«
»

Eigen zaak

Geplaatst op vrijdag 14 oktober 2011 | 4 Reacties

Al dagen liep ze met de gedachten te spelen om een eigen zaak te beginnen. Ze had een bedrijfsplan opgesteld en was alle voors en tegens, tegen elkaar aan het wegstrepen. Bijna alles had ze uitgedacht en uitgewerkt, ze miste echter nog een paar kleine belangrijke dingen. Zo had ze nog geen naam, wat natuurlijk wel een belangrijk punt was. En ze wist nog niet hoe groot ze zou beginnen. Of ze personeel nodig ging hebben, een pand, dat laatste had ze ook wel nodig. En waar het pand zou moeten liggen.

Ze besloot dat het tijd was om haar plannen te laten beoordelen, dat kon ze op verschillende manieren doen. Haar vrienden vragen het te beoordelen. Of ze kon een onafhankelijke adviseur van de Kamer van Koophandel er eens naar laten kijken. Als het plan goed was, kon ze zich gelijk inschrijven daar. Maar ze kon ook kiezen voor beide opties, of misschien moest ze overal wel van afzien, als ze nu al zoveel twijfels had, hoe zou ze dan als zakenvrouw overkomen? Ze moest het idiote idee wat ze had gewoon met rust laten, dit ging toch nimmer wat worden, niemand zat toch op haar te wachten.

Een week later tijdens een feest werd er aan haar gevraagd of ze niet eens voor haar zelf moest beginnen. Had ze niet juist van de week besloten om er niets mee te doen, werd ze door deze vraag weer helemaal in twijfel gebracht. Er waren meerdere vrienden van haar aanwezig en het onderwerp was door hun al aangehaald, waarom zou ze er geen gebruik van maken. Voor ze het wist had ze hen verteld van haar plannen, en om een mening gevraagd. De positieve antwoorden waren niet van de lucht, iedereen leek het wel met elkaar een te zijn. Morgen ging ze een afspraak maken.

De adviseur had haar plan van aanpak bekeken, en hij vond het een gat in de markt. Nu moest ze echt een naam gaan bedenken, en er was nog iets waar ze over moest gaan nadenken. Wilde ze een winkel beginnen waar klanten naar binnen konden lopen, of wilde ze een virtuele op het internet beginnen. Waar je een groter bereik van klanten had, immers de hele wereld kon je vinden, nou ja theoretisch dan. Personeel zou bij de laatste niet nodig zijn, en ook het hebben van een eigen pand was niet nodig. Kosten besparend dus, en feitelijk gezien zou ze zo aan de slag kunnen.

Drie maanden verder zat ze bij moeder thuis. Ze vertelde honderduit over haar eigen zaak in zelfgemaakte cadeau artikelen. De aanverwante feestartikelen die ze erbij verkocht, en verhuurde. De website en de winkel die beide op dezelfde dag open gegaan waren. Ze had geen moment spijt van het besluit om ontslag te nemen en de gok te wagen. Haar speciale cadeau artikelen vonden gretig aftrek bij een groot publiek, en ze kon al haar creativiteit stoppen in het bedenken van leuke cadeautjes, haar droom was werkelijkheid geworden.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

4 Reacties to “Eigen zaak”

 1. Ria
  oktober 15th, 2011 @ 15:17

  Aline ik doe weer mee, maar niet in één dag vanwege mijn ogen.Je ziet mijn VvV wel verschijnen.

 2. Aline
  oktober 15th, 2011 @ 15:38

  @Ria je hebt 14 dagen de tijd, en als jij hem in gedeeltes wilt schrijven dan moet dat kunnen, succes met je ogen en ik zie je verhaal vanzelf tegemoet komen…

 3. Frans54
  oktober 16th, 2011 @ 21:38

  Aan het starten van een eigen bedrijf zitten heel wat haken en ogen. Maar is dat eenmaal gebeurd en blijkt het een succes dan is de voldoening ook enorm. Mooi verhaal.

 4. Aline
  oktober 16th, 2011 @ 21:43

  @Frans ik ben zelf ooit ondernemer geweest, mijn plan was iets te klein voor wat ik uiteindelijk allemaal deed, en het ging best goed, tot mijn ex en ik uit elkaar gingen… mijn huidige partner is ook een zelfstandige, en die weet zich ondanks de crisis en zo behoorlijk staande te houden…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.