«
»

Schrijvers plek

Geplaatst op vrijdag 8 juli 2011 | 10 Reacties

Ergens op een afgelegen plaats, ver weg van de bewoonde wereld. Daar waar je niemand meer verwachtte, juist daar lag een heel mooi dorp. Aan het einde van het dorp was een weg de bergen in. En zelfs op het einde van deze weg, stond op eens een huis. Verscholen tussen de bomen, en je moest goed kijken. Maar de weg leidde je tot aan de voordeur. Het huis was in vervallen staat, en had nodig een nieuwe eigenaar nodig die de woning eens grondig onder handen zou nemen. De advertentie had niet gelogen, inderdaad een klus voor iemand met twee rechter handen.Nou wist ze zelf nog niet of ze alles in haar eentje zou kunnen, maar de ligging van deze woning, was geweldig. Heerlijk rustig, en dat was precies wat ze zocht. Een goede plek om haar volgende roman te gaan schrijven. Maar eerst had ze een paar weken vakantie, en die zou ze gaan gebruiken om van dit huis een thuis te maken. Dat was als de huidige eigenaar, haar bod zou accepteren. Ze besloot gelijk de makelaar te bellen, ze wilde geen tijd verliezen, en ze verbaasde zich over de goede telefoonverbinding.

Nog geen uur later stond de makelaar naast haar met de huiseigenaar. Een man van achter in de dertig, knap, lang, helemaal haar type. Ze moest zich zelf vermannen om haar mond weer dicht te doen, en haar ogen af te wenden. Ze geloofde niet in liefde op het eerste gezicht. Uiteraard had ze er van gehoord, en beschreef ze deze mooie situatie regelmatig in één van haar boeken. Maar haar lichaam reageerde vrij hevig op het zien van deze mooie man. Ze had een raar gevoel in haar buik, en ze herkende het niet. Waren dit nu die vlinders waren anderen het wel eens over gehad hadden?

De koop werd snel geregeld, alleen er was een addertje onder het gras. Zij mocht de woning hebben voor de helft van wat ze geboden had. Mits ze een avondje uitging met de verkopende partij. Een aanbod wat ze niet kon laten gaan, en ze gaf aan dat de makelaar dat maar even zwart op wit moest gaan regelen. En zo gebeurde het dat ze op eens een date had, voor vanavond. Geen idee wat ze aan moest trekken, want haar spullen zouden nog nagestuurd worden. Ze had nu alleen wat zomer kleding bij der, niets dat geschikt was.

Met een kloppend hart, stapte ze het restaurant binnen. Wat voor een klein gehucht aardig vol was. Alle ogen waren op haar gericht, althans zo leek het. Ze liep langzaam naar haar date toe, en hij stond keurig op om haar plaats te laten nemen. Ze bleken een hoop overeenkomsten te hebben, hij was schrijver van beroep. Hij had hier zijn drie laatste bestsellers geschreven. Hij had haar herkend en wilde haar de kans geven die hij hier had gehad. En zij, zij pakte het met beide handen aan, mits hij haar gezelschap zou blijven houden.

© Aline
Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

10 Reacties to “Schrijvers plek”

 1. ♪Melody♪
  juli 9th, 2011 @ 10:06

  En dan…. enkele jaren later…..
  vele bestsellers op hun naam, en geen lezer die door had dat ze maken hadden met het echtpaar French Wink)

 2. Novie
  juli 9th, 2011 @ 19:07

  goh met plezier gelezen komt er een vervolg Aline?

 3. Aline
  juli 9th, 2011 @ 21:17

  Kijk eens aan een epiloog… enne je weet maar nooit… Wink

 4. Aline
  juli 9th, 2011 @ 21:22

  Niet voorzover ik weet, maar ja als jij denkt dat het nog niet af is, wie weet… Wink

 5. Ria
  juli 9th, 2011 @ 21:35

  Ja zo kan het gaan met relaties en niet alleen van schrijvers.Al met al een hachelijk avontuurtje.
  Mijn bijdrage staat er ook.
  Groetjes,Ria
  http://speedy31.web-log.nl/mijn_weblog/2011/07/v-v-v-004-.html

 6. Aline
  juli 9th, 2011 @ 21:47

  Meestal gaat het zo in verhaaltjes, geen idee of het zo in het echt ook zal gebeuren…
  En goed ik ga er zo gelijk naar kijken…

 7. HansDeZwans
  juli 11th, 2011 @ 10:59

  De rest van het verhaal mag de lezer zelf verzinnen. Een open einde. Mooi.

 8. Aline
  juli 11th, 2011 @ 20:30

  Dat is eigenlijk mijn soort verhalen, het zo wenden en keren dat er een open eind overblijft, en iedereen het zelf kan afmaken…

 9. Marius van Artaaa
  juli 25th, 2011 @ 06:55

  een look-a-like-date
  met een vast-goed-makelaar
  maakt het huis half vol
  schrijft vanzelf het af
  met meubels en tapijten
  van vlindervleugels
  teugelt verlangen
  naar boom en dier zolang het
  tafelen pleziert

 10. Aline
  juli 25th, 2011 @ 13:12

  Een ware dichter, knap hoor…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.