«
»

De enveloppe

Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2011 | 6 Reacties

Ze zaten als ratten in de val, liepen al uren rondjes. Toen ze opeens een deur vonden achter in een steeg. Gelukkig bleek deze open te zijn, zo konden ze samen ontsnappen aan hun achtervolgers. Ze hadden geen idee wat er gebeurd was, maar op eens waren zij een doelwit geworden. Ze konden elkaar niet eens, maar hadden al snel door dat ze in het zelfde schuitje zaten. Het was hen, tegen de rest van de wereld leek wel. Hoe en wat was er gebeurd, waarom zij? Wie waren die mannen die achter hen aan zaten?“Mijn naam is Simon, hoe heet je en waar kom je vandaan?” “Mijn naam is Donna, en ik woon hier vlakbij om de hoek”. “Heb jij enig idee wat er aan de hand is?” vroeg ze. “Sorry, maar ik heb echt geen flauw idee”.  “Het ene moment was ik aan het werk en het volgende moment, stonden ze voor me, en wist ik nog net te ontkomen”. Ondertussen keken ze rond in de kamer waar ze naar binnen gelopen waren. Toen ze op eens een klik hoorde. “Deed iemand nu de deur achter ons op slot?”, vroeg Simon.

Ze bleken inderdaad opgesloten te zijn, ze besloten de kamer, en de rest van het huis te onderzoeken. Maar al snel riep Donna, “Simon, kom eens hier, er ligt hier een enveloppe op tafel met onze beide namen.” “Alsof de mannen die ons achterna zaten, ons hier heen hebben geleid”.  “Maak die enveloppenou maar open Donna, misschien kunnen we er eindelijk achterkomen wat er aan de hand is. In de enveloppe zat niet veel, hun namen, wat geld en een telefoon. Daarnaast vonden ze een telefoonnummer, en een brief met aanwijzingen.

De eerste aanwijzing was dat ze het nummer moesten bellen. En dat besloten ze gelijk te doen, ze wilden namelijk weten wat er aan de hand was. Dus dit zouden ze gelijk gaan vragen. “Houd jullie bek, ik stel de vragen, niet jullie”. Hier schrokken ze van, dit was helemaal geen aardig persoon die ze ging helpen. “Jullie zijn zojuist een kamer binnen gelopen, en daarmee zijn jullie onze kandidaten geworden”. “Jullie dienen samen als team te werken, en als alle opdrachten vervuld zijn, dan kunnen jullie een grote som geld verdienen”. “Ow ja, jullie zijn niet zomaar gekozen, maar opgegeven door familieleden of vrienden”. “En nog één ding, alleen als jullie samenwerken, kunnen jullie winnen”.

Ze keken elkaar nog eens aan, dit was wel het raarste wat ze ooit gehoord hadden. Op naar punt twee van de brief. Teken het forumulier dat op tafel ligt, een contract, waarin stond dat ze afstand deden van al het beeldmateriaal. Ze besloten te doen wat er gevraagd werd, als ze tegen gingen werken zouden ze hier wel eens veel langer moeten blijven. Opdracht drie, stel je zelf luid en duidelijk voor. Zodat de mensen thuis weten wie jullie zijn. “Onze namen zijn Simon en Dona, en we zijn hier tegen onze wil, we worden vast gehouden".

© Aline

Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “De enveloppe”

 1. Frans54
  augustus 5th, 2011 @ 06:20

  “Smile, you’re on candid camera”.

 2. ♪Melody♪
  augustus 5th, 2011 @ 11:43

  Wink ik had dezelfde gedachte als Frans al zag ik zijn naamgenoot als een duveltje uit een doosje tevoorschijn komen…
  (pssst…. in de 1e alinea gebruik je 2x hun..,. dat moet hen zijn… hun is bezittelijk)

 3. Leo
  augustus 5th, 2011 @ 20:06

  Een ultiem vervolg op eerdere formats??? John de Mol zal je dankbaar zijn, hoe meer plat vermaak hoe beter…

 4. Aline
  augustus 5th, 2011 @ 22:18

  Oef, die had ik niet eens in gedachten…

 5. Aline
  augustus 5th, 2011 @ 22:21

  Ja lol, maar nee, enne dat hen en dat hun, heb ik tot jouw uitleg nu, nog nimmer begrepen… Wink Ga het proberen te onthouden…

 6. Aline
  augustus 5th, 2011 @ 22:23

  Ja alleen dit is niet vrijwillig, deze mensen zijn bang, en weten totaal niet waar ze aan mee doen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.