«
»

Tiny tower

Geplaatst op donderdag 6 oktober 2011 | Geen reacties

Eigenlijk hoor ik in het weekend een app te bespreken, maar ik ben er niet aan toegekomen afgelopen weekend… en ik kan eigenlijk ook niet wachten tot komen weekend… ik wil nu vertellen over deze hele leuke app Tiny Tower… op dit moment alleen te spelen op de iOS, dus ik speel hem op de iPod en Pascal op de iPad (maar als die op Android komt spelen we hem daar ook gewoon)… maar we zijn de laatste paar dagen best verslaafd geworden aan dit hele leuke spel… waarbij je ook nog na moet denken soms, wat je aan het doen bent… maar goed laat ik eens in gaan op de inhoud van het spel en wat de bedoeling is…

Je bent dus de manager van een toren, en je dient daar steeds een etage aan toe te voegen… belangrijkste zijn de appartementen… daar kan je per etage 5 huurders in krijgen… en deze hebben dus ook een baan nodig… het volgende wat je gaat doen is ze te werk stellen en dat kan in vijf verschillende branches… en per branche bied je drie producten aan, mits je daar drie personen hebt werken, de producten zijn dus gekoppeld aan het aantal personeel dat je te werk hebt gesteld… en als je denk simpel, nou dan komt het, iedere persoon in je toren, heeft punten staan bij de verschillende branches… kortom sommige zijn beter in de food sector dan in de entertaiment sector… en daar kan je ze maar beter op selecteren…

Dus naast zorgen dat je op elke verdieping je producten hebt, en de juiste mensen per etage en branche te werk stelt, dien je geld te sparen, om nieuwe producten aan te kopen, zodat deze verkocht worden… maar je hebt ook geld nodig om nieuwe etages te bouwen… en dan is er nog speciaal geld, en daar kan je maken van je producten mee versnellen… de bouwtijd van je etage mee verkorten, de lift mee upgraden… de voorraad van je producten mee vergroten… en er is nog veel meer wat je er mee kan doen… 

Dan zijn er nog VIP’s die kunnen van alles, zorgen voor meer geld, kunnen bouw tijd verkorten, maak tijd van de producten verkorten, maar soms komt er een makelaar langs en dan zit je appartement zo vol met nieuwe huurders… en dan zijn er nog de zoek opdrachten, waarmee je dus het speciale geld verdient… en de mensen die je naar de juiste etage dient te brengen, die daar soms ook het speciale geld voor betalen… kortom het is een super leuk en verslavend spel… en je pakt het er toch wel een paar keer bij per dag… want je wilt je toren tenslotte zo hoog mogelijk hebben… En dan is er ook nog Bitbook, een soort Facebook maar dan voor je bewoners, erg grappig…

Waar Android met Openfeint werkt, heeft Apple dus Game Center, waar je achievements kunt zien… en als je elkaar erin toevoegt, dan je bij elkaar naar je toren kijken… mijn naam daar is Alineblogt… maar ik kan je de toren van mij en van Pascal al laten zien, want je kan je toren namelijk ook delen: dit is mijn Tiny tower en dit is Pascal zijn Tiny tower… kortom onze mening is spelen maar en genieten, van dit te gek gave spel…

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.