«
»

ZoZ – 31

Geplaatst op zaterdag 28 augustus 2010 | 4 Reacties

Stijgende Lasten & Dalende Inkomsten

Uiteraard heb ik ook een periode meegemaakt waarbij ik inderdaad erg last had van stijgende lasten… en mijn inkomsten afhankelijk waren van een ww uitkering… ik zal even terug gaan in de tijd zo'n 5 jaar geleden… ik had een leuke baan bij het Nuon… ik werkte daar via een uitzendbureau… en ik besloot een huis te kopen… omdat ik op dat moment al 2 jaar zonder woning zat… 

Het huis kocht ik in september 2005… en helaas werd mijn in oktober medegedeeld dat mijn contract dat afliep in november niet verlengt ging worden… en daar zat ik dus met een huis met vaste lasten, immers alles rekeningen moesten gewoon door gaan… maar geen werk, gelukkig had ik recht op een ww uitkering, maar dat was geen vetpot… ik ging er zover op achteruit dat ik zelfs onder het minimum loon zat… ik heb 4 maanden heel krap gezeten… gelukkig had ik wat spaargeld… al was dat wel helemaal op na die maanden… ik was heel erg blij toen ik een baan kreeg, ook al was het 42 kilometer hier vandaan… 

Vandaag de dag woon ik samen met Pascal en sinds vorig jaar maart betaald hij alle rekeningen… ik draag wel een klein steentje bij… en dat zal straks wel wat meer worden als ik meer vaste post wijken heb… en daardoor een vast inkomen kan creëren… en uiteraard zien wij ook dat de krediet crisis voor rare en scheve verhoudingen zorgt… maar dat zal gerust wel weer bij draaien… dus voor nu kan ik zeggen dat ik blij ven dat dit fenomeen ver achter mij ligt…  

Een oplossing voor dit onderwerp, tja soms is het goed om al je lasten eens onder de loep te nemen… zo konden wij een verzekering de deur uit doen, en dat leverde een besparing op van 25 euro per maand… dus het loont de moeite om in tijden van krapte eens goed te kijken naar wat je uit geeft… verder kan ik alleen maar zeggen dat na regen meestal zonneschijn komt… 

© Aline
Geschreven voor Z-o-Z, ook mee doen lees de spelregels
Meer gezeur lezen met dit onderwerp, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

4 Reacties to “ZoZ – 31”

 1. ♫ Melody
  oktober 3rd, 2010 @ 23:28

  Ja veel narigheid kan er door komen!
  En ja het is inderdaad goed met regelmaat te kijken naar hoe je bestedingswijze is.
  Het in je hoofd weten werkt niet zo goed als het letterlijk opschrijven, elke cent in een soort van huishoudboekje geeft je het snelst inzicht, heb ik ervaren.
  Mooie ZOZ meis, fijn dat je een inhaalslag maakt Wink
  XXX

 2. Aline
  oktober 3rd, 2010 @ 23:33

  @ Melody, ik probeer mijn best te doen, ben er nog lang niet, loop nog steeds een maand achter… maar het komt goed hoor… en ja letterlijk je patroon opschrijven werkt het beste…

 3. Tanya
  oktober 9th, 2010 @ 11:55

  Mooie ZOZ! Het is inderdaad wel eens goed om te kijken waar je op kan bezuinigen…

 4. Aline
  oktober 9th, 2010 @ 14:09

  @ Tanya, zo wie zo om te weten waar je teveel aan uit geeft… en of je het niet ergens anders aan kan besteden…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.