«
»

Invalshoek 002

Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2011 | 8 Reacties

Bouwvak – Eenzaam

Het was stil op straat, normaal speelde er op elke hoek wel een paar kinderen. Maar vandaag had Cindy moeite met het vinden van speelkameraardjes. Ze snapte er niets van, er was gewoon niemand te vinden om mee te spelen. In haar eentje spelen vond ze ook niet erg, maar ze was net terug van een drie weekse vakantie. Als enigs kind had ze al geen broertjes en zusjes om mee te spelen. In het hotel waar ze waren geweest, waren verders geen kinderen geweest. Wel had ze met de dochter van de hoteleigenaar kunnen spelen. 

Het was met handen en voeten geweest, zij spraken elkaars taal niet. Cindy was blij dat er tenminste iemand van haar leeftijd had geweest, en ze had besloten dat ze bij thuiskomst iedereen zou gaan opzoeken. Ze mistte de kinderen uit haar buurt, haar vriendinnetjes en vriendjes, waar ze altijd mee speelde. En toch waren de drie weken om gevlogen, en had ze er één vriendin voor het leven bij gemaakt. Eentje met wie ze brieven in het Engels zou gaan schrijven, want dat vak zouden ze beide dit jaar voor het eerst op school krijgen. Dan konden ze elkaar foto’s sturen en vertellen wat ze zo al deden.

“Mama, ik snap het niet, wij zijn net 3 weken weg geweest, nu wil ik dat gaan vertellen, maar er is helemaal niemand”. “Och mijn schat toch”, zei haar moeder. “Weet je dat zit zo, wij zijn dit jaar iets vroeger op vakantie gegaan”. “Dit betekent dat wij geen dure vakantie hadden dit jaar, omdat we niet in bouwvak zijn weg gegaan’. “Wel is het zo dat deze bouwvak net begonnen is, en de meeste van je vriendjes nu pas op vakantie zijn gegaan”. Cindy dacht even na over deze woorden en zei toen: “Mama, kunnen volgend jaar weer gelijk met de anderen op vakantie, want ik mis ze heel erg”.

© Aline

Geschreven voor Invalshoek, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “Invalshoek 002”

 1. Frans54
  augustus 2nd, 2011 @ 19:09

  Ja voor ouders en voor de financiën is een afwijkende vakantie misschien erg prettig, maar zeker jonge kinderen lopen op zo’n manier tegen het nog niet aanwezig zijn of net weg zijn van speelkameraadjes aan.

 2. Aline
  augustus 2nd, 2011 @ 19:37

  Ja de bouwvak is voor kinderen zo slecht nog niet… Wink

 3. assyke
  augustus 2nd, 2011 @ 20:18

  onbetaalbaar vakanties in het hoogseizoen
  kan me haast niet voorstellen dat iemand het wel kan betalen, vooral als je een gezin bent met meerdere kinderen.
  bij ons kwam er niet meer uit, dan drie daagjes met zijn tweeen en dat was al een smak geld
  de zomervakantie kan voor kinderen erg lang duren
  wat cindy meemaakt herken ik dan ook wel, het is hier in de buurt ook erg stil

 4. Min
  augustus 2nd, 2011 @ 20:41

  Oh nou zit ik eigenlijk te hopen dat de correspondentie van Cindy en haar nieuwe vriendin ook zijn weg vindt op je log Wink
  De link staat er en de volgende invalshoek staat er bijna..

 5. Aline
  augustus 2nd, 2011 @ 21:41

  Ja het is echt te gek hoe veel meer geld je uit dient te geven… schrikbarend hoor, echt zo raar, wat mij betreft mag het afgeschaft worden…

 6. Aline
  augustus 2nd, 2011 @ 21:42

  Oeps, correspondentie, daar wordt nog over nagedacht… Wink En kijk al uit naar de volgende invalshoek…

 7. klaproos
  augustus 2nd, 2011 @ 21:47

  hier is het ook erg stil, de meeste kinders zijn weg,
  jammer,
  ik hou wel van kinderstemmetjesSmile
  mooi geschreven aline

 8. Aline
  augustus 2nd, 2011 @ 21:50

  Hier hebben ze momenteel een huttenkamp bij het jongerencentrum… maar verder zie ik inderdaad minder kinderen in de buurt, en lijkt het een stuk rustiger dan anders…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.