«
»

IP Ban

Geplaatst op vrijdag 29 juli 2011 | 64 Reacties

In de bijna 8 jaar dat ik mijn blog heb, heb ik nog nimmer een ip ban hoeven uitdelen… reageren staat bij mij altijd vrij, ik doe niet aan captcha codes… want web-log heeft een heel goed spamfilter… en het is immers leuk om reacties te geven en te krijgen… maar de laatste paar dagen, sinds ik lid ben van de OBA, reageert hier een persoon onder de naam “P.H.M van de Kletersteeg”…


Nu heb ik van de week al eens een reactie weg gehaald, omdat deze vol stond met scheld woorden… maar gister haalde dit persoon werkelijk het bloed onder mijn nagels vandaan… ik kan best veel hebben, maar ik heb niet een blog om vervolgens helemaal afgezeken te worden, en alleen omdat ik een vrouw ben de grond ingetrapt te worden… de laatste reactie die ik ook gelijk weg gehaald hebt maakte mij duidelijk dat het tijd was voor een IP ban… ik kan volgens dit persoon mijn verhalen niet behoorlijk schrijven, en fotografie heb ik ook geen kaas gegeten…

Nogmaals dit is mijn blog, ik schijf verhalen die ik leuk vind, in mijn woorden… lijkt me niet meer dan logisch anders is het mijn verhaal niet meer… ik maak al jaren foto’s, en doe sinds een paar maanden mee met foto uitdagingen… de foto’s die ik maak, maak ik omdat ik er plezier in heb, ik ben een amateur, ik ben geen beroeps fotograaf… en vaak zijn het slechts vakantie foto’s die ik gebuik voor zo’n uitdaging… een foto helemaal afzeiken zonder de omstandigheden te kennen is niet netjes… voor elke foto zijn plus punten te vinden, en tips geven mag altijd, maar wel op een normale manier…

Zo dit moest er even uit, heb inmiddels begrepen dat ik niet de enige ben die last heeft van die “P.H.M van de Kletersteeg”… die twee jaar geleden al ontmaskerd is op dit blog… een artikel, waarna ik volgens het persoon zelf, totaal niet mag verwijzen… sorry dit is mijn blog, en als ik daar iets op zet, dan bepaal ik zelf, ik wens die persoon een fijn leven toe… maar ik hoeft geen reacties meer van dit persoon…

Reacties

64 Reacties to “IP Ban”

 1. assyke
  juli 29th, 2011 @ 12:10

  Welkom op OBA, Aline!
  Je moest eens weten hoe rustig het hier nu is, op het Vkblog regende het ipbans…
  ik had me heilig voorgenomen er nooit een uit te delen, maar voor het halve jaar om was had ik al een lijstje van vier ongewenste gasten.
  maar je went er aan en ik mis de pittigheid van het vkblog eerlijk gezegd wel een beetje, het is hier soms wel erg lauw.

 2. fred van der wal
  juli 29th, 2011 @ 12:15

  Goed verhaal
  vreselijke figuur die jou beledigt
  hij is bij het VKblog toch ook weg geklettersteegd?

 3. Vonnieb / fientjuh1 (twitter)
  juli 29th, 2011 @ 12:18

  Gelijk heb je. Ik was ook nooit van de IP ban’s maar sinds ik lastiggevallen wordt door een stalkster, deel ik ze graag uit. Ik vind dat je volkomen gelijk hebt. Dit is jouw blog en als iemand reageerd is dat prima, maar het moet wel netjes blijven.

 4. knutselsmurf
  juli 29th, 2011 @ 12:33

  De ex-VKbloggers kennen hem. Hij was bijna nergens welkom. Hij is extreem rechts, haat buitenlanders ( hij woont zelf n.b. in Roemenië )en hij valt vooral vrouwen lastig.

 5. Frans54
  juli 29th, 2011 @ 12:37

  Tot nu toe heb ook ik nog nooit een ban uitgedeeld, wel één keer een reactie deels verwijderd vanwege het taalgebruik en daarbij gemeld dat een ban zeker tot de mogelijkheden behoorde) omdat ik een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting ben. Met mensen die het niet met me eens zijn heb ik geen enkel probleem. Maar dat moet wel in het vlak van de discussie blijven en niet in het persoonlijke vlak getrokken worden. En als ik dit en het gelinkte artikel lees overschrijdt deze persoon duidelijk (en kennelijk niet alleen hier) die lijn. Zou bij mij dus ook één waarschuwing en vervolgens een ban krijgen.

 6. Edje
  juli 29th, 2011 @ 12:47

  Zoals het vrij is om jouw blog te lezen, is iemand ook geheel vrij om, wanneer de inhoud niet aanspreekt, weg te gaan én te blijven! Blogs (en sites in het algemeen) bezoek ik alleen wanneer het mijn interesse heeft. Mocht de site tegenvallen of niet aan mijn vraag voldoen, blijf ik weg. Dan is de inhoud niet aan mij besteed.
  Ik mag graag feedback krijgen, zowel in het gewone, dagelijkse leven als over mijn logjes. Daar kan ik van leren mits de feedback gegrond is én inhoud heeft. Alleen afgeven omdat de kleur je niet aanstaat… Dan niet, toch?
  Soms is het nodig om sneller iemand een ban te geven…

 7. Beeldsprekers
  juli 29th, 2011 @ 12:53

  Naast je neerleggen, reactie verwijderen, ban uitdelen en verder geen aandacht aan besteden.
  (Ik ben het eens met Assyke, vergeleken bij Vkblog is het hier “pais en vree”).
  Enne nog welkom op OBA!

 8. Xiwel
  juli 29th, 2011 @ 13:14

  Regel 1 het is jouw log. Smile
  Zelf heb ik 1x een IP-ban uitgedeeld (en later weer ingetrokken). Iemand (op een VMBO-schoolcomputer) die maar bleef spammen via zijn toetsenbord en dus door het spamfilter kwam.
  Van de persoon die je beschrijft heb ik wel het een en ander gelezen, verder niet. In het algemeen weet ik wel dat het idd bij het VK-blog vaak gezeik en geziek was. Een blogdienst koppelen aan een krant met een bepaalde overtuiging trekt waarschijnlijk dit soort extreme tot verknipte anti- of pro-figuren aan. Verder vond ik het daar een inteeltgedoe. Andere VK-bloggers trokken bijvoorbeeld ten strijde tegen dit soort figuren. En ook daar zit ik niet op te wachten.
  Kortom weghalen, aanpassen en/of blokkeren zo het jou uitkomt. De sfeer op je blog bewaren heb je zelf in de hand.

 9. Fulps Valstar
  juli 29th, 2011 @ 13:45

  Ik heb een paar keer bezoek van hem gehad, hij maakte duidelijk dat hij blonde Geert een toffe peer was ik heb toen gereageerd met: “wees gelukkig in Geert, maar liever niet hier”.

 10. Bart
  juli 29th, 2011 @ 13:49

  Ja, bij kop en kont pakken, en hup…weg ermee!
  Hij deed dit ook bij het VKblog, zoals je gezien hebt, je hebt er altijd notoire etters tussen zitten, helaas…

 11. Ria
  juli 29th, 2011 @ 14:27

  Aline mijn duim omhoog, goed gedaan.
  Groetjes Ria

 12. Jaartal
  juli 29th, 2011 @ 15:10

  Well done Aline!

 13. Leo
  juli 29th, 2011 @ 15:23

  Ach Aline, sommige mensen hebben nu eenmaal teveel vrije tijd en te weinig hobby’s en wat dan rest is andere lastig vallen die zijn voorzien van talenten die ze zelf nu eenmaal ontberen. Goed dat je zo iemand even hebt geblocked. Ik heb zelf ook eens met zo iemand van doen gehad. Gefrustreerd en leugenachtig. Heel vervelend allemaal. Immers, iedereen die blogt is uberhaupt vaak een amateur en doet het voor de lol van zichzelf of anderen. En zolang ik zeg dat je leuk schrijft en mooie foto’s maakt tellen al die negatieve meningen helemaal niet……..toch?!

 14. Sannie
  juli 29th, 2011 @ 15:41

  Heb ooit ook iemand gehad die maar vreemde reacties bleef plaatsen en heb toen ook een ban uitgedeeld. Groot gelijk dat je het gedaan hebt, reactie is leuk, kritiek mag maar wel graag op een nette manier toch ?

 15. kitty
  juli 29th, 2011 @ 16:00

  Ik las laatst dat als iemand veel kritiek levert op een ander, heel minderwaardige gevoelens heeft over zich zelf.
  Ik vind dat een aannemelijke gedachte…..

 16. klaproos
  juli 29th, 2011 @ 16:09

  ohh vreselijk zo’n figuur,
  bah, inderdaad bannen ..
  het is jouw blog,
  ik heb er lang geleden ook last van gehad, maar gelukkig is het overgegaan en had die figuur later wel spijt en wilde graag dat ik dan maar “alle” 100den reacties ging weghalen want haar goed enaam werd door het slijk gehaald,
  ja dúh… mooi niet eerst nadenken voordat je stomme dingen doet héSmile
  sterkte aline, en laat je niet gek maken hé

 17. Peter (Clint)
  juli 29th, 2011 @ 16:32

  Je hebt volkomen gelijk, als iemand zich niet weet te gedragen dan is een ban het beste wat je kan doen. bannen die gast…

 18. Billy
  juli 29th, 2011 @ 17:31

  ik begrijp helemaal niet wat ze daarmee willen bereiken. Als een bepaald log niet echt je ding is, dan zap je toch gewoon door?
  Ik heb gelukkig ook nog niemand moeten bannen, maar ik zou in dit geval net hetzelfde doen, Aline
  Groetjes!

 19. Aline
  juli 29th, 2011 @ 17:54

  Ow was dat mijn welkomst geschenk… Wink Ach ik heb in het verleden wel eens woorden in de ban gedaan… maar een ipban nog nimmer…

 20. Aline
  juli 29th, 2011 @ 17:55

  Ik heb geen idee, ik ken het figuur niet, heeft geen link naar eigen blog achtergelaten nl…

 21. Aline
  juli 29th, 2011 @ 17:56

  Oeps een stalkster, hebben we die ook in blogland?…

 22. Aline
  juli 29th, 2011 @ 17:57

  Ja dat die uit Roemenië kwam, had ik gelijk door, vond dat al een rare bij mijn bezoekers, en sinds kort elke dag… en ja dat er iets tegen vrouwen is daar begon ik ook achter te komen…

 23. Aline
  juli 29th, 2011 @ 17:59

  Leek me dat ik van de week al duidelijk was, nadat ik het bericht verwijderde, had wel een reactie gegeven dat deze weg was en waarom… en een discussie op zijn tijd is best leuk, maar met een betweter valt zoiets niet aan te gaan… Wink

 24. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:00

  Ja ik bezoek ook geen sites/blogs die me niet aanstaan… ik was hier inderdaad snel klaar mee, hoeft al die negativiteit niet in mijn leven… Wink

 25. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:01

  We hebben hier gelukkig een goede spamfilter op zitten, en tot nu toe weinig figuren die lastig zijn… Enne dank je, volgende keer een leuker welkomst geschenk he… Wink

 26. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:03

  Die regel 1 kan ik het helemaal in vinden… ik heb geen zin om er veel woorden aan vuil te maken, wilde alleen graag iedereen even laten weten, dat deze persoon nogal vervelend kan zijn… voordat we overal een probleem hebben van deze gast…

 27. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:04

  Alsof hij Geert persoonlijk zou kennen… Maar ik begrijp hier uit dat bijna iedereen binnen VKblog hem wel eens op bezoek heeft gehad…

 28. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:05

  Dan hoop ik bij deze dat hij/zij goed door heeft, dat die hier niet welkom is, en een andere hobby moet gaan zoeken…

 29. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:05

  Dank je wel…

 30. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:06

  Yeah…

 31. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:06

  Ze moeten een andere hobby zoeken, anderen plagen is niet netjes… Enne dank je wel jouw mening telt wel inderdaad…

 32. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:09

  Kritiek mag best, als het maar opbouwend is, en niet op een neerwaartse toon… ben de moeilijkste niet, kan best wat tips gebruiken… maar het woordje “moet” daar kan en wil ik niets mee… Wink

 33. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:09

  Oeh, dat vind ik wel een hele mooie gedachte… dank je wel…

 34. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:10

  Whahaha, nee dat had ik ook niet gedaan, inderdaad eerst nadenken dan doen… en ik laat me niet zomaar gek maken…

 35. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:11

  De ban is uitgedeeld, en ik hoop nu dat het daarmee af gedaan is…

 36. Aline
  juli 29th, 2011 @ 18:13

  Ja ik was ook van vrijheid blijheid, maar ik laat me gewoon weg niet alles zeggen, en zeker niet op mijn blog… waar ik bepaal wat er op komt, waar iedereen vrij mag reageren… en ik wil ook dat mensen dat doen…
  Op het blog van Jokezelf werd ik voor het eerst door hem/haar aangesproken, en zoiets wil ik hier ook niet… de mensen die hier komen, moeten ook vrij kunnen blijven reageren… zonder dat ze hem/haar over zich heen krijgen…

 37. ♪Melody♪
  juli 29th, 2011 @ 18:18

  In 2003 bwgon ik…. een jaar later had ik een stalker…. in 2006 gooide ik mijn log leeg… hoe dom was ik toen…. heb ervan geleerd….gooi nooit meer een bericht weg…. die persoon logt nog steeds maar staat al sinds 2006 in mijn ip-ban lijst…. altijd als enige tot enkele maanden geleden nr. 2 toegevoegd werd. Een heer en een dame mogen zich nu samen vermaken buiten mijn weblog om.
  Met andere woorden…..ik denk er net zo over als jij. Iedereen is welkom, men mag reageren zoals men zelf wil maar zodra het kant noch wal raakt en mij beledigt gaat het eraf en volgt een ip-ban. Ze bestaan niet voor niets!
  Groot gelijk dus meis… dit is jouw log en iemand die zich aan iets van jou stoort mag wegblijven…

 38. Aline
  juli 29th, 2011 @ 19:33

  We gooien allemaal wel eens iets weg… en zo te lezen heeft iedereen die mij normaal leest, dezelfde mening… dus opgeruimd staat netjes…

 39. ♪Melody♪
  juli 29th, 2011 @ 19:38

  Dat iedereen het met je eens is is mooi meegenomen maar eigenlijk totaal niet belangrijk.
  Dit is jouw log…. iets wat jij er niet op wilt hebben mag je verwijderen, jouw wil hierin is voldoende Wink

 40. Aline
  juli 29th, 2011 @ 19:43

  Dat is geheel waar, maar toch ben ik blij dat ik niet alleen dezelfde gedachte hierin heb… En schrik ik eigenlijk van de hoeveelheid stalkers die er op blogs rondneuzen… laat ze een andere hobby zoeken… Wink

 41. ♪Melody♪
  juli 29th, 2011 @ 19:48

  zo is het ook meis
  en tja niet ieders hobby is de hobby van een ander ;-(
  Ach weet je, zulke mensen zijn alleen maar erg zielig, je kan het beste maar medelijden met ze hebben.

 42. assyke
  juli 29th, 2011 @ 19:52

  wat zijn de woorden van de V.V.V?

 43. Aline
  juli 29th, 2011 @ 19:53

  Ik vond het antwoord van Kitty wel heel erg mooi… Wink (zie hierboven ergens tussen de reacties)…

 44. Jantiena
  juli 29th, 2011 @ 20:22

  Hij reageert vaak op blogs maar heeft volgens mij zelf geen blog. Ik heb ook al eens een reactie van hem verwijderd.

 45. Aline
  juli 29th, 2011 @ 20:44

  Oeps, door dat hele gedoe gisteravond, heb ik daar niet meer bij stil gestaan… maar komt er aan, geef me nog 3 minuten…

 46. Aline
  juli 29th, 2011 @ 20:49

  Dat idee kreeg ik al, dus hij mag wel mensen de grond inboren, maar de kans omdat bij hem te doen bestaat niet… één richting verkeer, beetje jammer…

 47. assyke
  juli 29th, 2011 @ 20:52

  als ik trouw, dan…
  heb het gevonden, weet nu hoe die site werkt
  dank je wel, jouw blog zit vol opdrachtmogelijkheden, heel fijn!

 48. Aline
  juli 29th, 2011 @ 21:02

  Ja ik heb heel veel opdrachten verzameld inmiddels, veel schrijfopdrachten en een paar foto opdrachten… lekker toch, enne de nieuwe VvV woorden staan er…

 49. assyke
  juli 29th, 2011 @ 23:10

  hij heeft wel een blog, maar houdt die niet bij

 50. Aline
  juli 29th, 2011 @ 23:16

  Kijk eens aan, dus hij zou zijn tijd beter kunnen vullen, met daar wat teksten op te zetten… Wink

 51. Cassie
  juli 30th, 2011 @ 14:31

  Bij mij staat de teller volgens mij op twee. Een, een notoire spammer en twee de oude eigenaar van een hondje voordat ze deze naar het dierenasiel bracht. Presteerde het om het hondje zwaar de grond in te boren met niet zo ‘mooi’ taalgebruik.
  Dit is vaak de enige oplossing om van dit soort lui af te komen. Je hebt een goede keuze gemaakt.

 52. Aline
  juli 30th, 2011 @ 15:24

  Het is lekker rustig zonder die persoon, enne ik merk nu ook gelijk dat er meer mensen zijn die wel eens te maken hebben met negatieve reacties…

 53. Margo
  juli 30th, 2011 @ 18:50

  Wat een mafkees! Als iets je niet bevalt of het is je smaak niet, dan kom je toch gewoon niet? Die man heeft er vast een dagtaak aan allerlei bloggers af te zeiken en is natuurlijk een zielig persoon!
  Leuk dat je zo frequent bij mij langskomt! Zal dit blog ook een uitgebreid bestuderen! Smile

 54. Min
  juli 30th, 2011 @ 19:16

  Ik vind de berichten op je blog van de persoon vervelend, niet ter zake doende en ik dacht eigenlijk wat een blo(c)k aan je been.

 55. Aline
  juli 30th, 2011 @ 19:42

  Ja lijkt mij ook, ik ga meestal niet langs bij blogs die ik niet leuk vind… en om ze dan af te zeiken is niet mijn ding, maar ja ieder zijn/haar hobby… en ja was je blog tegen gekomen vind de naam van je blog geweldig leuk… en je schrijft leuk en uitgebreid…

 56. Aline
  juli 30th, 2011 @ 19:44

  Ze doen ook niet ter zake, maar ik bemerkte wel dat zijn/haar manier van schrijven anderen aan het beïnvloeden was…

 57. justm3
  juli 31st, 2011 @ 08:55

  Ik heb tot nu toe van één persoon de reactie verwijderd, maar volgens mij zijn die types die zo doen gewoon zielige mensen die wat willen trollen.

 58. Aline
  juli 31st, 2011 @ 10:36

  Dat ben ik zeker met je eens ze zijn heel zielig…

 59. Mich
  juli 31st, 2011 @ 12:07

  Ik heb ook geen IP-bans op mijn blog. Soms reageert er bij mij weleens iemand dat ik denk, als het je tegenstaat, waarom lees je mij dan nog? Ga je energie ergens anders aan verspillen.
  Wat jij zegt, het is jouw blog en daar mag jij op doen wat je wilt. Goed van de IP ban!

 60. Aline
  juli 31st, 2011 @ 12:12

  Ja ik snap ook niet wat er zo leuk aan is om iemand af te moeten zeiken, je kan ze dan nog beter complimenteren, en daarna een tip geven, als je het nodig vind om jouw mening te ventileren… dat tips geven is vaak nog moeilijk, want het kan bij anderen als kritiek overkomen… een juiste balans erin vinden is dan belangrijk…

 61. Caroline
  juli 31st, 2011 @ 18:14

  Ik heb er nog nooit een uitgedeeld. Het heeft wel niet veel gescheeld ik had ook een dame, zonder eigen blog. (vind ik behoorlijk laf) die mijn zwart aan het praten was. Bij het eerste bericht had ik zoiets van in de spam-mand. Het tweede berichtje ook. Een derde is er nooit meer gekomen..
  Als iemand beleefd kritiek uit probeer ik er iets uit te halen. Maar als het alleen maar negatief bedoeld is laat ik ze lekker vallen!
  Ben het helemaal met je eens!
  Liefs!

 62. Aline
  augustus 1st, 2011 @ 01:08

  Precies iemand zonder blog mag van mij best reageren, maar wel netjes… zeker omdat ik niet in de gelegenheid ben, om de persoon erachter te leren kennen…

 63. dray
  september 21st, 2011 @ 08:37

  Vaak zijn het de types die dan ook nog melden dat bloggers geen leven hebben. Yeah right..

  Reageerders met hufterige opmerkingen gooi ik meteen in de ban.

 64. Aline
  september 21st, 2011 @ 09:47

  @Dray meestal haal ik alleen echte spam berichten weg, maar verder laat ik meestal veel toe, een ieder heeft recht op zijn haar mening, en die ga ik niet door censuur toe te passen om zee helpen… wat ik vele andere blogs wel zie gebeuren, want dat doet afbreuk aan de discussie vind ik… maar als ze op de man of vrouw af, gaan beledigen dan is het wel gelijk over… daar was dit persoon de eerste echte voorbeeld van…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.