«
»

Nieuwe categorie: Macro

Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2011 | 10 Reacties

Tijd voor nog eens een nieuwe categorie… dit keer eentje van door mij gemaakte foto’s… in mijn lijst van fotowerk door mij gemaakt (zie rechterkolom, onder mijn verhalen)… mag deze eigenlijk niet ontbreken… daar ik uiteraard een macro lens bezit… dus vanaf heden zal ik deze categorie ook proberen te vullen… en een andere weer eens van stal halen, zoals Black & White, zodat ik regelmatig wat  foto’s kan laten zien en van en onderwerp kan afwisselen…

Reacties

10 Reacties to “Nieuwe categorie: Macro”

 1. Frans54
  augustus 3rd, 2011 @ 00:31

  Mijn huidige camera (Konica Minolta Dimage Z5) heeft een goede macro en supermacrofunctie waar ik ook vanavond weer gebruik van heb gemaakt. Als er ooit een andere camera komt moet daar voor mij dan ook zeker een macrolens bij want met mijn voorliefde voor bloemetjes en insecten kun je echt niet zonder en ook op ander gebied kun je er verrassende foto’s mee maken.

 2. Aline
  augustus 3rd, 2011 @ 00:34

  Ik heb alleen de verkeerde keuze gemaakt, ik heb de 50 mm gekozen, en ik moet er wel heel erg dicht opkruipen, wat voor een bloem geen probleem is, maar voor dieren nog wel eens lastig… maar een minolta, tja die blijven het doen, die lenzen kunnen trouwens zo op een sony geschoven worden…

 3. Frans54
  augustus 3rd, 2011 @ 01:16

  Niet die van de Dimage: die heeft een vaste lens (maar wel met 12x optische zoom + 4 x digitale, macro en supermacro stand (en er zit ook nog een prima werkende beeldstabilisatie om trillingen e.d. te onderdrukken in de camera wat, omdat mijn handen door de medicijnen die ik gebruik de neiging hebben te gaan trillen, voor mij erg prettig is). Ik wil wel ooit naar een echte digitale spiegelreflex maar daar moet ik nog even voor doorsparen.

 4. Aline
  augustus 3rd, 2011 @ 11:14

  ja het kost echt een heleboel centjes zo’n digitale camera…

 5. Peter (Clint)
  augustus 7th, 2011 @ 14:55

  Van harte met je nieuwe lens. Wie macro kan schieten kan alle vormen van fotografie aan. Je moet namelijk alles handmatig leren instellen anders wordt het nope….

 6. Aline
  augustus 7th, 2011 @ 15:35

  De macro lens heb ik al weer even, ben alleen niet zo blij met mijn keuze voor een 50mm, gebruik hem daarom vaak als portret lens, en bij dat laatste stel ik alles altijd handmatig in… bij de natuur fotografie ben ik dat nog aan het leren… en had ik toch liever de 105mm lens gehad… waarbij de dieren niet zo van me schrikken, als ik zo heel dicht bij kom… Wink

 7. Peter (Clint)
  augustus 7th, 2011 @ 16:42

  Ja klopt ik heb ook die 105 mm gekozen is net makkelijker. Handig is om dan in de vroege morgen als de insecten nog koud zijn op pad te gaan.

 8. Aline
  augustus 7th, 2011 @ 17:09

  Dat is een fout die je maakt als leek, ik heb ook een macro op mijn 70-300mm en daarbij kan ik vaak van veraf een macro maken, dus dacht laat ik 50mm doen, achteraf spijt, maar aangezien ik ook model fotografie binnen de fotoclub ben gaan doen, komt ie daar wel weer voor te pas… en ben ik al aan het sparen voor de 105mm…

 9. hanneke
  augustus 7th, 2011 @ 19:01

  een macrolens staat ook hoog bovenaan ons lijstje….eerst maar even sparen :S

 10. Aline
  augustus 8th, 2011 @ 17:20

  Ik heb er ook nog eentje op mijn lijstje staan, en ik ben dus nog aan het uitzoeken hoe ik er mee overweg moet, het is echt heel anders fotograferen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.