«
»

Derde sjaal

Geplaatst op zondag 6 februari 2011 | 4 Reacties

Mijn derde breiproject is net klaar, niet het breiproject een sjaal voor Pascal… want daar zal ik opnieuw mee aan de slag moeten, de steek die ik gekozen had voor hem… zorgt ervoor dat het steeds oprolt, en hij wilde geen al te brede sjaal, maar dit is echt niet de bedoeling…

Dus ben ik met een sjaal voor mij aan de slag geaan… en met deze wol heb ik al een paar keer eerder geprobeerd uit de voeten te komen… maar het zoeken naar de juiste steek maakte dat ik deze sjaal steeds weer uithaalde… en op eens had ik een steek die ik wel leuk vond… en waarbij ik eindelijk vond dat de wol wel tot zijn recht kwam… deze sjaal afgewerkt met franjes…

3 bollen Online Trend-collection Linie 267 FASTOSO á 50 gram,
breipennen nr 8 in ‘Zeemansboord steek’

De sjaal is gemaakt met een herhaling van 1 naald
Ik heb 23 steken opgezet, en daarmee is het wederom brede sjaal geworden

Naald 1 *2 steken recht, 2 steken averecht* herhalen vanaf * en eindigen met 2 steken recht, 1 steek averecht

Alle toeren zijn dus het zelfde, en je gaat door tot de sjaal de gewenste lengte heeft
De steken los afkanten
Alle losse draden instoppen met een stopnaald met groot oog

Franje maken door restje wol om een kartonnen rechthoek te wikkelen en aan 1 kant de draden af te knippen
Aan de uiteinde van de sjaal, met een haaknaald of een knoopnaald de franjes steeds per twee opzetten, aan weerskanten heb ik er 32 gebruikt, dus per kant 16 keer een knoop gemaakt

NB: De Zeemansboord steek wordt gebreid met een veelvoud van 4+3 steken

Reacties

4 Reacties to “Derde sjaal”

 1. Ria
  februari 9th, 2011 @ 20:02

  Mijn overbuurmeisje wilde breien leren om een coll te breien als verjaardagscadeau voor haar moeder op 15 maart.Alles in huis ,garen, patroon,naalden .Nu is ze ziek en zien we wel of de coll af komt.Ze had misschien beter een shawl kunnen breien.
  Groetjes

 2. Truus
  februari 10th, 2011 @ 22:57

  Mooie sjaal is het geworden Aline. Ziet er lekker warm uit ook. Smile

 3. Aline
  februari 10th, 2011 @ 23:40

  @ Ria, een sjaal is zeker veel makkelijker om mee te beginnen, en of ze haalt, hangt van de pennen af en haar doorzettingsvermogen…

 4. Aline
  februari 10th, 2011 @ 23:55

  @ Truus het is een sjaal voor binnen, die leuk bij mijn kleding past, maar inderdaad deze is wel lekker warm ook… dus als ik naar buiten ga sla ik hem wel een keer goed om…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.