«
»

ZoZ – 23

Geplaatst op zaterdag 3 juli 2010 | 4 Reacties

Goede en slechte eigenschappen

Iedereen heeft ze, maar ze benoemen is erg lastig… gelukkig hoeft je dat voor jezelf maar weinig te doen… je hebt het eigenlijk alleen maar nodig om een baan te krijgen… en dan nog moet je oppassen dat je goede eigenschappen positief uitgelegd worden… want voor je het weet worden ze als iets negatiefs gezien… 

Goede en slechte eigenschappen zijn ook in je sterrenbeeld vast gelegd… erg makkelijk want ik heb in 2008 elke maand een sterrenbeeld behandeld… en daar alles over verteld… dus ben ik even gaan terug kijken en lezen bij mijn eigen sterrenbeeld de maagd:


Het sterrenbeeld Maagd wordt beheerst door de planeet Mercurius. Kortzichtig, egoïstisch, pietluttig en het altijd maar geven van kritiek zijn de negatieve karaktertrekken van de Maagd. De goede eigenschappen zijn dat Maagden ijverig, ordelijk, zorgvuldig, menslievend en liefhebbend zijn. De levensles van de Maagd is dat zij moeten leren anderen te accepteren zoals ze zijn, en niet zoals zij zelf denken dat ze moeten zijn. Kortom, de Maagd moet de ander in zijn waarde laten.

En dit klopt aardig als ik eerlijk ben… ik heb nog steeds wat moeite met mijn levensles… maar ik weet inmiddels dat ik niet alles naar mijn hand kan zetten… als zou ik graag wat mensen in mijn buurt willen veranderen… door ze wat menselijker te maken, want ze komen nu vrij egoïstisch over… maar misschien ben ik dan wel weer de egoïst door dat te denken van ze… er staat nog meer te lezen, en het meeste klopt wel… 

Een toevoeging op dit alles is mijn creativiteit, die op mijn blog ook wel naar voren komt… dagelijks begin ik met een creatieve log, uit de tijd dat ik nog mijn atelier had… maar ook in mijn Polyvore komt creativiteit naar voren… en ik begin het bij het fotograferen steeds meer te ontdekken… 

Een oplossing voor dit onderwerp, tja wat zal ik het eens zeggen, het is zeer goed dat iedereen verschillende slechte en goede eigenschappen heeft, anders zou het leven maar saai zijn… en soms zou je wel willen dat je alles kon veranderen, maar je kan niet alles positief maken… want zonder negativiteit kan je het positieve niet vinden… 

© Aline
Geschreven voor Z-o-Z, ook mee doen lees de spelregels
Meer gezeur lezen met dit onderwerp, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

4 Reacties to “ZoZ – 23”

 1. ♫ Melody ♫
  juli 6th, 2010 @ 07:17

  Enkele eigenschappen van de maagd herken ik in jou niet maar als jij zegt ze te hebben zal dat zo zijn Wink
  Andere eigenschappen herken ik weer wel in jou, maar wat is nou eigenlijk negatief of positief?
  Ik denk dat het belangrijk is de balans te vinden tussen alle eigenschappen en volgens mij slaag jij daar aardig in Wink
  Mooie ZOZ!

 2. Caroline
  juli 6th, 2010 @ 10:51

  Ik ben van sterrenbeeld ook maagd, maar sommige dingen herken ik bij mezelf niet en andere dingen heel sterk!
  Liefs!!

 3. Aline
  juli 6th, 2010 @ 11:28

  @ Melody ik ben een ster in het verbergen van mijn eigenschappen, maar als je op de link klikt en alles leest van de maagd, dan klopt het in grote lijnen heel erg… wat op zich best knap is vind ik…

 4. Aline
  juli 6th, 2010 @ 11:33

  @ Caroline, dat is heel goed mogelijk, vind het toch altijd knap dat een sterrenbeeld zoveel over jou kan vertellen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.