«
»

Paverpol 013

Geplaatst op zaterdag 11 september 2010 | 2 Reacties

Op 26 januari 2005 ben ik wederom in Burgh-Haamstede in Zeeland geweest (lees hier)… ik heb daar dus 2 werkstukken gemaakt met het Art Stone decoratiepoeder… bij het schilderijtje heb ik de Art Stone eerst gebruikt als klei… de basis is echter wel een gipshoofd… en later hebben ik het in poedervorm gebruikt… en daarna ben ik het beeldje gaan maken… het effect is inderdaad alsof ik een beeldje van steen heb…

 schilderijtje en beeldje… 


productinfo Art Stone Decoratiepoeder: Een leuk product waarmee op eenvoudige wijze prachtige werkstukken te maken zijn. Art Stone is op twee manieren te gebruiken. U kunt er een zelfhardende klei van maken en u kunt de poeder gebruiken om het effect van steen te krijgen. Gebruik voor het steen effect als basis Paverpol loodkleur, of Paverpol transparant gemengd met Pavercolor Siena. Uiteraard kunt u ook met andere Pavercolors mengen. U kunt werken op een voorgevormd figuur van piepschuim, gips, ecoshape, of aluminiumfolie (folie afplakken met schilderstape). Meng de gekleurde Paverpol met net zoveel Art Stone Decoratiepoeder totdat u een kleimassa massa krijgt, die niet meer aan uw handen kleeft. Smeer uw werkstuk geheel in met de gekleurde Paverpol. Op de nog natte laag kunt u de kleimassa geheel, of gedeeltelijk aanbrengen. Dik, of dun, grof, of fijn, net wat u mooi vindt. Let er goed op dat de onderlaag nat is, zoniet dan met de kwast opnieuw een laagje Paverpol aanbrengen. Als uw werkstuk geheel, of gedeeltelijk met de kleimassa is gedecoreerd strooit u er een beetje poeder over en wrijf dit goed in. Indien de ondergrond te droog geworden is brengt u met de kwast weer wat Paverpol aan. Ook in de natte laag Paverpol kunt u wat poeder strooien en uitwrijven. Dit steeneffect is niet geschikt voor buiten. Indien u het werkstuk buiten wilt plaatsen gebruikt u inplaats van de poeder een patina die u maakt door witte Pavercolor te mengen met Josefine zijdeglans vernis. Deze brengt u aan met de kwast. Met een stuk keukenpapier veegt u het teveel aan Patina weg. Het werkstuk laten drogen en met een niet pluizige lap glanzend wrijven. Sieraden maken is ook een mogelijkheid: steentjes vormen van kleimassa, gaatjes prikken met satéprikker, veter van leer er doorheen rijgen.

Reacties

2 Reacties to “Paverpol 013”

 1. ♫ Melody ♫
  november 4th, 2010 @ 12:59

  mooiiiiiiii
  Soms he…… ben ik zo jaloerssss
  Die vorm van creativiteit die jij hebt ontbreekt 100% in mij…
  Gelukkig laat jij zien wat je er mee doet en kan ik mee genieten!

 2. Aline
  november 4th, 2010 @ 13:44

  @ Melody zo moeilijk is dit niet… iedereen kan dit leren en doen… enne graag gedaan…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.