«
»

Almere

Geplaatst op maandag 7 november 2011 | 14 Reacties


Het lange weekend in Almere is omgevlogen, wat hebben we zoal gedaan, daar in een stad waar je normaal niet zo snel voorkiezen?.. dat laatste is eigenlijk heel erg jammer, want Almere is een mooie winkelstad, en heeft best veel natuur… maar goed wij hebben de auto in de parkeergarage onder het hotel gezet… ons in gecheckt in het Apollo hotel waar we dankzij weekendje weg vrij goedkoop heen konden (voor slechts 33 euro per dag met zijn twee)…  we hebben een rondje stad gedaan, en het viel ons op dat het zo na vieren erg rustig was… en dat het vrij ruim opgezet is… de winkels hebben allemaal twee etages, waardoor ze allemaal boven hun winkel reclame of hun naam hebben hangen, dus je kan ze al van veraf herkennen… en het straalt echt iets uit, doordat ze allemaal deze stijl hebben… daarna even terug naar de kamer… en even later weer terug de stad in naar de KFC (Kentucky fried chicken)… waar we een familybucket bestelde (3 stukken kip, 6 kipvleugels, 6 kipnuggets geserveerd met 2 patat, 2 coolslaw en 2 frisdrank)… en zo zaten we dus aan een flinke maaltijd (erg lekker)… nadien wilde we een ijsje, maar het apparaat bleek stuk dus zijn we stad in gelopen, en konden aan de andere kant bij de Kwaliatria een softijsje nemen… daarna weer terug naar het hotel, waar we beiden besloten vroeg te douchen, en in onze badjassen op bed naar The Voice of Holland te kijken… verder nog wat gezapt, en vroeg gaan slapen…

De volgende dag na een heerlijke nacht geslapen te hebben, gingen we zo tussen 9.00 en 9.30 uur naar het restaurant… en daar stond een ontbijtbuffet klaar… en daar lag werkelijk van alles om te pakken, broodjes in allerlei soorten, vele soorten beleg, vele soorten drinken en vele soorten toetjes, maar ook warme worstjes, flensjes en veel fruit… kortom het was best lastig, maar we maakte de keuze om lekker te ontbijten… daarna een rondje door de stad gelopen, het was er al een stukje drukker dan de dag ervoor… en we zagen ook steeds meer winkels, heb hier en daar nog wat creatieve hobbyspulletjes weten te kopen… en verder genoten we van de verschillende soorten winkels… terug in het hotel even rustig aan gedaan, de kamer was inmiddels al schoongemaakt, de bedden opgemaakt… wat wil je nog meer, we besloten beide even iets voor ons zelf te doen… waarbij ik even de laptop aangezet heb… niet veel later bedachten we dat het toch wel handig was, om een klein beetje te lunchen… en zo gingen we naar de Lidl, waar we voor slechts een paar euro onze lunch kochten (ieder een stolletje en een slaatje)… na een rondje door een veel drukkere stad, dan eerder op de dag, op de trap voor het hotel onze lunch genomen, daarna naar binnen gegaan en op de kamer aardbeienmelk gedronken… op de kamer gebleven tot het tijd was om naar het restaurant te gaan… en dat deze we vrij vroeg we zaten om 18.15 uur al aan tafel voor een drie gangen diner (tijdens het boeken kon ik dat voor € 22.50 per persoon reserveren)… onwijs lekker gegeten… terug naar de kamer, waar we beiden besloten dat we er een avondje luieren, oftewel tv hangen van gingen maken uiteraard nog even gedoucht en in onze badjassen verder gekeken…

Zondag gingen we rond negen uur naar het restaurant, waar we een heerlijke ontbijt genoten hebben, de buffet tafels  stonden weer vol met vele lekkernijen… daarna wilden we naar de buren toe (Mediamarkt) maar die bleek pas om 11.00 uur open te gaan en dus niet om 10.00 uur al…  we besloten een andere ronde te gaan lopen, en zo kwamen we er achter dat we vlak bij de creatief winkel van RUAN zaten, helaas zijn die alleen op de laatste zondag van de maand open… maar goed door een stukje wijk gelopen, en zo naar het station, daar even op een bankje gezeten… en daarna terug naar de Mediamarkt die inmiddels wel open was… daar even rond gehangen… en weer terug naar de kamer gegaan… een klein tijdje wat dingen voor ons zelf gedaan, en daarna nogmaals een ronde door stad… die pas om 13.00 uur open ging, en niet alle winkels waren open, want de koopzondag waarop iedereen open is, is de laatste zondag van de maand… viel tegen wat er open was, waren veelal een aantal winkels van één stuk straat, lekker dichtbij elkaar… van de drie oliebollenkramen die er in de stad staan, was er slechts eentje open… en daar hebben we een appelbeignet en een appelflap gegeten… wederom een goedkope lunch dus… ons rondje afgemaakt en zo waren we al vroeg terug op de kamer… die anders dan de dag ervoor nog niet schoongemaakt was, maar dat bleek te komen omdat er minder personeel was, en zouden zeker nog komen… dus zijn wij wat series gaan kijken die op mijn laptop stonden… onderwijl kwamen de schoonmakers, waardoor we even op de gang moesten staan wachten… maar daarna konden we verder met onze series… na drie series had Pascal even genoeg ervan, en ging hij even een dutje doen… en zo had ik weer de laptop aan staan (we hadden gratis wifi)… en zo vond ik wat creatieve sites… rond 18.15 uur besloten dat we maar eens moesten bedenken waar we gingen eten… en  Pascal had wel zin in patat… dus dachten wij slim te doen en door te lopen naar de Kwalitaria maar die bleek op zondag dicht te zijn… en een paar andere zaken gingen al om 19.00 uur dicht… en op eens zagen we de BBQ Burger (vlak bij het hotel), en daar zijn we naar binnen gegaan… een leuk familie zaakje, waar ze dus echte hamburgs maken, met goede broodjes… het menu wat wij hadden was meer dan genoeg en smaakte perfect… daarna richting het station gelopen en bij de Mac Donalds een MacFlurrie KitKat genomen, en deze terug lopend naar ons hotel opgegeten… en daar hebben we beide een douche genomen en tv gekeken, tot het weer tijd was om te gaan slapen…

Maandagochtend, om 9.00 uur stond de schoonmaakster al voor de deur, huh wat? nu al we hebben tot 12.00 uur om uit te checken… dus maar even een DO NOT DISTURB op de deur gehangen… me aan gaan kleden, en daarna naar het ontbijt, besloten weer goed te ontbijten… daarna terug naar de kamer, tassen inpakken en alles even controleren… tegen de schoonmaakster gezegd dat ze er nu wel in kon… de tassen naar de auto gebracht… en terug naar de balie, waar we onze sleutel inleverde, en de financiën regelden… bij aankomst namelijk alles betaald, inclusief een borg van 30 euro… maar de drankjes van het diner moesten we nog afrekenen, en aangezien we al die tijd geparkeerd stonden in een parkeer garage, hebben deze ook bij hun af kunnen regelen… en ik kreeg zelfs nog wat geld terug… en zo zat ons weekendje weg er alweer op, we hebben echt niet veel gedaan… nou ja lekker gelopen en genoten van de stad…

Op de terug weg nog even langs de IKEA in Amsterdam gereden, want daar zouden we nog heen voor de vakantie maar toen waren we beide ziek… en er missen nog steeds twee deurtjes in een kast… dus dat hebben we nu opgelost, daarnaast hadden de twee kasten, beide ruimte voor nog een ligplank, en die hadden ze ook gewoon op voorraad… door onze nieuwe banken eerder dit jaar is er wat meer ruimte naast de banken, en lopen we al een tijdje met het idee om voor onze boekenkast een klein tafeltje te zetten… en daar liepen we eigenlijk zo tegen aan, en die kostte maar 5 euro… Pascal stoorde zich in onze kamer aan één rekje met dvd’s en zag op de plek daarvoor liever een een klein vitrinekastje, dat is ook stofvrij namelijk… en die vond hij ook, hier zaten alleen wat weinig plankjes in, maar dat bleek geen probleem, we konden er zo een paar plankjes bij kopen… en zo staan mijn kaarten nu op een leuke manier in de kamer…

© foto Aline

Reacties

14 Reacties to “Almere”

 1. Sisely.nl
  november 9th, 2011 @ 21:11

  Even erop uit heb je soms nodig,jammer dat het weer voorbij is een weekendje weg.

 2. Jokezelf
  november 9th, 2011 @ 22:03

  Nou, jullie hebben veel gedaan daar in de polder. Big Smile

 3. pieterbie
  november 10th, 2011 @ 06:02

  Almere, daar wordt er veel gebadmintont.
  Elk jaar in december groot internationaal jeugdtoernooi.

 4. pieterbie
  november 10th, 2011 @ 06:03

  GebadmintonD, uiteraard.
  Hoe is het mogelijk?
  Ben nog niet goed wakker.

 5. Annabee
  november 10th, 2011 @ 14:03

  Ik breng wel eens collega’s onder in het Apollo, dat qua tarief boven ‘ons’ budget zit, maar daar valt vaak wel een mouw aan te passen.
  Hoor altijd positieve reacties, maar ben er zelf nooit geweest.
  Almere vind ik alleen leuk op koopavond en op zaterdag en ook het theater mag er zijn.

 6. Billy
  november 10th, 2011 @ 17:26

  jullie hadden wel een heerlijk weekendje, da’s duidelijk!

 7. minoesjka
  november 10th, 2011 @ 19:57

  Alsik dat zo lees, hebben jullie echt genoten : een heerlijk ontspannen weekendje weg!

 8. Aline
  november 10th, 2011 @ 23:17

  @Sisely het ging inderdaad wel erg snel ja…

 9. Aline
  november 10th, 2011 @ 23:18

  @Jokezelf, het valt eigenlijk wel mee…

 10. Aline
  november 10th, 2011 @ 23:18

  @Pieterbie ik zou het niet weten…

 11. Aline
  november 10th, 2011 @ 23:19

  @Pieterbie kan iedereen gebeuren… Wink

 12. Aline
  november 10th, 2011 @ 23:19

  @Annabee, wij hebben het er echt erg naar ons zin gehad… echt de moeite waard… Wink

 13. Aline
  november 10th, 2011 @ 23:20

  @Billy dat hadden we zeker… Wink

 14. Aline
  november 10th, 2011 @ 23:20

  @Minoesjka daar waren we even aan toe… en we hebben inderdaad heerlijk genoten…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.