«
»

Write On Wednesday 50

Geplaatst op woensdag 8 september 2010 | 2 Reacties

Drukken

Vroeger als jong meisje van een jaar of tien had ze vaak staan toekijken. Hoe haar opa bezig was met het drukken van de krant. Knap vond ze dat zoals hij daar al die letters neer lag in voor haar een totaal onbekende taal. Maar als opa klaar was dan stonden er altijd herkenbare letters. Pas jaren later had ze door dat opa alle woorden heel snel in spiegelschrift kon omzetten. En ze bergreep dat er bij het drukken van een krant meer kwam kijken. En dat het eigenlijk heel erg knap was wat opa daar deed. Raar dat ze de laatste tijd zo vaak aan haar overleden opa moest denken. Wellicht omdat de datum van zijn overlijden dichterbij kwam, de dag waarop ze de rest van de familie weer zou zien. Ze had nu veel minder contact met ze dan toen haar grootvader nog leefde. Ze had geen idee waardoor het zo gekomen was, maar het leek erop dat ze niet zo veel meer gemeen hadden. Dat ze allemaal de schone schijn hadden opgehouden toen hij nog leefde. Hadden ze dan echt niets met elkaar gemeen? Was het helemaal over het contact met haar familie? Had ze niets meer tegen hun te zeggen, vond ze het nog wel belangrijk? Eén ding wist ze wel, als ze al heen zou gaan dan zou het voor haar opa zijn. Ze zou even blijven en daarna een smoes verzinnen, om vervolgens haar snor te drukken.

© Aline
Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

2 Reacties to “Write On Wednesday 50”

  1. Tanya
    november 7th, 2010 @ 09:34

    Mooie WOW!

  2. Aline
    november 7th, 2010 @ 15:14

    @ Tanya dank je wel…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.