«
»

Blind date

Geplaatst op vrijdag 23 december 2011 | 8 Reacties

“Heb je deze al geprobeerd?” schreeuwde Marloes vanuit de winkel naar Els. Els schoof het gordijn van het pashokje iets opzij, “Nee, want die hebben ze niet in mijn maat”. Waarop Marloes op haar af liep, “Probeer het nou gewoon, want deze lijkt vrij ruim te vallen, en dit is gewoon echt iets voor jou”. Zwijgend nam Els de jurk van haar aan, schoof het gordijn weer dicht hing hem op en staarde naar de blouse in haar hand. Het was echt een geweldige blouse, perfecte kleur en ze zou er perfect uitzien voor haar afspraak met Erik.

“Weet je nog vier jaar geleden die flapdrol die je toen net ontmoet had”, zei Marloes. “Marloes, dat was Mark, ik heb drie jaar met hem samengewoond, hoe kun je hem zo noemen”. “Sorry Els, maar dat is echt hoe ik over hem denk, maar goed vertel me eens wat meer over die date die je vanavond hebt”. Els moest even nadenken, zou ze er wel goed aan doen om alles over hem tegen Marloes te zeggen. Ondertussen bestelde ze nog twee glazen witte wijn. “Marloes het is een blind date zoveel weet ik nog niet van hem, dus je moet nog even wachten.”

Na een paar uur gezellig winkelen, zitten op een terras en bijpraten met Marloes was het tijd om afscheid te nemen. Heerlijk dat ze zo’n goede vriendin had waar ze alles mee kon bespreken. Thuis schoot ze snel onder de douche, om zich vervolgens langzaam aan te kleden en haar make up te doen. Ze wilde er namelijk perfect uitzien voor vanavond, wanneer ze Erik voor het eerst zou zien. Ze was benieuwd hoe hij in het echt zou zijn, op het internet hadden ze het heel leuk samen, en maakten ze altijd grappen met elkaar.

Ze besloot met een taxi te gaan, en onderweg naar het restaurant moest ze aan één van de grappen denken. Wat er voor zorgde dat ze met een grote lach om haar mond naar binnen stapte. Een kwartier te vroeg, maar tot haar verbazing was hij er al. “Welkom Els, het is goed om je eindelijk in levende lijve te zien, ga zitten.” Ze genoten van het eten, elkaar en hadden een hoop lol. Ze leerden elkaar echt kennen, ze wisten natuurlijk al behoorlijk wat van elkaar, maar zo in het echt. Elkaar zien, horen, ruiken en aanraken was even wat anders.

Na het eten gingen ze naar de late voorstelling in de bioscoop, waar ze keken naar een goede actie film. Zo zwijgend naast elkaar te zitten, was even wennen. Ze was zich constant bewust van zijn ogen die meer op haar dan op de film gericht leken te zijn. Maar telkens wanneer ze zijn kant op keek, zag ze dat hij helemaal op ging in de film. Ze voelde zich prettig in zijn gezelschap. Na de film namen ze afscheid van elkaar, onderweg naar huis besloot ze dat er een tweede date zou komen, want deze, deze was perfect.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “Blind date”

 1. rikus
  december 23rd, 2011 @ 11:49

  Mooi geschreven.
  Voor een echte “blind date”moet je bij mij zijn

 2. Marja
  december 23rd, 2011 @ 12:34

  Dat gaat helemaal goed komen. Leuke vvv. Ik ga er nog een weekje op broeden.
  Fijne feestdagen.

 3. Mirjam Kakelbont
  december 23rd, 2011 @ 18:45

  Heerlijk, een (liefdes)verhaal dat goed afloopt!

 4. Aline
  december 23rd, 2011 @ 23:49

  @Rikus, die heb ik niet nodig… Wink

 5. Aline
  december 23rd, 2011 @ 23:49

  @Marja dat mag hoor, zie je link vanzelf wel verschijnen… Grin

 6. Aline
  december 24th, 2011 @ 00:00

  @Mirjam zo lees ik ze het liefste…

 7. Paul Nijbakker
  december 24th, 2011 @ 10:29

  Een romantische actiefilm, een nieuw genre met toekomst…
  De allerbeste wensen voor de feestdagen en het nieuwe jaar van het Triumvieraat!

 8. Aline
  december 24th, 2011 @ 11:35

  @Paul ik ben niet zo van de romantische films… geef mij maar actie films… enne jij ook de allerbeste wensen… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.