«
»

Fotoclub FWG Den Helder 61

Geplaatst op dinsdag 4 oktober 2011 | 4 Reacties

De eerste avond van een nieuwe maand staat altijd in het teken van de verkiezing van de foto van de maand… en daar heb ik ditmaal niet aan meegedaan… had er geen foto voor uitgeprint, en ook geen geschikte passe-partout voor… maar heb wel genoten van de elf foto’s die er stonden… daarna ging de avond over in een digitale foto bespreking… en daarvoor had ik wel drie foto’s meegenomen… over de eerste foto, de kip waren ze het allemaal snel eens, die vonden ze leuk, en was precies goed… alles was aanwezig, zelfs het lichtpuntje in zijn oog… en de verhouding met de mooie vage achtergrond maakte het af… over de twee foto het gebouw, waren de meningen gelijk verdeeld, men vond er te veel van het gebouw op staan, had minder gemogen… de weerspiegeling had langer gemogen, maar ja ik weet als maker van de foto dat het niet mogelijk is, want er ligt precies daar op het water een lat… ik had meer naar rechts moeten staan, een ander standpunt kiezen dus… maar heb ze toch maar ven gewezen op de bomen links en rechts, en dat ik niet veel keuze had om ergens te staan… maar met de laatst opmerking kon wel wat, een deel van het gebouw en de spiegeling nemen, en deze dan omzet naar een zwart wit foto (dus dat gaan we maar een uitproberen binnenkort)… de derde foto heb ik al eens getoond met één van de uitdagingen… en deze viel bijzonder goed in de smaak… de enige minpuntjes waren het hoekje linksboven… maar die ga ik er echt niet af halen, ik zelf vind hem zo goed… en eventueel de ogen even wat lichter maken, zodat die er meer uitspringen… kortom twee foto’s waar ze lovend over waren, en eentje met een opdracht… een leerzame avond…


© foto’s Aline (aanklikbaar voor groter formaat)

Reacties

4 Reacties to “Fotoclub FWG Den Helder 61”

 1. Mirjam Kakelbont
  oktober 5th, 2011 @ 08:21

  Prachtige foto’s!
  Ik begrijp wel dat iedereen ze zo mooi mogelijk wil maken, en dat je naar een fotoclub gaat om ervan te leren, maar alles hoeft toch niet perfect te zijn? Soms vind ik perfectie namelijk best saai. Maar jouw foto’s niet!Grin

 2. Aline
  oktober 5th, 2011 @ 09:49

  @Mirjam, ik ben bij de fotoclub om beter te leren kijken naar foto’s, om dingen te leren waar ik geen weet van heb… en die besprekingen vind ik met name leerzaam omdat ze niet weten van wie de foto’s zijn… dus men gaat er onbevangen in, eerste reacties zijn erg belangrijk… en die van de apen die viel gelijk goed… dat is gewoon leuk om te horen… en ik leer er steeds weer iets bij, waardoor je in het fotograferen zelf beter wordt…

 3. Blewbird
  oktober 5th, 2011 @ 22:13

  Dat gemierenpiep is precies de reden waarom ik niet aan zo’n fotoclub deelneem. Mooie foto’s weer!

 4. Aline
  oktober 6th, 2011 @ 11:00

  @Blewbird, sommige dingen doe ik inderdaad niets mee, maar er zitten wel eens tips bij waar ik iets mee kan…. en ik ben zeker vooruit gegaan sinds ik bij de fotoclub zit…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.