«
»

Write on Wednesday 61

Geplaatst op woensdag 23 november 2011 | 12 Reacties

Inslaan

Het moest nu maar eens over zijn, hij was het zo zat. Elke dag als hij thuis kwam struikelde hij over de boodschappen. Waarom kon zijn vrouw niet gewoon alles in één keer halen. Wat was er aan de hand dat ze elke dag meende naar de supermarkt te moeten. Hij besloot haar er vandaag op aan te spreken. Het antwoord was te simpel voor woorden. “Maar schat het zijn de hamster weken, juist nu kunnen voordelig onze wintervoorraad aan leggen”, zei ze. “Hebben we echt al deze artikelen in deze hoeveelheden nodig?”, vroeg hij voorzichtig. Want 20 pakken koffie, 20 pakken thee, 40 pakken koek, en ga zo nog maar even door, vond hij behoorlijk overdreven, ze waren maar met zijn twee tenslotte. “Schat dat is gewoon allemaal een verkooptruc, je geeft nu al het geld uit, zelfs meer, en we zijn echt niet goedkoper uit”. “In het ergste geval raakt het straks nog over datum, en dan gooien we het allemaal weg.” Ze keek hem ongelovig aan, “Ik heb anders al 100 euro bespaard de afgelopen week.” “Ja dat geloof ik wel schat, maar om zoveel te besparen, heb je minstens dat zelfde bedrag uitgegeven,”zei hij. “En het is niet zo dat we nu een paar weken geen boodschappen hoeven doen.“ “Je kan beter een andere weg inslaan, wat je niet nodig hebt, dat koop je niet, en zo bespaar je op de lange duur veel meer.”

© Aline

Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

12 Reacties to “Write on Wednesday 61”

  1. Mirjam Kakelbont
    november 23rd, 2011 @ 21:11

    Haha, 20 pakken koffie en 40 pakken koek!

    Een oudtante van mijn man heeft de oorlog meegemaakt. Toen ze was overleden hebben we haar huis opgeruimd, en op de zolder stonden pallets vol blikken: appelmoes, bruine bonnen, soep enz. En inderdaad: alles ver over de uiterste houdbaarheidsdatum…
    Goedkoop kan dus ook duurkoop zijn Smile

  2. Chantal
    november 24th, 2011 @ 08:57

    altijd knap om elke week weer iets te creëren

  3. Joke
    november 24th, 2011 @ 10:57

    Heel grappig maar ozo waar
    ik zie Mirjam iets schrijven over haar oma. De mijne ze is al een eeuwigheid overleden hoor. maar toen zij kwam te overlijden vonden mijn ouders in de kelder wel honderd wekpotten met groentes aardappelen fruit en vlees sommige potten zijn nog steeds in de familie. met datum en uur dat het ingewekt is. Men had toen niet veel maar was ozo zuinig we kunnen er een voorbeeld aan nemen. Leuke WoW

  4. Aline
    november 24th, 2011 @ 11:35

    @Mirjam, het is slechts een verzonnen verhaal, maar merk dat er dus wel echt van dit soort verhalen zijn…

  5. Aline
    november 24th, 2011 @ 11:53

    @Chantal is goed voor de creativiteit…

  6. Aline
    november 24th, 2011 @ 11:54

    @Joke leuk om te lezen, dat een verzonnen verhaal, herinneringen kan ophalen erg leuk om te lezen…

  7. Marja
    november 24th, 2011 @ 13:31

    Hij heeft groot gelijk. Leuke WOW.

  8. Aline
    november 24th, 2011 @ 13:54

    @Marja, hij is een hele wijze man… (mijn vriend zal het zeker beamen)… Wink

  9. minoesjka
    november 24th, 2011 @ 20:18

    Nou, als ik dat zo lees, zouden onze hoofdpersonen het prima met elkaar kunnen vinden! Beide nogal hamsterig!! Wink

    Nou moet ik zeggen dat ik zelf ook wel uit moet kijken dat ik niet te veel voorraad haal, en af en toe eerst de oude voorraad eens op maak …….. tja, misschien dat ik me daarom zo kon inleven?????

  10. Aline
    november 24th, 2011 @ 20:32

    @Minoesjka, ik kan er soms ook wat van, maar gelukkig heb ik Pascal die me er vaak op wijst dat het niets uitmaakt… nou ja als de AH hamsterweken heeft, dan ga ik wel voor het vlees, want dat scheelt behoorlijk…

  11. gewoonanneke
    november 28th, 2011 @ 20:57

    Herkenbaar doe dat ook hoor maar alleen echt met dingen die je kan bewaren en die ik regelmatig gebruik en dan bespaar je volgens mij echt wel.

  12. Aline
    november 29th, 2011 @ 20:44

    @Gewoonanneke, dat denk ik ook steeds, maar volgens Pascal is dat niet zo… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.