«
»

Paverpol 008

Geplaatst op maandag 19 juli 2010 | 4 Reacties

Op 12 juli 2002 ging ik voor de tweede keer schilderen met paverpol in Burgh Haamstede de verwerking is heel anders… en het effect des te leuker… ik ga niet veel uit de doeken doen… maar dit is dus het resultaat van de keer dat ik ging schilderen… de paverpol wordt verdikt…en dan kan je dat als relief, verhoging aanbrengen… de achtergrond is ook hier een daar verhoogt maar merendeels door schilderen zo mooi geworden… ik heb hiervoor glaceermedium gebruikt dit vetraagt de droogtijd van de acrylverf waardoor deze natter blijft en je kan deze ook mengen de pavercolors om zo een verf maken… ik zelf ben heel erg tevrede over dit schilderij… de lucht is perfect gelukt… het werken met galceermedium was nieuw voor me maar het resultaat is enorm mooi geworden… en dit pronkstuk hangt nog steeds bij ons in de kamer… en hier kijken we dagelijks tegen aan… 

schilderij meeuw…

productinfo Glaceermedium: Een transparant medium om in combinatie met Pavercolors een transparante verf te krijgen. Geen Pavercolor metaaltinten gebruiken. Te gebruiken op schilderstukken door transparante lagen over elkaar te schilderen. De kleuren vloeien op natuurlijke wijze in elkaar over. Zeer geschikt om mooie achtergronden maken en voor Fresco effecten.Doordat de verf langer nat blijft kunnen er, indien gewenst, telkens veranderingen in aangebracht worden. De glanzende laag glaceer droogt prachtig mat op. Kwasten en penselen gewoon met water en zeep schoonmaken. Te gebruiken voor binnen- en buiten objecten.

Reacties

4 Reacties to “Paverpol 008”

 1. erika
  juli 29th, 2011 @ 07:13

  Deze techniek ken ik niet, maar ziet er mooi uit.
  Ga ik is opzoeken zie in dit materiaal wel mogelijkheden.
  Zowel binnen als buiten dat laatste schept wellicht wel een nieuw projectje deze ga ik eens uitknobbelen en laten bezinken.
  Bedankt voor de tip.

 2. Aline
  juli 29th, 2011 @ 11:44

  Dit is echt super om te doen… en dit schilderij hangt nog immer in mijn kamer.. succes met uitzoeken, ik zal eerst even langs een bouwmarkt gaan, want je verdikt de Paverpol namelijk met houtzaagsel… en dan kan je dat met een palet mesje aanbrengen… Wink

 3. erika
  juli 29th, 2011 @ 21:39

  Het is een prachtig schilderij, heeft een fijne uitstraling en zal je kamer zeker sieren.
  O met zaagsel nu dat is handig we hebben een kachel en nog genoeg stammen die wachten om het houthok ingewerkt te worden.
  Vind het leuk om hier eventjes rond te snuffelen je maakt vele uiteenlopende dingen.
  Die allemaal op hun eigen manier zeer smaakvol en creatief zijn.

 4. Aline
  juli 29th, 2011 @ 21:51

  Het gaat wel om heel fijn zaagsel, ik heb het zelf toentertijd gewoon bij een bouwmarkt opgehaald, want die zaagmachines die hebben echt heel fijn zaagsel…
  En je mag zoveel snuffelen als je wilt…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.