Zelfgemaakte Pepernoten
Geplaatst op zondag 4 december 2011 | 10 Reacties
En dan kom je er achter dat warme pepernoten best lekker zijn… en dat je eigenlijk gewoon alles even had moeten fotograferen… het begon allemaal met een kaart die ik maakte voor de Nederlandse Kaart Uitdagingen… dus we zijn op zoek gegaan naar de ingrediënten en zo doken Pascal en ik vanmorgen de keuken in, om een half uurtje later heerlijk te staan snoepen van de warme pepernoten… en toen bedachten we laten we het gewoon nog een keertje doen…
Het recept stond al op mijn kaart, maar het is wel handiger als je die kan lezen… aangezien daar zowel de benodigdheden als de bereidingswijze op staan, hoeft ik die niet meer te typen… dus maar even een foto van dichtbij gemaakt…
Eh laten we beginnen met alle ingrediënten bij elkaar pakken, is wel zo makkelijk natuurlijk… en dat zijn er maar zeven, dus eigenlijk valt het erg mee, en het meest hebben we eigenlijk altijd wel in huis, het moeilijkste waren de speculaaskruiden… en die bleken bij de vlees kruiden te liggen, en niet bij de bak producten te staan (erg handig)…
Doe 125 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram bruine basterd suiker, 1/2 theelepel speculaaskruiden, 1/2 theelepen zout, 1 theelepel stroop, 2 eetlepels melk en 35 gram boter bij elkaar, en dat ziet er dan uit zoals op bovenstaande foto…
Kneed alles met vochtige handen goed door elkaar, en dat wilde Pascal graag doen… dus dat liet voor mij wat ruimte over om te fotograferen… en gelijktijdig de bakplaat in te vetten met boter…
Van deze ene geknede bal, maak je vervolgens allemaal hele kleine kleine bolletjes… en dan denk je echt, gaat dat wel genoeg zijn…
Die bolletje leg je om een ingevette bakplaat… netjes op een rij of misschien wel gewoon lekker willekeurig, wat je zelf wilt natuurlijk… maar één zo’n bal deeg is genoeg voor een hele volle plaat…
En dan na 20 minuten bakken in de oven, komen ze er lekker warm uit… even afkoelen op de plaat en eten maar, eh nee we hebben er al genoeg gehad voor nu…
Deze gaan lekker in een bakje bij elkaar, en zo hebben we dus een klein voorraadje zelfgebakken pepernoten… en ik moet zeggen ze smaken wel heel erg lekker, beter dan uit de winkel… en warm smaken ze het beste…
© foto’s Aline
Tags: boter > bruine suiker > melk > speculaaskruiden > stroop > zelfrijzend bakmeel > zout
Reacties
10 Reacties to “Zelfgemaakte Pepernoten”
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.
december 4th, 2011 @ 15:29
lekkerrrrrrrrrr!
eet nooit pepernoten, maar zelfgebakken lijkt me dan wel weer erg lekker
december 4th, 2011 @ 15:34
@Jaartal Pascal is ook niet dol op pepernoten, maar het was zijn idee om gelijk nog een serie te maken… dus ik kan je zeggen dat ze zelfgebakken een stuk lekkerder zijn…
december 4th, 2011 @ 15:35
Hmmm heerlijk!
Heb er zelf nog geen tijd voor gemaakt/gehad..
Liefs
december 4th, 2011 @ 15:36
@Caroline mocht je 35 minuten over hebben, een echte aanrader…
december 4th, 2011 @ 17:31
ik heb er al vaak over gelezen, denk niet dat we dit in België kunnen krijgen. Maar ik heb ze zelf nog nooit gegeten. Lijkt een beetje op wat wij macarons noemen, die zijn gemaakt met amandelpoeder
december 4th, 2011 @ 17:34
@Billy dan zou je ze nu zelf kunnen maken… Eh macarons ken ik dan weer niet…
december 4th, 2011 @ 21:03
Ja, leuk is dat,zelf pepernoten bakken, en lekker natuurlijk. Het is er dit jaar niet van gekomen, maar doe het bijna elk jaar.
december 5th, 2011 @ 00:10
@Hendrike zo lekker dat ze al helemaal op zijn…
december 5th, 2011 @ 16:49
Oooooo, lekker zeg!!! Maar. ……. ik ben voor dit jaar uitgegeten wat betreft Sinterklaas snoepgoed! Het het redelijk in de hand kunnen houd dit jaar ……. gelukkig, want er moet nog genoeg af hahahahaha
december 5th, 2011 @ 22:01
@Minoesjka het smaakte heerlijk… en we hadden het beide nog nimmer gemaakt, dus dat was ook wel leuk om te doen…