«
»

Write on Wednesday 60

Geplaatst op woensdag 9 november 2011 | 2 Reacties

Melk(en)

Hij had het er moeilijk mee, al zou hij het nimmer toegeven. De tijden veranderen nou eenmaal, en je moest meegaan. Want als je dat niet deed dan stond je stil en dan kon je je inkomsten wel eens zien dalen. Maar leuk is anders dacht hij, jaren lang was hij al veehouder. Maar dat ze het melken van hem af zouden pakken, dat had hij niet zien aankomen. Het leukste van zijn werk was juist het contact met de dames. Lekker op een krukje onder ze schuiven, en de melk bij ze afnemen. Zijn zoon die sinds een paar jaar in het bedrijf werkte had alles geregeld, nu moest hij voortaan vier rubber dingen om de uiers schuiven. En daar hing dan een zilver glimmende bak aan waar in het melk werd opgevangen. Hij moest toegeven dat het behoorlijk wat tijd bespaarde, en het veel sneller ging. Zijn vrouw stond binnen vanuit het huis naar hem te kijken, het werd dat hij weer naar binnen kwam. Ze was blij dat haar zoon de veranderingen doorvoerde, haar man zou nu vast meer tijd voor haar krijgen. Konden ze eindelijk eens die lang verwachtte vakantie gaan plannen. Het was al zo lang geleden dat ze samen weggegaan waren. Onderwijl schonk ze de koffie en een beker melk in, de mannen zouden immers zo binnenkomen. En dan zou ze het gelijk voorleggen. Het pensioenplan had ze al helemaal uit bedacht.

© Aline

Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

2 Reacties to “Write on Wednesday 60”

  1. Marja
    november 11th, 2011 @ 09:38

    Leuke bijdrage. Fijn weekend.

  2. Aline
    november 12th, 2011 @ 15:44

    @Marja ik vond het zelf achteraf niet zo’n makkelijk woord, maar wel een uitdaging…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.