«
»

Word Exact 300 – 6

Geplaatst op zondag 19 juni 2011 | 10 Reacties

MaMagement

Al vroeg sloop ze het huis uit, vandaag was het immers haar vrije dag. Haar man zou de kinderen en het huishouden overnemen. Ze had afgesproken met haar vriendinnen, en wilde graag op tijd zijn, want ze zouden naar Utrecht afreizen, op naar de huishoudbeurs. Haar vriendinnen stonden al klaar en even later zaten ze in de trein op weg naar hun dagje uit. Tweemaal per jaar kwamen ze met hun vieren bij elkaar, en dan gingen ze altijd iets leuks doen. Met al het bijpraten over van alles en nog wat, verliep de reis voorspoedig en kwamen ze al snel aan in Utrecht. Vandaar was het een korte wandeling naar het beursgebouw. Waar ze de schrik van hun leven kregen, het was er zo verschikkelijk druk, dat ze voorlopig nog lang niet aan de beurt waren. Aan de andere kant van de hal zagen ze dat er nog een beurs bezig was de Kamasutra. Ze keken elkaar aan en besloten dat ze best even konden gaan kijken. Dan deden ze dit jaar gewoon twee beursen tegelijk. Ze genoten zichtbaar van alle schaars geklede modelen, leuke speeltjes en lekkers, die ze daar tegen kwamen. En ze besloten zelfs dat ze best op de foto konden gaan. Niets leukers voor hun mannen dan een foto van al hun vrouwen in een leuk mannenblad. Dat ze met ontbloot bovenlijf op de foto gingen vonden ze alle vier wel een spannend idee. “Mam?”, hoorde ze opeens achter haar, en toen ze zich omdraaide, keek ze recht in de blauwe ogen van haar oudste dochter. Ze voelde zich lichtelijk betrapt, maar na een goed gesprek met haar dochter. Gingen ze samen nog eens een rondje over de beurs. Ze had zich het voorlichtingsgesprek heel anders voorgesteld, dit was zoveel leuker dan die van haar. 

© Aline
Geschreven voor Word Exact 300, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

10 Reacties to “Word Exact 300 – 6”

 1. Plato
  juni 20th, 2011 @ 09:37

  Een vooruitstrevende mamager, die hoofdpersoon van jou. Ik zou niet snel naar zo’n beurs gaan en zeker niet naar die van de Kamasutra, maar als ik dat toch deed en dan door zoon of dochter werd betrapt, zou ik me flink schamen. Tja, ik moet eerlijk zijn.
  Je breekt hier en daar zinnen af die, met hetzelfde woordgebruik, zouden moeten doorlopen. Maar dat terzijde (ik ben nu eenmaal een taalfreak).
  Heel bijzondere invulling van deze WE. Deze manier van MaMagen had ik nog niet bedacht Smile. Je hebt het begrip erg leuk ingevuld.

 2. Aline
  juni 20th, 2011 @ 11:12

  Schamen zou ik me zeker niet… wel zou ik een woordje met mijn kind willen hebben… en dan gelijk maar even voorlichting wat aanhalen… een taak die de meeste mama’s ook toebedeeld krijgen in dat drukke takenpakket… en tja deze mama was toe aan een dagje plezier hebben, zonder de kids…
  Dat zinnen afbreken en korter maken, heb ik moeten leren, want ik maakte veel te lange zinnen… veel kortere zinnen zijn makkelijker te lezen… dus meestal bij het nalezen, kort ik hele alinea’s in, tot beter te lezen verhalen… Wink

 3. Ria
  juni 20th, 2011 @ 15:59

  Moeders moesten véél vaker het papagement gaan hanteren,offffffff…houden we zelf het liefst de oudertaken in handen?
  Je hebt er wel een apart stukje van gemaakt.
  Groetjes Ria

 4. Aline
  juni 20th, 2011 @ 17:55

  Ik heb geen idee, ik ben geen ouder, dus heb er een lekker fictief stukje van gemaakt… en volgens mij moet je in deze tijd, samen met je moeder de Kamasutra kunnen bezoeken… heet met de tijd meegaan toch?.. Wink

 5. ♪Melody♪
  juni 21st, 2011 @ 09:35

  Wink) Waar een chat niet al toe kan leiden… geweldig ingevuld, helemaal top!

 6. Aline
  juni 21st, 2011 @ 11:38

  Inderdaad, soms kan even brainstormen geen kwaad…

 7. hanneke
  juni 21st, 2011 @ 16:19

  ik zou toch even raar opkijken als ik mijn dochter daar tegenkwam….en zij nog meer, denk ik!!
  ot: jouw reactie valt gedeeltelijk weg achter de lila-kolom.
  is dat bij jou ook zo, of ligt dat aan mijn beeldscherm?

 8. Aline
  juni 21st, 2011 @ 18:03

  Ja ik denk ook dat je raar staat op te kijken… enne ot: nee bij mij verdwijnt er niets achter mijn kolom… raar…

 9. Gelukspoppetje
  juni 21st, 2011 @ 19:08

  ha ha mama wordt betrapt of dochter wordt betrapt!
  Ik ben benieuwd wat er allemaal is besproken in het goede gesprek, trouwens ik denk dat mama zich niet eens schaamt, waarschijnlijk schaamt haar dochter zich voor haar moeder.
  maaaaham!!

 10. Aline
  juni 21st, 2011 @ 19:56

  Ja zo reageren dochters altijd, maar moeder kunnen zich ook wel schamen dat hun dochters, helemaal niet luisteren, en dingen uitspoken, waar zij niet eens aan durfden te denken… op dezelfde leeftijd, maar gelukkig veranderen de tijden… En heeft deze dochter een hele moderne moeder…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.