«
»

Schrijfveren 004

Geplaatst op woensdag 27 juli 2011 | 10 Reacties

Een springtouw

Op het schoolplein stond ze vaak toe te kijken, stil verborgen in een hoekje. Ze keek naar de meiden die een paar klassen hoger zaten. Die deden allerlei spelletjes die zij ook graag zou willen spelen. Maar het enige dat zij bij zich had was een springtouw. Niet zomaar een springtouw, maar een oud springtouw, dat nog van haar moeder was geweest. En mama had haar van de week verteld, dat oma ook nog met dit springtouw gespeeld had. Eigenlijk zou het in een museum thuis horen, maar ze waren er zo zuinig mee om gegaan. Dat Lea het gekregen had, maar blij was ze er niet mee.Ze liep al achter bij haar klasgenootjes, die allemaal dure nieuwe speelgoed hadden gehad. Het springtouw zag er wel uit als nieuw. Maar het was niet meer van deze tijd. Iedereen speelde met een jojo of een diabolo. Die laatste vond ze echt prachtig om te zien. Zij had als één van de weinige een springtouw. En ze voelde zich er totaal niet mee op haar gemak. Eigenlijk wilde ze niet dat de andere kinderen het zagen. Dus daarom stond ze op het schoolplein in een hoekje.

Echter één van de meiden die in een hogere klas zat, had haar zien staan. Ze was naar het Lea toegelopen. “Hey, zie ik nou dat jij een springtouw in je handen hebt?” “Weet je dat je daar heel leuk mee kan spelen?” “Weet je wat wij draaien het touw en dan mag jij inspringen”. “Of wil je dat wij het eerst een keer voordoen?” Lea keek het meisje met grote ogen aan, hoorde ze het nou goed? Dit meisje bood aan om met haar te spelen, samen met haar vriendinnen. Natuurlijk wilde ze dat, ze wilde niets liever.

Terwijl Lea en de meiden bezig waren met het springtouw. Keken haar klasgenoten allemaal haar kant op. Ze snapten niet dat die grote meiden zomaar op eens met Lea aan het spelen waren. En dat met een springtouw, zo’n stom stuk touw. Maar de liedjes die de grote kinderen erbij zongen, die werkten aanstekelijk. Al snel was Lea het middelpunt tijdens dit speelkwartier. En toen ze later op de dag naar huis ging sprak ze honderd uit tegen haar moeder. Die inmiddels begreep dat Lea een geweldige dag had gehad, ze genoot heel erg van de spraakwaterval van haar dochter.

© Aline
Geschreven voor Schrijfveren, ook mee doen lees de spelregels en de opdracht hier

Reacties

10 Reacties to “Schrijfveren 004”

 1. assyke
  juli 27th, 2011 @ 22:12

  je denkt je kind een plezier te doen, maar laadt het op met een verantwoordelijkheid die het nog niet aan kan
  gelukkig dat het goed kwam door wijze oudere meiden, die haar eenzaamheid goed in de smiezen hadden

 2. assyke
  juli 27th, 2011 @ 22:16

  heb de spelregels gelezen, op een paar na, komen ze aardig in de buurt van hoe ik schrijf, al is het bij mij voornamelijk ingegeven door tijdgebrek en gebrek aan ruimte.

 3. Aline
  juli 27th, 2011 @ 22:39

  Ja geluk kan soms in klein hoekje zitten… het springtouw werd zeer populair daarna…

 4. Aline
  juli 27th, 2011 @ 22:41

  Ik vond de spelregels ook erg eenvoudig, en knap dat ze elke dag een nieuwe thema op geven, en dat er steeds al twee maanden op die site staan… ik schrijf niet vaak mee, maar pak er de laatste tijd wat simpele woorden uit, die mij gelijk aan een plot, of verhaal doen denken…

 5. wilma
  juli 28th, 2011 @ 09:09

  Mooi stuk Aline.
  X Wilma.

 6. Aline
  juli 28th, 2011 @ 10:17

  Dank je wel Wilma…

 7. P.H.M van de Kletersteeg
  juli 28th, 2011 @ 10:50

  ….dat had ik nou ook.Oudere meisjes namen mij mee naar een rustig plekje en leerden mij oude spelletjes.Het springtouw werd ebruikt om mij vast te binden…..
  maar allez; ik wist niet hoe het heette, maar het beviel me best!

 8. Aline
  juli 28th, 2011 @ 11:13

  Als ze je vast bonden, dan zal je het wel verdient hebben… Wink

 9. HansDeZwans
  juli 28th, 2011 @ 11:18

  Wat is dat in feite, die schrijfveren? Is dat een soort van wedstrijd?

 10. Aline
  juli 28th, 2011 @ 11:33

  Nee geen wedstrijd, dat is een site die een handvaten aandraagt voor schrijven… één van de dingen waardoor ze dat doen, is door voor elke dag een thema op te geven… de bedoeling is met dat thema aan de slag te gaan door 15 minuten achter elkaar te schrijven wat er in je opkomt…
  Als ik zin heb, en ik zie een pakkend onderwerp, dan doe ik mee, ze hebben tabellen staan per maand, soms twee maanden vooruit, met onderwerpen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.