«
»

Schrijfveren 001

Geplaatst op maandag 3 mei 2010 | 6 Reacties

Openbare Verkoop 

Het was echt al een tijdje geleden dat ze mee geweest was met haar vader naar Aalsmeer. Daar moest haar vader regelmatig zijn om dat hij tuinder van beroep was. Op de veiling moest hij zijn waar via een openbare verkoop aanbieden aan de groothandelaren. Nina vond het schitterend om daar achter een tafel mee te kijken. De spanning was te snijden als de prijzen afgedrukt werden. En vandaag had ze nog een ander doel. Ze had binnenkort een spreekbeurt en ze had al contact gezocht met de veilingmeester. Want ze wilde met wat medewerkers daar gaan praten, en ook had ze natuurlijk foto's nodig. Nog mooier zou het zijn als ze wat dingen zou mogen lenen om voor de klas te laten zien. Nina was erg gedreven als iets in haar hoofd haalde. Voor dit spreekbeurt zou ze een hoog cijfer in de wacht slepen. De rest van het schooljaar zou ze dan gemakkelijk kunnen afronden.


 Dat de veilingmeester zijn dochter begroete alsof deze wist dat ze mee zou komen besefte Hans pas toen zijn dochter bezig ging met haar school opdracht. Wat was hij toch trots op haar, hij wilde dat zij net zo trots op hem kon zijn. Dat alles hing af van vandaag. Als de prijzen niet datgene zouden opleveren wat hij er minimaal voor zou moeten vangen. Dan hadden ze grote problemen. De bank had al meerdere keren aangegeven dat ze geen geld meer kon lenen. En tevens wilden ze dat hij begon met af betalen. Maar de afgelopen paar jaar hadden ze het heel slecht gehad. Een paar keer een slechte oogst, een slechte economie, waardoor alle prijzen ingestort waren. Dit jaar zou hij de schade van de voorgaande jaren moeten inhalen. Ander zou de bank alles per openbare verkoop laten opkopen. En er zouden dan zeker vele schulden overblijven, en hoe ze er ooit uit zouden komen geen idee.

Nina had geen idee dat het bedrijf van haar ouders op het randje balanceerde. Ze was druk bezig gegaan met haar opdracht. Had vele foto's mogen maken, en ze had het voor elkaar dat er iemand naar haar school zou afreizen, die een paar spullen mee zou brengen. Toen het tijd was om de prijzen bekend te maken schoof ze bij haar vader aan. De eerste producten werden niet goed verkocht en Hans zag het al somber in. Maar het nieuwe product, snijbloemen waar zijn vrouw vorig jaar mee begonnen was dat sloeg in als een bom. De prijzen voor alle bloemen waren dubbel wat ze nodig hadden. Hij begon te lachen, na jaren in de groente en aardappels gezeten hebben en zijn geld weg te gooien. Waren ze nu gered door de nieuwe hobby van zijn vrouw. Wat zou Nelly opkijken als haar zou vertellen, dat ze meer hectare erbij ging krijgen. Ze zou ook zeker heel erg blij zijn dat de openbare verkoop voorlopig niet aan de orde was.

© Aline
Geschreven voor Schrijfveren, ook mee doen lees de spelregels en de opdracht hier

Reacties

6 Reacties to “Schrijfveren 001”

 1. ♫ Melody ♫
  mei 4th, 2010 @ 08:16

  Super! Een prachtig debuut!
  IK heb je link al bij mijn anderen gezet!
  Prachtig meis!
  BL…. heb ik vorige week al klaar gemaakt, woensdags… ik wacht op het volgende Wink
  De layoutwijziging is mij niet helemaal duidelijk maar volgens mij enkele afbeeldingen in de rechterkolom?
  LIefs xxx

 2. Aline
  mei 4th, 2010 @ 09:03

  @ Melody dank je wel, het onderwerp sprak me erg aan… BL doe ik altijd 29 foto’s per week voor maken… en ik heb in de rechterkolom wat linken geplaatst… zodat de categorie cloud niet zo heel erg overdreven groot is…

 3. ♫ Melody ♫
  mei 4th, 2010 @ 12:43

  Ik was even teruggekomen om nog even het eea te lezen en op mijn gemak te bekijken want daar had ik vanochtend geen tijd voor…
  Het is inderdaad overzichtelijker zo!
  Ach jij komt er wel, alle vertrouwen in hihi!
  En die ene muts, ik lach me er een bult om!!!

 4. Aline
  mei 4th, 2010 @ 13:35

  @ Melody ja ik vind het zelf ook veel overzichtelijker zo… al zal ik er nog wel even mee stoeien…

 5. Tanya
  mei 8th, 2010 @ 18:28

  Mooi debuut!

 6. Aline
  mei 8th, 2010 @ 19:19

  @ Tanya dank je wel… dacht laat ik dit ook eens proberen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.