«
»

De grote dag

Geplaatst op vrijdag 24 juni 2011 | 6 Reacties

Het is kwart voor zeven, wanneer de wekker voor de tweede keer rammelend afgaat. Sjors slaat de wekker uit, en wil zich omdraaien, maar zijn dekens zijn weg. Megan staat hem van naast het bed aan te kijken. “Kom er nou maar gewoon uit, anders zijn we straks te laat.” Zuchtend en zwijgend besloot Sjors dat hij er dan maar uit moest gaan. Het was inderdaad een grote en belangrijke dag vandaag. Hij kon het inderdaad niet maken om te laat te komen vandaag. Niet op zijn eigen bruiloft, die vanmorgen zou gaan plaats vinden. Waarvoor ze nu nog heel wat moesten regelen.Megan is gelijk de badkamer in gelopen, douchen, tandenpoetsen en daarna gaat de grote dag voor haar broer beginnen. Het is maar goed dat ze besloten had hier te gaan slapen. Anders had hij echt zijn bed niet weten uit te komen. Sjors was ondertussen naar beneden gelopen, en had daar een ontbijt gemaakt. Zijn manier om zijn zus te bedanken, zij die er altijd voor hem was geweest. Vanaf het moment dat hun ouders op tragische wijze om kwamen bij een vliegtuigongeluk. Ze zou hem na vandaag toch echt los moeten laten, bedacht hij.

Ondertussen was Jessica een paar dorpen verder op, ook al haar bed uitgekomen. Slapen in het ouderlijke huis hoorde er bij, ze voelde zich gelijk speciaal. Vandaag zou ze de vrouw van Sjors worden, en samen met hem haar leven delen. Ze schoot onder de douche, nam snel een boterham. Om precies half acht ging de deurbel, de kapster die haar haren zou doen, en haar make up op orde zou brengen. Haar vader stond even later naar zijn dochter te kijken, wat had haar moeder er graag bij willen zijn. Helaas was zijn vrouw veel te vroeg heen gaan.

Om 10 uur belde Sjors aan bij het huis van de vader van Jessica. Hij was zenuwachig en erg nieuwsgierig. Ze had echt niets los gelaten over haar jurk, en hij was benieuwd hoe ze er uit zou zien. De deur ging open en hij keek in de mooie ogen van zijn lieftallige bruid. Wat was ze toch mooi, en hij kreeg een brok in zijn keel. Hij gaf haar het bruidsboeket en een steelse kus op der wang. De fotograaf nam een aantal standaard foto’s van het bruidspaar, en daarna gingen ze met twee auto’s naar het stadhuis.

De zaal zat vol met vrienden en bekenden, de opkomst was groots. Ondanks het gemist van een drietal ouders, verliep de ceremonie vlekkenloos. De tijd vloog voorbij, en voor ze wisten waren ze man en vrouw. Was het tijd om de duiven los te laten en het feest te verplaatsen naar buiten. Waar voor Sjors en Jessica een luchtballon klaar stond, hemel en aarde had hij moeten bewegen om haar grootste wens in vervulling te laten gaan. Een huwelijksreis per ballon, was niet overal te boeken. Samen zouden ze nu de rest van hun leven letterlijk tegemoet vliegen.

© Aline
Geschreven voor Vijf van Vrijdag, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “De grote dag”

 1. Ria
  juni 24th, 2011 @ 20:11

  Wat mooi Aline. De mijne is er er ook maar ik heb het denk ik op verkeerde plek gemeld.nl onder VvV 002
  Groetjes Ria

 2. Aline
  juni 24th, 2011 @ 20:25

  Dank je wel, en nee hoor je hebt het op de goede plek gemeld… Wink Netjes bij de opgave van de woorden…

 3. Leo
  juni 25th, 2011 @ 08:31

  Maar wat droeg de bruid precies en waar gingen ze heen op huwelijksreis…? Ik ben altijd nieuwsgierig naar dat soort dingen en meer….

 4. Aline
  juni 25th, 2011 @ 16:28

  Een witte jurk denk ik, maar dat is mijn verbeelding, en elke bestemming die jij leuk vind, daar gaan zij heen… Wink

 5. Noelle52
  juni 29th, 2011 @ 12:59

  Wat een romantisch verhaal met ook de nodige tragiek erin zoals het leven denk ik is. Mooi verwoord.

 6. Aline
  juni 29th, 2011 @ 18:06

  Dank je wel, het was even zoeken na de eerste twee alinea’s welke kant ik op wilde… maar ben zelf ook wel tevreden met het geheel…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.