«
»

Astrologische Klok

Geplaatst op dinsdag 27 juli 2010 | 2 Reacties

De klok op zich is best een simpel project… echter vergt het wel wat tijd om te maken… ik heb deze klok zien staan in de "Hobby Special 3d-decoraties(in de 2e jaargang 2002 nummer 3 om precies te zijn)… ik heb vrij snel alle spullen verzameld en deze zou ik gaan maken in 2003 als het cursusseizoen afgelopen was… echter door dat mijn toemalige partner en ik uit elkaar gingen… is het er niet eerder van gekomen… in 2007 beleefde ik een ware opleving op het creatieve vlak… en zo doende kwam ik de materialen voor deze klok weer tegen in april… en besloot ik deze te gaan maken…

Astrologische klok

Hier en daar heb ik het aangepast omdat ik dat zelf mooier vond… en wat mij handiger leek was de volgorde van de sterrenbeelden iets beter te weergeven… ik zelf ben een maagd dus deze heb ik in het midden extra gebruikt… maar ook heb ik er op gelet dat deze tussen de 8 en de 9 in kwam te staan… dit omdat de maagd van augustus en september is… de 8ste en de 9de maand… belangrijkste was het schilder werk… de onderste plaat is 3 maal geverfd, met een koperverf… de bovenste is ook 3 maal geverfd maar dan met beigekleur… tevens heb ik hierop gesponst wat koperkleur aangebracht (oefen altijd eerst op een stuk je om je resultaat te zien)… Uiteraard kun je tussen het drogen van de verflagen al beginnen met de plaatjes… Alle plaatjes van de sterrenbeelden heb je 2 maal nodig (en 1 plaatje dus 4 maal, die komt in het hart van de klok)… Knip of snijd de sterrenbeelden één maal rondom uit (mag met een circelsnijder, 7cm doorsnede aanhouden)… iets kleiner dan de rondjes waar ze op moeten, het plaatje voor het midden niet kleiner uitknippen… de plaatjes zelf zijn iets groter er moet dus een randje blauw af… van de volgende 13 knip je de sterrenbeelden zelf (dus zonder blauwe rand) uit… deze plak op dubbelzijdig plakband… daarna knip je ze weer uit en plak je ze op styroporplaat… met de styroporsnijder snijd je alle 13 cirkels uit… voor het midden is een vierkanten kaderplaat gebruikt… de moet rond worden en het kader moet er ook uit geknipt worden… daarnaast dient deze ook op styropor geplakt te worden en uitgesneden… als de verf droog is en alle plaatjes en materiaal geknipt en uitgesneden zijn dan kan alles in elkaar gezet worden… plak alle basisplaatjes op de rondjes… in de juiste volgorde van de sterrenbeelden… dan met dubbel zijdig palkband de sterrenbeelden zelf erop plakken… je ziet gelijk het 3d effect… het middelste plaatje op de bovenplaat… het sterrenbeeld zelf er boven op en de kaderplaat er om heen… het uur werk er op zetten… en dan missen alleen de cijfers nog… deze waren er in het voorbeel op gesjabloneerd… echter ik bedacht mij dat ik grote cijfer stickers had en veel mooi papier… zo kwam ik dus bij oranje holografisch papier uit, waarop ik de cijfers geplakt hebt… en deze heb ik uitgeknipt en vervolgens op de goede plaatsen op de klok geplakt…

Detail Astrologische klok

Reacties

2 Reacties to “Astrologische Klok”

 1. erika
  augustus 14th, 2011 @ 19:12

  Alle goede dingen komen langzaam zeggen ze wel eens, nu in dit geval is dat dan zeker waar.
  De klok mag dan een tijdje in de wacht hebben gelegen.
  Het eindresultaat is er niet minder om.
  Mooie unieke klok heb je gemaakt.

 2. Aline
  augustus 14th, 2011 @ 19:28

  Dat is zeker waar, er zijn er niet veel die hem zo hebben hangen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.