«
»

ZoZ – 13

Geplaatst op zaterdag 24 april 2010 | 8 Reacties

Media

Begin jaren negentig werd mijn broertje uitgezonden naar het toenmalige Bosnië… nu zal je zeggen wat heeft dat te maken met het onderwerp media, nou lees en huiver verder… eigenlijk deed mijn broertje geen gevaarlijk werk daar, hij zorgde namelijk voor de bevoorrading van de transporten… tot hij op een gegeven moment ook een keertje mee moest… halverwege werden ze stilstaande gehouden… maar dat bleek heel gewoon te zijn, dat konvooien opgehouden werden… echter dit keer veranderde dat dankzij de media, zij maakte namelijk wereldwijd op eens bekent dat er een konvooi gegijzeld werd… door deze media aandacht veranderde het dus daadwerkelijk in een gijzelingsdrama… iets wat hij zelf, mijn ouders en ik nimmer zullen vergeten… en waarom de media heeft besloten iets anders naar buiten te brengen dan de waarheid, dat is mij nog immer een raadsel… maar ze hebben daar met vele levens gespeeld…

Iets totaal anders, waar ik totaal niet van houd is de constante reclame blokken… tegenwoordig zijn er namelijk veel minder programma’s… met om de 10 minuten een blok van 7 minuten reclame gaat je avond snel om… daardoor kijk ik eigenlijk bijna geen tv meer… ik neem het wel op of ik kijk het wel via uitzending gemist… als die reclame blokken zijn nodig om het betaalbaar te houden… maar iedereen blijkt zich er aan te ergeren, en toch hoe democratisch we ook zijn, ze bestaan gewoon nog… zijn ingevoerd, en wat jij als kijker er van vind is niet belangrijk…

Media is ook het recht van vrijheid van uitzending, en laat Peter R de Vries dat nu laatst hebben willen doen… nou mooi niet, dat hij dat zomaar mocht uitzenden, want de verdachte was het er niet mee eens… en eiste zelfs een geldboete, dus kennelijk is de media niet altijd even vrij in wat zij doen… ook het koningshuis is vaak vel tegen bepaalde media aan het strijden, de ene keer mag je namelijk wel hun foto maken, en de andere keer was het privé… Erg verwarrend natuurlijk, ik vind namelijk dat bepaalde beroepen bij de media horen… daar heb je voor gekozen, of ben je mee opgegroeid… maar goed media kan dus op eens zomaar af gekapt worden…

Een oplossing voor dit onderwerp, weet dat je het bij het goede eind hebt Media als je iets openbaar maakt… voorkomen is namelijk beter, dan genezen!.. reclameblokken, weer lekker tussen de verschillende programma’s… en niet meer programma’s onderbreken… en tja in het geval van Peter R de Vries, de slachtoffers hebben MEER rechten dan een verdachte… het Koningshuis, of andere BN’rs niet zeuren het hoort bij je vak!..

© Aline
Geschreven voor Z-o-Z, ook mee doen lees de spelregels
Meer gezeur lezen met dit onderwerp, kijk dan hier bij de reacties

Reacties

8 Reacties to “ZoZ – 13”

 1. ♫ Melody ♫
  april 24th, 2010 @ 21:16

  Een zinvolle media-uiting : “drank maakt meer kapot dan je lief is” was in no time van het beeld verdwenen….
  enige aanpassing zou opleveren : ‘media maakt meer kapot dan je lief is’ …
  Je hebt helemaal gelijk hoor!
  KNufxxx

 2. Aline
  april 24th, 2010 @ 23:00

  @ Melody dat zou een mooie slogan kunnen zijn…

 3. minoesjka
  april 25th, 2010 @ 16:21

  Zo zeg, jullie gezin is wel op een heel negatieve manier geconfronteerd met de media!!
  Gelukkig is het goed afgelopen, maar zoiets kan ik me voorstellen dat je dat je hele leven niet meer zal vergeten.

 4. Tanya
  april 25th, 2010 @ 17:47

  Mooie ZOZ, wel heftig zeg dat het dus in een echt gijzelingsdrama is verandert…

 5. Margreet
  april 25th, 2010 @ 19:34

  Mooi ZOZ weer

 6. Aline
  april 25th, 2010 @ 21:29

  @ Minoesjka… de pers hoort in geval van oorlog, het even op een andere manier te verslaan… een op onthoud is namelijk geen gijzeling… het had veel erger af kunnen lopen…

 7. Aline
  april 25th, 2010 @ 21:30

  @ Tanya dat is het inderdaad, en erger dan krijgen ze ook nog zwijgplicht… en mogen ze nergens over praten… dat eet de mannen nog veel meer op…

 8. Aline
  april 25th, 2010 @ 21:30

  @ Margreet dank je wel… probeer mijn best te doen…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.