«
»

Sinterklaasfeest

Geplaatst op vrijdag 25 november 2011 | 8 Reacties

“Mag ik, mag ik?” Juf Marleen had het druk deze morgen alle kinderen wilden hun verhaal doen over het weekend. Logisch want ze waren allemaal naar de haven van Dordrecht geweest, naar de Wolwevershaven om precies te zijn. Want daar was de officiële intocht van Sinterklaas dit jaar. Heel leuk dat het zo dicht bij was, maar Marleen vond het niet gepast dat de kinderen zo lang met dit volksfeest bezig waren. Erger dit jaar lagen de lekkernijen al eind augustus in de winkels. Daar moest echt iets aan gebeuren want dat was gewoon niet normaal.

“Juf, juf, ik wil nu vertellen.” Marleen kon niet anders dan ze in de kring zetten en ze allemaal hun verhaal laten doen. Dat betekende twintig keer hetzelfde verhaal aanhoren, en op elk verhaal even vrolijk reageren, alsof het de eerste keer was, dat ze het hoorde. Ze haatte deze periode, en dat als lerares zijnde, ze had gewoon meer met de Kerstman. Dat verhaal vond ze ook wel leuker, de liedjes mooier, de magie die erbij hoorde, ze wilde dat ze al een maand verder waren. Dat al deze poespas achter de rug was.

Na alle verhalen, had ze de kinderen even mee naar buiten genomen. Wat rennen, klimmen en spelen, zou hun enthousiasme wel iets afnemen. Daarna liet ze hun een werkstuk maken, ze moesten met papier allemaal een boot maken, met de Goedheilig man, zwarte Piet en het paard Amerigo. In plaats van de normaal taalles, liet ze de kinderen een verlanglijstje maken. Ze had bij de alle speelgoed winkeliers een stapel folders opgehaald. En toen ze die uitdeelde, waren de kinderen helemaal door het dolle, om even later stil en aandachtig naar al die prachtige dingen te kijken.

Tijdens de lunch bedacht ze een plan voor de rest van de dag. Toen alle kinderen weer terug in de klas zaten, liet ze het aan hun zien. Elke dag zouden ze een uurtje met zijn allen aan een toneelstuk gaan werken. Deze zouden ze dan maandag vijf december kunnen opvoeren tijdens het grote bezoek aan hun school. De kinderen waren allemaal voor, en ze begonnen gelijk mee te denken. En ze bleken vrij slim te zijn, ze wisten dat ze leuke kleren, muziek, tekst en decorstukken nodig hadden. Dat hadden ze vorige week bij de uitvoering van een andere klas gezien.

Met de hulp van een aantal moeders en vaders, waren ze er helemaal klaar voor. De kinderen waren reuze zenuwachtig. Marleen hoopte dat iedereen zijn tekst zou onthouden, en dat ze een geweldig optreden neer konden zetten. Het was het mooiste stuk dat ze ooit gezien had, de kinderen waren allemaal stuk voor stuk geweldig. En de gasten waren vereerd om dit te mogen aanschouwen. En zij, zij had alles op de foto gezet. Een leuke herinnering aan een schitterende klas, die haar de magie van dit feest had terug gegeven.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “Sinterklaasfeest”

 1. HansDeZwans
  november 25th, 2011 @ 10:22

  En zo heeft ieder zijn zin gekregen. Mooi neergeschreven. Heb jij trouwens je verlanglijstje al klaar liggen?

 2. Chantal
  november 25th, 2011 @ 10:54

  wat een mooi verhaal, met dito eind Aline

 3. Aline
  november 25th, 2011 @ 16:17

  @Hans dank je wel, enne die had ik vorig jaar al klaar… Wink

 4. Aline
  november 25th, 2011 @ 16:17

  @Chantal dank je wel…

 5. Ria
  november 25th, 2011 @ 22:40

  Een mooi verhaal Aline ,
  groetjes ,Ria

 6. Aline
  november 25th, 2011 @ 23:46

  @Ria dank je wel…

 7. Marja
  december 1st, 2011 @ 11:11

  Dat heb je knap in elkaar gezet, Aline. Ik heb er iets langer voor nodig gehad, maar morgen plaats ik mijn VvV.

 8. Aline
  december 1st, 2011 @ 14:50

  @Marja dank je wel, en ik kijk er al naar uit… maar dat zal morgen middag worden voor mij… eerst werken, dan pas weekend vieren… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.