«
»

Tweede sjaal

Geplaatst op zaterdag 18 december 2010 | 8 Reacties

En mijn tweede breiproject is net klaar, ik moest even wachten voor ik met deze wol aan de slag mocht, want ik had geen breinaalden groter dan maat 7… maar van de week kwamen de door mij bestelde breinaalden binnen, en ik ben gelijk aan de slag gegaan, lekker simpel, in rechte steek, op pennen 10… echter deze wol is niet de makkelijkste, en zo raakte één van mijn bollen helemaal in de knoop, dankzij Pascal die een paar uur bezig geweest is om het te ontknopen… kon ik gisteravond deze sjaal afmaken, en zojuist de draden afgewerkt…  en we hebben vanmorgen een paar bollen wol voor een sjaal voor Pascal gekocht, dus dat zal het volgende project worden…

4 bollen Katia Zenith á 50 gram,
breipennen nr 10 in ‘Rechte steek’

De sjaal is gemaakt met een herhaling van 1 steek
Ik heb 22 steken opgezet, en daarmee is het een brede sjaal geworden

Naald 1 recht breien tot einde naald
Deze naalden steeds herhalen totdat de sjaal de gewenste lengte heeft

De steken los afkanten. Alle losse draden instoppen met een stopnaald met groot oog

NB: Deze wol is wel zeer lastig om mee te werken, daar het steeds stukjes heeft die wat breder zijn, de bollen wol zelf willen ook nog wel eens in de knoop raken, dus hou er rekening mee als je met deze aparte wol aan de slag gaat

Reacties

8 Reacties to “Tweede sjaal”

 1. sabinas
  december 19th, 2010 @ 14:03

  ik ben een sjaal voor m’n zoontje aan het breien…maar gun mezelf er elke keer geen tijd voor..hij loopt nou met een zelfgebreide sjaal van vorig jaar en hij wil echt geen andere om! tenzij ik er zelf 1 brei!
  sjaal voor mezelf vind ik zooo lang duren.

 2. sabinas
  december 19th, 2010 @ 14:04

  die van jou is wel heel leuk!!

 3. Ria
  december 19th, 2010 @ 18:32

  wat zou ik graag zo’n shawl willen breien ,maar helaas, misschien over een poosje wel weer.

 4. Gerda Bergsma
  december 20th, 2010 @ 07:15

  Zo, dat is een mooie sjaal geworden. Ziet er lekker warm uit!

 5. Aline
  december 20th, 2010 @ 18:32

  @ Sabinas, op breinaald 10 voor jezelf een sjaal maken is twee avonden werk…

 6. Aline
  december 20th, 2010 @ 18:32

  @ Sabinas dank je wel… ik draag hem dan ook al een paar dagen…

 7. Aline
  december 20th, 2010 @ 20:01

  @ ria ik hoop dat het met je hand steeds beter gaat en je inderdaad weer snel de pennen kan oppakken…

 8. Aline
  december 20th, 2010 @ 20:05

  @ Gerda deze sjaal heb ik voor binnen gemaakt, omdat ik de wol veel te mooi vind, er zit een leuke glitter in… en qua warmte valt het mee…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.