«
»

Invalshoek 001

Geplaatst op maandag 20 juni 2011 | 16 Reacties

Detail – Plaatselijk

Moe maar voldaan besloot de oude man dat het tijd was om te gaan slapen. Niets vermoedend dat hij in de gaten werd gehouden. Iemand maakte aantekeningen, en hield precies tot in de detail bij wat hij aan het doen was. Belangrijker welke rituelen de man had, hoe lang hij in de badkamer bezig was, hoe lang hij het licht aan liet, hoeveel man personeel nog aanwezig was. De oude man had echt geen idee, dat hij de afgelopen paar dagen gevolgd was. En dat elk klein dingetje dat hij deed, hoe klein detail ook, genoteerd werd.

Aan de muur van zijn kamer, had hij talloze foto’s en aantekeningen hangen van de oude man. Hij wist precies waar de man was geweest en hoe zijn agenda er voor de komende paar dagen uitzag. Van minuut tot minuut had hij alles in kaart weten te brengen. Morgen was de grote dag, de dag waar hij naar toe gewerkt had. Morgen zou hij contact maken met de oude man. Hij wist al precies hoe hij het zou doen.

Bij de kiosk kocht hij een dagblad en liep daar mee nonchalant naar een tafeltje op het terras. Het wachten was op de oude man, die zoals hij wist over exact 10 minuten aan zou komen. Ondertussen bestelde hij een kop koffie, en wachtte rustig op het moment waarop hij de oude man kon aanspreken. Achter zich hoorde hij even later, hoe de man een stoelt achteruit schoof en plaats nam. Hij draaide zich om, stond op en liep gelijk op de man af.

“Goede morgen meneer, heeft u misschien een vuurtje voor me?”  De oude man keek hem een seconde lang recht in de ogen aan. Gebaarde naar zijn personeel dat die op hun post moesten blijven. Om vervolgens een aansteker uit zijn linker jaszak te pakken. Het vuurtje werd door de man aangeboden. Precies op het moment dat hij zijn sigaret in de vlam hield, blies hij gelijktijdig een dodelijke stof richting de oude man. “Bedankt, meneer”, en maakte vervolgens dat hij weg kwam.

De volgende morgen stond er groot in de plaatselijk krant, dat sir Henry was overleden aan een hartaanval, terwijl hij zat te lunchen. Hij keek nogmaals naar de muur, en haalde één voor één het verzamelde materiaal er af. Weer een klus geklaard, zonder dat de verdenking op hem viel. Sterker zonder dat ze door hadden dat hij de dader was, de zoveelste natuurlijke dood. Hij keek nog even om zich heen en verliet even later de kamer. Om deze precies zo achter te laten, zoals hij hem vier weken geleden had aangetroffen.

© Aline
Geschreven voor Invalshoek, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

16 Reacties to “Invalshoek 001”

 1. klaproos
  juni 21st, 2011 @ 08:53

  erg spannend geschreven aline…
  brrr
  zo zou het inderdaad zomaar kunnen gaan … griezelig eigenlijk héSmile

 2. ♪Melody♪
  juni 21st, 2011 @ 09:33

  ZO dan … kom jij ff uit de hoek met een luguber verhaal. De eerst volgende keer dat iemand mij om een vuurtje vraagt… wens ik mijn hoofd wel af Wink
  Mooi debuut, goed gedaan!

 3. Leo
  juni 21st, 2011 @ 10:14

  Spannend verhaal. Ook al ben ik niet zo van die opgelegde invalshoeken, jij hebt er wel iets fraais van gemaakt. Fictie en werkelijkheid door elkaar heen. Want laten we wel zijn, zelfs in de punt van een paraplu kan tegenwoordig een dodelijk bedoeld goedje verpakt zitten. Een prikje is al voldoende, dus waarom niet in de adem of blaastocht van een moordenaar….goed bedacht Aline.

 4. Aline
  juni 21st, 2011 @ 11:34

  Ja eigenlijk best wel, en erger denk dat er best mensen zijn die voor veel geld mensen om leggen op een slimme manier… Maar goed dit was puur fictief…

 5. Aline
  juni 21st, 2011 @ 11:35

  Als ik ergens binnen kom dan wel met een knaller natuurlijk, voordeel is dat ik hier geen woorden hoeft te tellen, dus mijn verhaal kan vertellen (zag pas later als ik een richtlijn wilde dat het in 200 woorden moest, iets te weinig naar mijn zin)…

 6. Aline
  juni 21st, 2011 @ 11:37

  Dank je wel, dacht laat ik eens met een spannend verhaal komen… vond het niet makkelijk namelijk om een verhaal vanuit een invalshoek te schrijven… maar kon bij deze twee woorden alleen maar bij een huurmoordenaar uit komen, die moet echt wel op details letten…

 7. Min
  juni 21st, 2011 @ 11:48

  Nou je hebt er een geheel eigen invalshoek van gemaakt en dat is dus ook de bedoeling.
  Brrrr. Mooi debuut.

 8. Cassie
  juni 21st, 2011 @ 15:12

  Zoiets hoeft met de moderne technieken geen eens meer fictie te zijn. Een simpele aanraking schijnt al voldoende te zijn.
  Mooi geschreven en spannend.

 9. Aline
  juni 21st, 2011 @ 15:22

  Mooi, als jij zegt dat dit de bedoeling is, dan ben ik blij, en ja eng he… Wink

 10. Aline
  juni 21st, 2011 @ 15:22

  In mijn geval niet eens een aanraking, en dank je het was ook bedoeld om spannend te zijn…

 11. hanneke
  juni 21st, 2011 @ 16:21

  zie je: roken is dodelijk!

 12. Aline
  juni 21st, 2011 @ 18:04

  Precies, dat zei ik… Wink

 13. Noelle52
  juni 21st, 2011 @ 21:53

  Spannend verhaal, leuk om te lezen. Blij dat ik al heel lang niet meer rook Wink

 14. Aline
  juni 21st, 2011 @ 23:34

  Wilde een keer iets spannends schrijven, en volgens mij is het gelukt… En ja ik ben ook blij dat ik al jaren niet meer rook… Wink

 15. Kati
  juni 22nd, 2011 @ 21:39

  Prachtig! Moest t even 2x lezen om t goed tot me door te laten dringen! Knap gedaan!
  xxx Kati

 16. Aline
  juni 22nd, 2011 @ 21:47

  Dank je, het is niet een genre waar ik normaal in schrijf, maar ik mag graag films kijken en die leveren soms inspiratie… Wink

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.