«
»

Write On Wednesday 45

Geplaatst op woensdag 30 juni 2010 | 6 Reacties

Leven
1 toestand van organische wezens of stoffen

2 wonen, verblijven

3 zich in leven houden met

4 drukte, lawaai, rumoer

5 zich gedragen zó als een bepaling aangeeft

6 geheel van gebeurtenissen, voorzieningen op een bep. gebied

Haar leven was niet makkelijk geweest eerder vrij zwaar. Beide ouders waren vroeg gestorven waardoor zij bij haar tante was komen te wonen. Haar tante was een lieve vrouw, maar de man met wie ze getrouwd was, haar oom dus, hij was super slecht. Hij had haar regelmatig uitgescholden of geslagen. Het kwam door zijn alcohol probleem, dat wist ze heel zeker. Inmiddels was ze het huis uitgevlucht en ze had het prima voor elkaar. Een lieve vriend die haar in alles steunde, een leuk huisje met alles wat ze zich maar wenste. Ze genoot van haar werk, al had ze heel veel moeite moeten doen om deze baan te krijgen. Maar nu ze een keer daar was waar ze wilde zijn, was het, het zeker waard geweest om voor te knokken. Voor haar lag op tafel een rouwkaart, haar tante was overleden. Ze pinkte een traan weg, terwijl ze aan haar vriend duidelijk maakte dat ze graag bij de plechtigheid aanwezig wilde zijn. Ondanks dat ze dan oog in oog met haar oom zou staan. Ze wilde haar tante de laatste eer bewijzen, zij was altijd lief voor haar geweest. Op de dag van de begravenis liep ze de kerk door, regelrecht op de kist van haar tante af. Ze fluisterde zacht in haar oor “Het spijt me tante dat ik niet meer geweest ben, maar u weet waarom ik weg ben gegaan.” “Ik wilde trouwens binnenkort bij u op bezoek komen om u te vertellen dat ik zwanger ben.”

© Aline
Geschreven voor Write On Wednesday, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

6 Reacties to “Write On Wednesday 45”

 1. Alie
  juli 7th, 2010 @ 22:20

  Ain leev’m weg, ain leev’m terug. Zielig verhoal, moar schier geschreven.
  Groetjes van Alie

 2. Aline
  juli 7th, 2010 @ 22:24

  @ Alie dank je wel, wilde gelijk toen ik het woord bedacht iets doen met leven en de dood… en volgens mij ben ik daar wel in geslaagd…

 3. Ria
  juli 9th, 2010 @ 14:29

  Geweldig Aline zoals je leven en dood bij elkaar bracht. Groetjes Ria

 4. Aline
  juli 9th, 2010 @ 15:24

  @ Ria die horen volgens mij bij elkaar, dank je wel…

 5. Joan Whispers
  juli 9th, 2010 @ 17:12

  Goed geschreven, leven – dood het ligt allemaal dicht bij elkaar.

 6. Aline
  juli 9th, 2010 @ 17:27

  @ Joan dank je wel, en inderdaad daar waar een leven verloren gaat wordt ergens anders een leven geboren…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.