«
»

ZoZ – 15

Geplaatst op zaterdag 8 mei 2010 | 20 Reacties

Politiek

De laatste tijd is dit een onderwerp wat wel veel aanwezig is… zo hadden we voor de gein laatst weblog verkiezingen van Plato… die waren eigenlijk nog vrij positief… wel vond ik her erg moeilijk om speerpunten te bedenken… en ik denk dat het in het echt nog veel moeilijker is… want ze moeten in het echt wel rekening houden met de uitvoerbaarheid van de punten… al geloof ik dat partijen soms alles roepen om maar kiezers te krijgen…

Neem nu Rita en Geert, beide riepen ze deze week dat de gulden weer terug moet, en wij uit het Europa moeten stappen… ja leuk natuurlijk, we hadden nooit in het gebeuren moeten stappen, maar nu is er al heel veel geld verspeeld… het heeft ons allemaal heel wat gekost met een foute omwissel koers van guldens naar euro’s… en een markt die nu geheel op euro’s leeft… dat kan je niet meer zomaar even terug draaien… dus erg zinloos om dit te noemen…

Natuurlijk ben ik het niet eens met geld pompen in Griekenland, we zijn allemaal op zich zelf staande landen… maar wat lees ik de beslissingen worden voor ons genomen, en ook nog hoeveel wij moeten schenken… pardon ik wist niet dat al onze beslissingen voor Nederland gemaakt gaan worden… we hebben al een flink te kort zelf en moeten overal op gaan bezuinigen…

Zo lijken er plannen zijn om de eigen bijdrage van de zorg te gaan verhogen, van 150 euro naar 750 euro per persoon… waar iedereen die 600 euro extra vandaan moet halen is nog niet bekend… dat mensen straks geen verzekering meer hebben, en daardoor als ze ooit hulp nodig hebben, nog vele malen duurder uit gaan zijn, daar wordt niet naar gekeken…

Dan hebben we nog het kwartje van Kok, en tal van andere tijdelijke verhogingen, van belastingen die ingevoerd zijn, maar die nimmer terug gegeven gaan worden… ik ben geheel voor rekening rijden, maar dan wel op de manier van de Duitsers… wegen belasting zit daar bij de benzine in… de mensen die het meeste rijden betalen dus het meeste mee aan alles… een heel goed en strak plan en het heeft nog een voordeel, ontduiken wordt ook erg lastig…

Wat mij heel erg bevreemd zijn de winsten die gemaakt kunnen worden door oliemaatschappijen… zij kunnen volgens mij zelf het rijks tekort wel gaan aanvullen, want het slaat echt werkelijk nergens op, dat er bedrijven zijn die zoveel winst maken… en die niet hun prijzen hoeven te verlagen… want als ze dat doen, dan hebben de burgers weer wat meer geld te besteden aan andere takken die het ook nodig hebben…

Politiek, ik heb me er de laatste paar weken in verdiept, en het zijn allemaal vieze spelletjes die gespeeld worden… de ene belofte is nog mooier dan de andere, en ik kan echt nog uren door gaan met zeuren… er zijn zoveel dingen zo heel erg fout… en erger we doen er met zijn allen niets aan om het te voorkomen…

Een oplossing voor dit onderwerp, geen idee hoe we het moeten oplossen… al ben ik wel voor referendums… het volk mee laten beslissen, er worden nu veel dingen besloten die wij het volk niet goed kunnen plaatsen, en waar we het niet eens mee zijn… geef ons echt een stem, laat ons echt zeggen wat we willen… en hou je daar dan ook aan… want draaikonterij komt ook heel erg vaak voor in de politiek, en dat zou niet moeten mogen… het moet voor een ieder duidelijk zijn waar een partij voor staat… en beloftes moeten na gekomen worden (dus kom maar op met het kwartje van Kok)…

© Aline
Geschreven voor Z-o-Z, ook mee doen lees de spelregels
Meer gezeur lezen met dit onderwerp, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

20 Reacties to “ZoZ – 15”

 1. Caroline
  mei 8th, 2010 @ 18:54

  En als de gulden weer terug komt, hebben ze waarschijnlijk wel weer verkeerde om rekenen koers. Het zelfde zal het nooit meer worden..
  Liefs

 2. Aline
  mei 8th, 2010 @ 19:20

  @ Caroline dat niet alleen, het meeste is vernietigd, dus het gaat ook weer veel geld kosten om het te maken… dus nee laat maar zitten…

 3. ♫ Melody ♫
  mei 8th, 2010 @ 19:45

  ALs men ons iets wil teruggeven laten ze dat dan in staatsobligaties doen!
  Die zijn namelijk altijd geld waard en dalen ook nooit in waarde omdat Nederland samen met Italie de enige landen ter wereld zijn die wel hun schulden altijd inlossen!

 4. Aline
  mei 8th, 2010 @ 19:58

  @ Melody misschien is daar ons probleem wel, we lossen onze schulden af… maar andere landen kennelijk niet…

 5. Jenke
  mei 9th, 2010 @ 14:41

  De euro als betaalmiddel vind ik best oke,als je naar het buitenland gaat is het best handig.Maar met het grote Europa kan ik niet uit de voeten en inderdaad Nederland is TE goed van betalen.Het braafste jongetje/meisje van de klas willen zijn is een dure bedoening.Oh en dat kwartje is nu wel een eurokwartje lijkt mij zo.

 6. Tanya
  mei 9th, 2010 @ 15:28

  Mooi geschreven! Tja.. die euro is er toch al, die kan net zo goed blijven…

 7. Ria
  mei 9th, 2010 @ 16:24

  Aline je hebt helemaal gelijk, maar wij worden toch gebeten is het niet door de kat dan door de hond.De EU was niet onze keus toch? gr.Ria

 8. Aline
  mei 9th, 2010 @ 16:33

  @ Jenke als betaalmiddel vond ik onze gulden altijd wel heel erg mooi… maar goed de euro is er nu… en we zullen het er mee moeten doen…

 9. Aline
  mei 9th, 2010 @ 16:35

  @ Tanya, ja gaat alleen maar geld kosten om het weer terug te draaien…

 10. Aline
  mei 9th, 2010 @ 16:38

  @ Ria ik heb geen idee wiens keuze de EU was… maar het kost ons wel een hoop geld…

 11. Monique
  mei 9th, 2010 @ 17:34

  Ga maar weer zandschilderen, het gezeur helpt toch geen fluit (-_-)

 12. Aline
  mei 9th, 2010 @ 17:52

  @ Monique, maar het lucht wel op…

 13. Monique
  mei 9th, 2010 @ 18:05

  Ja, dat wel natuurlijk…… Wink

 14. minoesjka
  mei 9th, 2010 @ 19:17

  Tja een onderwerp waar heel veel over gesproken wordt.
  Ik mopper ook op de politiek, al ….. ik zou niet in de schoenen van die mensen willen staan, wat ik weet niet of ik het beter zou doen … denk het niet!!

 15. Aline
  mei 9th, 2010 @ 19:24

  @ Monique en daar doen we het natuurlijk voor…

 16. Aline
  mei 9th, 2010 @ 19:26

  @ Minoesjka dat zou natuurlijk zomaar kunnen, maar toch denk ik dat wij wel iets anders zijn dan de heren/dames die er staan…

 17. hanneke
  mei 11th, 2010 @ 16:14

  ik ben niet voor een referendum.
  van de meeste onderwerpen weet de gemiddelde nederlander gewoon te weinig af.
  en om dan botweg ja of nee te kiezen?
  als je je wat meer verdiept in politieke issues, blijkt vaak dat die ene oplossing, die eerder een hele foute leek, precies de goede is of de enige.
  het is gemaakelijke te roepen dat ‘ze’het fout doen, maar regeren is moeilijker dan je denkt.
  de economie zit complexer in elkaar dan een huishoudboekje en ook nederland kan niet meer alleen staan in de wereld, hoe jammer ook.

 18. Aline
  mei 11th, 2010 @ 16:56

  @ Hanneke, toch volg ik al jaren de politiek, en zie ik ze vaak een fout maken… waar ze jaren later zelf dan ook achter komen… en ik snap dat het moeilijk is, maar er zijn dingen waar wij als Nederlander over mee zouden moeten kunnen stemmen… want het is wel ons geld waar mee gewerkt wordt…

 19. ikan-mas
  mei 15th, 2010 @ 08:25

  we hebben al zo veel schuld er komt nog meer bij door het steunen aan de arme europeese landen . en voor ons nederlander gaat alles straks 5 keer om hoog . laten de banken hun schuld terug betalen is onzeschat kist weer wat vol .

 20. Aline
  mei 15th, 2010 @ 09:47

  @ Ikan-Mas dan blijkt maar weer hoe goed wij het hebben, als wij de arme landen steeds moeten steunen… hoop trouwens dat wij ook op steun kunnen rekenen, want onze staatsschuld wordt alleen maar hoger, en dat was toch een eis jaren geleden dat die om laag ging…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.