«
»

Dienblad

Geplaatst op woensdag 18 augustus 2010 | Geen reacties

Neem een houten dienblad en kies een kleur verf, ik heb gekozen voor blauw… meng eerst een deel wit een blauw en meng deze… daarna zet je wit, blauw en de gemengde blauw klaar… doet alle 3 tegelijk aan je kwast en gaat aan de slag met het dien blad… doe dit in een veeg techniek, zodat je alle kleuren blijft zien… oefen des gewenst op een een een stukje papier… zodat je een beeld krijgt van je werk voor je echt aan de slag gaat… laat het drogen en daarna ga je een mica vel schilderen… een derde wit, een derde blauw en het middelste deel is wit en blauw en samen… als de mica droog is dan ga je driehoekje knippen… eventueel schilder gelijk nog een mica vel, zodat je zeker weet dat je genoeg gekleurde mica hebt… daarna neem tape en plakt de buitenste rand op je dienblad af, zodat er een mooi rechthoek ontstaat… je pakt de reliëf pasta en brengt een beetje aan met een spatel, niet te veel te gelijk… zorg dat de bovenkant egaal is… leg de driehoekjes mica er op… als je de reliëf pasta bedekte hebt, dan breng je weer nieuwe aan, en gaat deze daarna weer bedekken… doe dit tot alles helemaal vol is… en dan ziet het er als goed is uit zoals hieronder op de foto… erg leuk om te doen, niet al te moeilijk… en geeft een super leuk mozaïek effect… 


Dienblad

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.