«
»

Boekprepareren 009

Geplaatst op donderdag 5 augustus 2010 | 4 Reacties

tja één van mijn favoriete technieken… die ik bij dit boek per ongeluk ontdekte… ik dacht een boek te maken met crackle… goud als onder laag en donker bruin erover heen… en natuurlijk de crackle laag er tussen, maar dat pakte anders uit… het crackleren gaf niet het resultaat wat ik wou… ik was iets te snel en waarschijnlijk was de crackle laag nog niet geheel droog… en ik besloot om de bruine verf eraf te halen dan kon ik het een nieuwe laag geven… echter door het vegen onstond de kleur rood erbij… en verandere het boek in een soort van boomstam… (een cursist van mij heeft ooit een boek gemaakt met goud onder en creme boven en de top laag ging daar ook niet zoals het moest… we zijn toen ook gaan vegen en het resultaat was ook boomschors-effect, zoals bij een berkenboom)… dus bij toeval ondekte ik deze techniek… waardoor eigenlijk crackle niet meer fout kan gaan… gaat het wel fout tja dan ga je dus vegen met een stuk keukendoek…

crackle maar dan anders

Reacties

4 Reacties to “Boekprepareren 009”

 1. ♫ Melody ♫
  augustus 24th, 2010 @ 11:25

  Wat ik me nou afvraag he?
  Je hebt zulke handige handen, een onstuitbare passie voor het maken van de mooiste dingen en het talent om te maken wat je ziet!
  Waarom begin je niet een (web)winkel waarin je je creaties te koop aanbiedt of in opdracht gaat werken?
  Volgens mij is dat dé gat in de markt voor jou!

 2. Aline
  augustus 24th, 2010 @ 21:10

  @ Melody ik heb al eens een eigen atelier gehad… ik weet nog steeds niet of ik zoiets zou willen… er staat hier inderdaad nog genoeg… maar ben er nog niet over uit… vind zelf dat er al meer dan genoeg te vinden is op het internet dus waarom zou ik er ook nog eentje openen…

 3. ♫ Melody ♫
  augustus 25th, 2010 @ 08:35

  Er is dan misschien al wel zo veel, maar niet dat wat jij maakt…
  Enne… wat anderen maken en verkopen levert jou niets op, wat jij maakt en verkoopt zorgt voor centjes op de bank en eten op de plank Wink)

 4. Aline
  augustus 25th, 2010 @ 09:30

  @ Melody, ik ken het werk, en ik weet wat het oplevert, en dat is helaas heel veel arbeid voor weinig geld… en met mijn post zorg ik inderdaad voor heel wat geld op de plank…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.