«
»

Droom zaak

Geplaatst op vrijdag 1 juli 2011 | 8 Reacties

Na vele berekeningen moest het er dan toch van komen. Ze besloten dat het tijd was om te gaan verbouwen. Het ging al jaren slecht met hun zaak, maar na het zien van de shows op de televisie. Het was of dat, of verkopen, en dat laatste wilden ze echt niet. Al hun geld en tijd was de afgelopen vijf jaar opgegaan aan hun droom. Alleen het terug verdienen ging niet zo als zij gehoopt hadden. In het beginnen liep het als een trein, maar de laatste tijd, waren ze al blij als er tegelijkertijd tien klanten binnen zaten.Ze besloten de aangeboden hulp van hun beide ouders aan te nemen. Een zwaar gesprek tussen hun zessen was het gevolg. Gelukkig hadden hun ouders het beste met hun voor. Zij zagen ook dat de omzet niet meer was, hoe het geweest was, en dat er wat moest gebeuren. Als een geldinjectie hun op weg kon helpen, wie waren zij dan om het geluk van hun kinderen in de weg te staan. Met dit goede nieuws konden ze hun plannen gestalte gaan geven. Een aannemer bellen, en alles in werk zetten was de volgende taak.

Nog geen maand later hingen ze het bordje “gesloten” op de deur. Ze zouden pas weer open gaan als de aannemer zijn werk gedaan had. Deze had niet stil gezeten, een plan van aanpak gemaakt, een tekening uitgewerkt. Hij wist hoe het stel er voor stond, en dat ze niet veel tijd hadden voor deze klus. Ze zouden zelf mee helpen, iets waar hij normaal fel op tegen was. Maar hij wist dat ze dit nodig hadden. Hij had de juiste mensen bij elkaar gezocht om ze te helpen, en aan te sturen.

Ze hadden de grootste lol tijdens het klussen, ze vonden het leuk om hun zaak zo te zien veranderen. Elke dag maakte ze een aantal foto’s, en die zette ze dan op haar blog. Zo kon iedereen zien hoe het er uit had gezien, en of ze al vorderingen maakten. De aannemer had al hun wensen goed uitgewerkt, en eindelijk ging de zaak op hun droom lijken. Dit zou toch moeten aanslaan, dit zou meer klanten moeten kunnen trekken. Zo mooi als het eruit zag in hun hoofd, zo mooi werd het ook echt. Ze konden niet wachten tot het klaar zou zijn.

Een paar dagen later was de heropening van het cafe-restaurant. Iedereen in het dorp was uitgenodig, voor dit feestelijke gebeuren. En het leek zijn vruchten af te werpen, er waren al feestgangers die wilden boeken voor de komende week. Ze keken elkaar aan, boekingen was iets was ze al een paar jaar niet meer gehad hadden. Dit moest het teken zijn, dat ze hun droom nog niet hoefden te verkopen. Dat ze voorlopig gered waren, nu alleen zorgen dat de gasten blijven terug komen. Een mooie speeche op het einde van de burgermeester maakte het compleet. Geen maand later was er veel veranderd, de zaak zat dagelijks helemaal vol.

© Aline
Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “Droom zaak”

 1. Ria
  juli 2nd, 2011 @ 09:50

  Aline ,wel een uitdaging hoor.Ik ben zelf benieuwd wat ik er van klaar stoom.
  groetjes Ria

 2. Aline
  juli 2nd, 2011 @ 16:30

  Ik ben ook benieuwd… het is ook een hele klus elke keer, maar blijft wel een leuke uitdaging om te doen…

 3. ♪Melody♪
  juli 2nd, 2011 @ 18:22

  zo zie je maar, de aanhouder wint Wink

 4. Aline
  juli 2nd, 2011 @ 19:33

  Precies, als je wilt moet je knokken en doorgaan…

 5. Truus
  juli 4th, 2011 @ 12:09

  Wat een heerlijk positief verhaal Aline. Smile

 6. Aline
  juli 4th, 2011 @ 13:13

  Die moeten er ook zijn, positieve verhalen, het kan niet altijd maar slecht aflopen…

 7. Noelle52
  juli 13th, 2011 @ 20:46

  En dat zonder zo’n televisie programma met coach Wink Leuk verhaal.

 8. Aline
  juli 13th, 2011 @ 20:50

  Dat programma had ik natuurlijk wel in gedachten toen ik dit verhaal schreef… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.