«
»

Onafhankelijke Bloggers Associatie

Geplaatst op zondag 24 juli 2011 | 22 Reacties

Bij Jokezelf, zag ik het voor het eerst, en ben ik gelijk gaan meekijken… eerst lurken, kijken wat het is… vandaar vond ik een oude bekende Assyke… en vandaar bleef ik al een paar dagen steeds maar weer kijken… ik ontdekte daar nog een bekende Xiwel… maar verder allemaal bloggers die ik nog niet ken… vroeger was ik lid van de Loggerclub… maar die is helaas opeens opgeheven… ik weet dat ik via daar hele leuke blogs heb gevonden…

de OBA staat voor Onafhankelijke Bloggers Associatie, en bestaat uit een kleine 200 bloggers… het overgrote gedeelte komt weg bij VKlogs, en is nu overgestapt op wordpress of blogspot… en ze miste een gezamelijke voorpagina’s waar ze blogs konden vinden… en gevonden konden worden… ik heb zo juist de knoop doorgehakt en me aangemeld… in afwachting tot mijn goed keuring, schrijf ik alvast dit logje, om de OBA toe te lichten (hopelijk heb ik het allemaal goed begrepen)… 

Reacties

22 Reacties to “Onafhankelijke Bloggers Associatie”

 1. Geesje
  juli 24th, 2011 @ 22:17

  Ik heb ook even gekeken bij Assyke (voor mij bekend als Assyma) Haar nieuwe opdrachtlog is leuk, maar niet voor mij.

 2. Xiwel
  juli 24th, 2011 @ 23:18

  Ik zit er al een paar maanden en weet niet zo goed wat ik er mee moet. Vooralsnog is het voor mij een gewone verzamelsite met idd veel vkbloggers. Maar juist met de echte vkbloggers heb ik weinig. Vroeger kon je er nooit vrij reageren en een aantal bij Oba willen dat weer zo hebben. Dan kunnen ze wat mij betreft het woord onafhankelijk vervangen in afhankelijk. Verwacht overigens niet dat het zo ver zal komen.
  Echte goede blogs ben ik er nog niet tegen gekomen. Dwz mensen die zelf met iets komen en die niet alleen reageren op (inter)nationale nieuwsberichten. Omgekeerd hebben de Oba-bezoekers ook weinig met mijn logseltjes op, ik krijg via die weg weinig bezoekers. Ja als ik over wat algemeens log, waar iedereen over schrijft. Maar dat doe ik juist liever niet.

 3. Aline
  juli 25th, 2011 @ 00:36

  Precies, dat was hoe ik haar kende hiervoor, had er trouwens via een loghop geloof ik ontmoet…

 4. Aline
  juli 25th, 2011 @ 00:38

  Ik heb er toevallig iemand herontdekt, een fotoblog gevonden… en nog een 6 tal andere blogs, die ik wel leuk vind tot nu toe… als ze weer willen dat er niet vrij gereageerd kan worden… dan ben je inderdaad niet onafhankelijk… ik zie wel wat ze doen… Wink

 5. knutselsmurf
  juli 25th, 2011 @ 01:28

  Wat Ximaar schrijft is niet juist.
  OBA is pas een jaar geleden opgezet, met 6 leden, maar het groeit stevig. Er bestaat geen “ze”. Iedereen bepaalt zelf hoe hij zijn blog inricht, waar hij het onderbrengt, en hoe hij modereert. Van OBA mag je alleen verwachten dat het je blog zo goed mogelijk onder de aandacht brengt. En je kan antwoord krijgen op technische vragen.
  ( zo te zien heeft Aline dat laatste niet nodig Smile )

 6. 100-woorden
  juli 25th, 2011 @ 02:24

  =(hopelijk heb ik het allemaal goed begrepen)… =
  Volgen mij wel.
  De bloggers die zich hebben aangesloten bij OBA zijn onafhankelijk in de zin dat ze zelf kunnen bepalen wat ze op hun eigen blog doen en niet vast zitten aan één specifiek platform. Of ze nu bij web-log zitten, bij wordpress of net als ik een eigen domein hebben, maakt niet uit. Iedereen kan zich daar aanmelden.
  Persoonlijk ben ik een voorstander van vrij kunnen reageren en pas dat principe ook toe op mijn eigen blog, maar ik kan best begrijpen dat sommige bloggers daar wat meer moeite mee hebben omdat er in het verleden zaken zijn voorgevallen waar je niet echt vrolijk van wordt en mensen zichzelf willen beschermen tegen persoonlijke aanvallen, verdachtmakingen en andere ongein.
  Anyway, over het algemeen zijn het normale mensen, voor zover je bloggers als normale mensen kunt bestempelen dan Wink

 7. Bart
  juli 25th, 2011 @ 08:25

  Ja, een prettig alternatief voor de VK voorpagina, deze OBA, vind ik ook.
  Anders dan bij het nu zieltogende VKblog ervaar ik nu minder naijver en ge-etter onderling, en, niet onbelangrijk, blijven de regelmatig terugkerende technische storingen ons bespaard.
  Het VKblog had daar een flinke reputatie in opgebouwd… Smile
  Het meer zelfstandig en onafhankelijk bloggen (ikzelf zit op Blogspot) bevalt mij prima, en ik geloof velen met mij.

 8. Xiwel
  juli 25th, 2011 @ 08:59

  @Knutselsmurf: Had te maken met de reactie van 14 juni 2011 om 20:13
  waar geen reactie op kwam. Daaruit maak ik op dat er best wel wat VKbloggers zijn die terugwillen naar voor hen het oude vertrouwde.
  Daarbij schreef ik ook dat ik het niet zo snel zag gebeuren.

 9. Aad Verbaast
  juli 25th, 2011 @ 10:40

  Vooralsnog is OBA een prima (extra) uithangbord om je blog onder de aandacht te brengen. En dat is je bij deze gelukt Wink

 10. Aline
  juli 25th, 2011 @ 13:03

  Een jaar geleden, toe maar knap hoor en dan nu al bijna 200 bloggers bij elkaar… En nee technische vragen heb ik geen hulp bij nodig, dat heb je goed gezien… Wink

 11. Aline
  juli 25th, 2011 @ 13:04

  We zien wel hoe het allemaal gaat lopen… voor nu streven we volgens mij hetzelfde doel na…

 12. Aline
  juli 25th, 2011 @ 13:05

  Ik vind me zelf nog altijd vrij normaal… en ik vind jouw blog een super leuk concept hebben, maar dat had ik al laten weten aan je… en ik ben voorstander van vrijheid blijheid… leven en laten leven… Wink

 13. Aline
  juli 25th, 2011 @ 13:07

  Oeps van vele storingen wordt je ook niet erg vrolijk… en ik zag inderdaad dat iedereen zijn eigen pad bewandeld, en allemaal ergens ander zit nu… op jezelf bloggen is vrij leuk… maar het is ook leuk om gelijk gestemden te vinden… die je af en toe van feed back voorzien… Wink

 14. Aline
  juli 25th, 2011 @ 13:11

  Ja daar lijkt het wel op, en ik heb gelijk een aanbod van 200 bloggers, waar ik mee kan kijken, lezen en kan reageren…

 15. P.H.M van de Kletersteeg
  juli 25th, 2011 @ 13:56

  en gaan we nou weer oeverloos bloggen over bloggen over bloggen?
  Trouwens: ik heb balvers een poosje niet gezien…

 16. Aline
  juli 25th, 2011 @ 14:34

  Der is toch niets leukers dan bloggen over bloggen toch… enne Balvers, geen idee wie is dat?..

 17. Billy
  juli 25th, 2011 @ 18:12

  een prima idee voor wie zijn eigen log wil promoten, of op zoek is naar leuke logjes om te volgen.
  Ik heb er op dit moment genoeg, teveel om nog makkelijk te kunnen volgen eigenlijk, geen echte noodzaak dus… Wink
  Groetjes!

 18. Aline
  juli 25th, 2011 @ 19:17

  Precies, een leuke manier van promoten, en ontdekken…

 19. Ramirezi
  juli 26th, 2011 @ 19:53

  En nog een OBA lid dat je heeft gevonden (terwijl we hemelsbreed zo dicht bij elkaar zitten)…

 20. Aline
  juli 26th, 2011 @ 20:11

  Ik ben natuurlijk even gaan spieken en inderdaad we zitten bijna bij elkaar op schoot… ik ga even snuffelen op je blog… Wink

 21. Annabee
  juli 26th, 2011 @ 21:14

  Moet me ook maar eens verdiepen in de OBA, wellicht stimuleert het om weer meer aan mijn weblog te doen. De laatste drie jaar zit ik in een neerwaartse spiraal: minder schrijven, dus minder bezoekers, dus minder animo om te schrijven … enz. Ik wil graag terug naar mijn schrijfdiscipline van ‘vroeger’, maar tot nu toe lukt dat nog niet echt als gevolg van al dan niet zelf opgelegde beperkingen. O.a. mijn werk en eerder opgedane negatieve ervaringen remmen me.
  Ik blijf m’n best doen!

 22. Aline
  juli 26th, 2011 @ 23:16

  Ik heb die periodes ook wel hoor, vorig jaar nog bijna een half jaar weinig tot niets gedaan… en toch het blijft kriebelen… en ik ben wat meer opdrachten gaan doen, zo schrijf ik verhalen, maak foto’s… kortom ik blog weer, al is het wel op een andere manier dan daarvoor… succes met het vinden van je schrijfdiscipline…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.