e fotografie cursus 001

Geplaatst op maandag 20 februari 2012 | Geen reacties

Vanavond was het eindelijk zover, zoals ik eerder vanmiddag al liet weten, een cursus van acht lessen, verdeeld over theorie en praktijk lessen… vanavond theorie, en gezien sommige van ons er al een tijdje uit waren, er zelfs een paar waren die geen voor opleiding hadden… stond vanavond eigenlijk in het teken van herhalen… want dat is toch wel de beste manier om je camera te leren kennen… tijdens de cursus wel een heel stel dingen mee geschreven wat eigenlijk niet hoeft, omdat Dirk een prachtig naslagwerk gemaakt heeft… en we alle tekst dus thuis na kunnen lezen… uiteraard hebben we besproken wat war we heen gaan tijdens de praktijk lessen…

~ Zondag 26 februari 2012, 9.00-12.00 uur,
praktijk in de Oranjerie, Japanse tuin

~ Zondag 11 maart 2012, 9.30-12.00 uur,
praktijk op het terrein van het Marine museum

~ Zondag 25 maart 2012, 9.30-12.00 uur,
praktijk in Quelderduyn

~ Zondag 1 april 2012, 9.30-12.00 uur,
praktijk in Kolhorn

Ik wil van de week dus aan de slag gaan met wat foto’s maken (met andere woorden ga me zelf huiswerk geven)… naar aanleiding van de foto’s die we te zien kregen, en waarbij vele verschillende dingen uitgelegd werden…  test 1: met mijn 18-70mm een foto maken met f2,8 daarna met f8 en daarna met f16, vanaf het zelfde standpunt om het verschil in scherptediepte te zien… test 2: met mijn 70-300mm een foto met f3,5 daarna met f10 en daarna met f22 vanaf hetzelfde standpunt om het verschil te zien… test 3: een foto van één onderwerp gemaakt op verschillende afstanden, 1 meter, 5 meter en 20 meter… dus ik ga zelf verplaatsen om scherpte diepte te laten zien… test 4: een foto maken met verschillende licht metingen, met centrum meting, matrix meting en spot meting… test 5: een foto maken met een normale belichting (werken in stand M)… daarna eentje onderbelichten, en een foto overbelichten, op zelfde standpunt blijven staan om zo het verschil te kunnen zien… test 7: een foto met twee onderwerpen, waarbij de linker iets voor de rechter staat… en dan een foto maken waarbij de linker scherp het voorste scherp is, en daarna een foto maken waarbij het rechter deel, de achterste scherp is… test 8: enkelpuntsysteem opzoeken op mijn fototoestel, een onderwerp met meerdere dingen tegelijk zoeken… en dan op één enkel punt instellen, en zo een paar verschillende foto’s maken met steeds weer een andere punt…

Daarnaast hebben we van Dirk ook nog een opdracht opgekregen neem 1 onderwerp en fotografeer deze op verschillende manieren, waarbij vele dingen op alleen dit onderwerp getest dienen te worden… uit deze foto’s dien je dan de beste en de minste foto te kiezen… kortom een hele klus, waar ik dan ook graag mee aan de slag ga…

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.