«
»

Nieuwe spelshow

Geplaatst op vrijdag 11 november 2011 | 6 Reacties

Na een laatste blik op haar scherm, een laatste controle, drukte ze op enter. Daarmee verzond ze een e-mail naar honderden mensen tegelijk. Iets wat door de wet gezien kon worden als spam. Maar ze had geen andere keuze. Al maanden had ze met vele valse door-stuur-e-mails werkende e-mail-adressen weten te verzamelen. Nu ze er eindelijk genoeg had, vond ze het erg lastig, maar als ze het niet zou doen, dan had ze gelijk al verloren. Ze wilde deze rond zo graag winnen, maar met al die camera’s erbij, werd de strafbare feit wel gelijk vast gelegd.

Camera’s, maanden lang werd elke stap die ze deed gevolgd, dit vanwege een nieuwe spelshow waar ze aan meedeed. Ze nam het namelijk op tegen vier andere kandidaten, en de opdrachten waren echt heel bizar. Maar daar stond tegenover dat ze een behoorlijk geldbedragkon winnen. Ze hoopte alleen maar dat zij deze contest zou gaan winnen. Dat zou alle tijd die ze er aan gewerkt had goed maken. En dan was het nog afwachten of er geen aanklacht tegen haar ingediend zou worden. Want dat zou het dus echt niet waard zijn, dus ze hoopte maar dat ze niet veel adressen van advocaten had gespaard.

Maar ja ze was wel erg ver gegaan, verder dan de anderen hoopte ze. Eén van de manieren om aan geldige e-mail-adressen te komen was een verdwijning verzinnen. Daardoor werd een Amber Alert uitgeroepen, en daar voelde ze zich behoorlijk schuldig om. Maar het bericht werd zo veel verstuurd naar elkaar, dat dit wel een effectieve methode was gebleken. Verder was ze zelf een paar sites begonnen, waaronder een dating site. Iets wat ze altijd had willen doen, maar nu was haar doel totaal anders. Bloggen bleek nog het meeste resultaat te hebben, dat mensen zo makkelijk met hun e-mail-adres bleken te werken.

De spanning voor de show liep hoog op, en dat kon ook niet anders. In de promotie films, die in de reclameblokken getoond werden, waren diverse beelden met kandidaten te zien. Haar telefoon stond roodgloeiend, telkens wanneer het filmpje getoond werd. Haar moeder maakte zich erg veel zorgen, het was namelijk duidelijk voor haar dat ze iets stoms gedaan had, en zij kon der maar niet bij waarom ze hier aan mee zou werken. Het geld zou de enige reden kunnen zijn maar dat had ze toch niet zo erg nodig?

Het uur van de waarheid, in de studio hing een gespannen sfeer. Iedereen had zijn opdrachten uitgevoerd, alleen niemand wist nog wie er gewonnen had. Ze hadden vele spellen alleen gespeeld, en vandaag zou de eerste uitslag bekend worden. Elk spel dat je won leverde de winnaar maar liefst een bedrag van 50.000 euro op. En mocht ze alle tien weten te winnen dan werd het bedrag nog eens verdubbeld. Na 45 minuten gekeken te hebben naar de beelden van alle vijf de kandidaten, was het duidelijk ze had deze eerste proef glansrijk gewonnen.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “Nieuwe spelshow”

 1. Marja
  november 13th, 2011 @ 08:53

  Oef. Dit is een lastige. Je hebt er leuk verhaal van weten te maken.

 2. Marja
  november 13th, 2011 @ 08:54

  Het woordje “een” ben ik in de haast vergeten.

 3. Aline
  november 13th, 2011 @ 11:10

  @Marja het duurde even voor ik op gang kwam, had er dit keer zelf ook wat moeite mee…

 4. Aline
  november 13th, 2011 @ 11:10

  @Marja geeft niet, doe ik ook wel eens… Wink

 5. Ria
  november 24th, 2011 @ 23:20

  Aline ,ken je het spreekwoord; Beter laat dan nooit?.Hier ben ik.Ik head het te druk met mijn weblog.Nu heb ik alles weer gelezen en genoten.
  Groetjes ,Ria

 6. Aline
  november 24th, 2011 @ 23:29

  @Ria dat geeft niet, ik heb het soms ook veel te druk… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.