«
»

De Foto

Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2011 | 8 Reacties

Met de camera in de aanslag, lag hij daar al uren in het gras. Hij was vanmorgen heel vroeg weg gegaan, hij wilde vandaag een serie foto’s van een groep wilde zwanen maken. Maar ze lieten zich nog niet zien. Hij pakte nog eens de thermosfles, om erachter te komen dat deze nog maar een halve kop koffie bezat. Jammer, hij had toch meer moeten meenemen. Terwijl hij het kleine beetje vocht naar binnen werkte, hoorde hij eindelijk het geluid waar hij de hele tijd op zat te wachten. Hij liet zijn beker vallen, en ging met zijn camera in de aanslag zitten.

Hij vermaakte zich prima, nu dat de wilde zwanen recht op hem af kwamen, zonder dat ze door hadden dat hij daar was. De ene foto naar de andere foto, drukte hij af. Twee uur later ging hij meer dan tevreden naar huis. Zich onderweg afvragend, of alles wel goed gegaan was, of hij niet nog wat meer had moeten schuiven. Andere lenzen erop had moeten zetten, kortom hij was tijdens het rijden, de hele sessie nog eens aan het nalopen. Wetende dat hij er nu niets mee aan kon veranderen.

Thuis kon hij niet snel genoeg zijn computer aanzetten, om de foto’s erop te downloaden. Om te zien wat het resultaat nu echt was. En om te zien of die ene foto ertussen zou zitten, die ene die er met kop en schouders boven uit zou moeten stijgen. Zodat hij die foto in een wedstrijd mee kon laten doen. Hij wist dat de concurrentie groot zou zijn, dus hij streefde naar het beste van het beste. En als er vandaag weer niets bij zat, dan ging hij morgen gewoon weer op pad. Vorig jaar was hij net als het jaar ervoor derde geworden.

Hij ging aan de slag, en na een paar uur wist hij het zeker. Er zat één hele mooie foto bij, en dat zou hem worden. Nu was het zaak om het juiste papier uit te zoeken, de belichting zo mooi mogelijk te krijgen om daarna naar de winkel te gaan. Gelukkig zat er in de stad een hele goede fotograaf, die het precies zo zou afdrukken zoals hij het zou aanleveren. En als je het op apart of andere papier wilde hebben, dan kon dat gewoon. Heerlijk een winkel die aan al zijn bijzondere eisen voldeed.

Vanavond was het zo ver, hij zat al weken in spanning. Maar nu zouden ze de winnende foto bekend maken. Hij trok zijn mooiste pak aan, en ging op tijd op weg. Helaas zou hij nimmer weten of hij de winnende foto had gemaakt. Onderweg kreeg hij namelijk een botsing met zijn auto, een dronken automobilist reed door het rood. Het had hele nare gevolgen voor hem, hij raakte daarbij in een coma. Waardoor hij tot op heden nog steeds in het ziekenhuis ligt. Boven zijn bed hangt de foto, met daarbij een oorkonde voor de eerste plaats.

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “De Foto”

 1. Frans54
  augustus 19th, 2011 @ 23:52

  Vergelijkbaar idee, maar een heel ander – en verrassend – slot. (en nee, ik lees jouw verhaal nu pas dus dat is niet geweest wat mijn brein op gang bracht Wink )

 2. Aline
  augustus 20th, 2011 @ 00:03

  Haha, dat kan door de woorden gestuurd worden… en ja mijn slot is dit keer anders dan anders…

 3. ♫ Melody ♫
  augustus 20th, 2011 @ 10:21

  Het einde is inderdaad erg anders maar jouw verhaal lijkt in beginsel idd op die van Frans… gelukkig zal dat bij de mijne niet zo zijn Wink)
  Die ga ik nu schrijven dus….. even geduld nog Wink)

 4. Aline
  augustus 20th, 2011 @ 20:15

  Nee die van Frans lijkt op die van, de mijne was al geschreven… Wink

 5. Ria
  augustus 21st, 2011 @ 23:30

  Het is een mooi verhaal met een onverwacht slot.
  Gr.Ria

 6. Aline
  augustus 22nd, 2011 @ 20:59

  Ja niet elke einde is een mooie… Wink

 7. Marja
  november 12th, 2011 @ 08:55

  Ach, wat een triest einde. ;o(
  Ik heb ook nog even meegedaan met deze VvV. Zie reactie aldaar.
  Groetjes, Marja.

 8. Aline
  november 12th, 2011 @ 15:21

  @Marja ja dit was een verhaal zonder goede afloop… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.