«
»

Fotoclub FWG Den Helder 70

Geplaatst op dinsdag 10 januari 2012 | 6 Reacties

Vanavond de foto van de maand verkiezing… en dat was dit keer digitaal, voor de tweede keer (vorige keer was ik op vakantie), maar goed ik heb gister een foto doorgestuurd, zodat ik mee kon doen… bleek niet de enige te zijn, we deden dit keer met 23 personen mee… met de foto van de maand doen er normaal iets van gemiddeld 10 mee (dat is een geprinte foto, netjes in een passe-partout geplakt)… en de opkomst was ook nog eens vrij groot… kortom de foto’s eerst twee keer allemaal voorbij zien komen, en daarna nogmaals met een nummer erbij, zodat we konden gaan stemmen… de eerste plaats had zes stemmen, tweede plaats vijf stemmen, en derde plaatse vier stemmen… en ik, ik had twee stemmen, wat er netjes was, want er waren er velen die geen stemmen hebben gekregen… nadien hebben de winnende foto’s besproken, en zijn we overgegaan naar het bespreken van de foto’s… waarbij die van mij als eerste aan de beurt was (want deze werd als eerste getoond)… commentaar was leuke foto, kleed was storend (duidelijk iemand die geen modellen fotografeert, het doek is namelijk vrij duur, dus we liggen er meestal een kleed overheen om de achtergrond doek te beschermen)… mijn foto is duidelijk een moment opname, een spontane actie, waarbij de kleine meid van 3 jaar op haar tenen gaat staan om haar zus van 5 jaar een kus te geven… daarbij gaat het kleed aan de schuif… verder was commentaar dat de gezichten van de kinderen iets te donker waren, en het wit te wit, en daardoor aandacht weg trok… maar er was tevens positieve kritiek, namelijk dat het een leuke foto was, van vrij jonge modellen, die vaak de dingen net even iets anders doen, en deze persoon had duidelijk door dat dit om seconde werk ging, die kus is belangrijk, en deze persoon vond het doek niet storend, gaf duidelijk aan waar de vloer zich bevond… kortom een leer moment, nu moet ik nog wel leren werken in Lightroom (fotoberwerkingsprogramma, daar ik in raw fotografeer bij modellen), heb ze nu even na bewerkt in een voor mij bekent programma (maar dat is een bewerking in jpg), maar die vind ik zelf niet echt geschikt voor modellen foto’s… enne dit zijn de kleinkinderen van Ria, degene met wie ik meestal naar Salsa ga…


© foto Aline (aanklikbaar voor groter formaat)

Reacties

6 Reacties to “Fotoclub FWG Den Helder 70”

 1. Danique
  januari 11th, 2012 @ 07:13

  Die foto van die meisjes, wat is die lief!

 2. Aline
  januari 11th, 2012 @ 10:36

  @Danique ja he, sweet he deze zusjes…

 3. Ria
  januari 16th, 2012 @ 08:14

  Hoi Aline.
  Sorry dat ik zo laat reageer maar ik zit zelden op facebook en ik ben op het ogenblik met hele andere dingen bezig.Deze foto is echt hartsikke leuk en ben zeer benieuwd naar wat je nog meer hebt.
  Groetjes Ria

 4. ilona
  januari 16th, 2012 @ 13:34

  hoi aline wat een leuke foto van de meiden ben benieuwd naar de rest
  groetjes de mama van de meiden

 5. Aline
  januari 16th, 2012 @ 18:09

  @Ria je krijgt hem nog in het groot, wil nog wat meer uit het programma halen… en daar ga ik hulp bij krijgen…

 6. Aline
  januari 16th, 2012 @ 18:11

  @Ilona, er zijn nog een paar mooie foto’s, probeerde je te verrassen, maar helaas deden er iets te veel foto’s mee, en dan is de keuze iets te groot… (als het een foto van de maand was geworden, dan had er een foto in de krant gekomen)… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.