«
»

Boekprepareren 008

Geplaatst op donderdag 22 juli 2010 | Geen reacties

Ttja en toen besloot ik iets heel anders te gaan maken… waarom niet eens een boek zonder krullen… want dan krijg je een hele goede basis om eens te gaan crackeleren… crackleren is barstjes maken in je bovenste verflaag waardoor je de onderste kunt zien… eigenlijk ook weer een techniek waarbij je iets oud laat lijken… het is niet echt gemakkelijk en toch is dit boek, mijn eerste keer dat ik crackle gebruikte… en het is tja bij mij in één keer gelukt… ik heb gekozen voor een metalicverf als ondergrond, een goudkleur… en een cremekleurige (ik meen elbenbaum) als boven laag… en daar tussen in zit dus de laag crackle… ik heb het boek dus eerst goud geschilderd… daarna de laag crackle aangebracht… en toen heel voorzicht de creme laag… waarbij ik hem in één keer op moet strijken… en dus niet terug kon gaan anders zou je de barstjes weer dicht maken… (en dat laatste is zeer zeker niet de bedoeling)… je gaat dus verder met je kwast daar waar je ophoud… daarna een plaatje gezocht en ik kwam daarbij op een poeziëplaatje uit van een groep engelen… een leuk engels versje erbij gezocht… wat natuurlijk materiaal… en het geheel is een heel mooi boek geworden… dit boek staat op de vensterbank in onze slaapkamer…

crackle met engeltjes

Reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.