«
»

Perkamentpapier 017

Geplaatst op zondag 26 september 2010 | Geen reacties

Schilderen met de duwtechniek: wanneer je met inkt grote vlakken gaat schilderen kun je het beste eerst een basis aanbrengen… voor de onderste bladeren T4 + T10 mengen en lichtjes aanbrengen… grasblad T4 + tipje T2 mengen en lichtjes aanbrengen…laten drogen…met sepia stippen opzetten in bloemhart… meng T10 + tipje T2 en breng schaduw aan op de onderste bladeren, voor een mooi effect dit nogmaals herhelen, maar tussen de lagen wel eerst laten drogen… nerven aanbrengen met dezelfde kleur, maar houd het penseel iets hoger vast… meng T4 en T2 en breng op het grasblad schaduw aan, eventueel met T2 extra schaduw/effect aanbrengen… de duwtechniek: neem T1 aan je penseel met en puntje T2, hiermee verf je 1 bloemblaadje van buiten naar binnen liefst in twee streken/halen… de bovensteloem is wat lichter ivm lichtval… accentjes zetten met blauw, penseel heel hoog vast houden… T3 + T16 mengen en hartjes inkleuren, rond werken, accent aanbrengen onder de stippen en met T10 of T11 extra stippen in het hart zetten… met 5 naaldsprikpen volgens patroon prikken, ciseleren bij rand, de bloemen blaadje voor blaadje, de bloemhartjes en alle bladeren zeer lichtjes, nogmaals perforeren met 5 naalsprikpen + draaien, prikken met 2 naaldsprikpen langs rand door voor en achterblad, met de schaar knippen en kaart afwerken door uitsnijden boven en onderkant…

Margriet

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.