«
»

Speciale Aanbieding 02 vervolg

Geplaatst op woensdag 14 april 2010 | 6 Reacties


Droomvakantie 02 (slot)
(deel 1 vind je hier)

Michelle was gelijk in een diepe slaap gevallen. En werd de volgende morgen veel te laat wakker. Pas rond 14.00 uur werd ze wakker, ze had ontbijt en lunch niet gehaald. Ze ging naar balie van het hotel en legde uit dat ze graag nog wat wilde eten. En dat bleek geen probleem, ze zouden even snel iets voor haar in orde maken. Wat was Michelle blij dat ze er enig sinds rekening mee had gehouden. Een lange reis, zoveel indrukken, ze had de tijd. Ze zou bijna 6 weken in dit land zijn, en ze had genoeg rust dagen ingebouwd. Maar dat ze het gelijk zo bont zou maken, en een gat in de dag zou slapen dat had ze niet zien aankomen. Ze ging aan een tafel buiten op het terras zitten. En al snel werd het eten bezorgd. Broodjes met beleg en ze genoot ervan. Ze had haar aantekeningen op tafel gelegd. De hele reis was goed door dacht. Ze had geen zin om 6 weken niets te doen. En ze ze zou slechts een paar dagen hier in Caïro blijven. En dan zou ze naar het westen gaan naar Gizeh naar de piramides en de Sfinx. Ze kon haast niet wachten tot ze deze te zien zou krijgen.

Na een paar dagen genoten te hebben van de drukke stad Caïro was het eindelijk tijd om af te reizen naar Gizeh. En haar droom werd gelijk werkelijk, de piramides waren precies wat ze zich altijd voorgesteld had. Ze keek haar ogen uit, en de camera maakte overuren. En ze had al zoveel foto’s gemaakt in de afgelopen paar dagen. Na 3 dagen trok ze verder naar het noorden via Banha, Tanta, Damanhur naar Alexandria. Hoog in het noorden van Egypte aan de Middellandse zee. De stad die vernoemd is naar Alexander de Grote. Van hier zou afreizen naar Idky en Rashid. En dan haar weg vervolgen langs Lake Burullus naar Al Hammad. Via Dumyat langs Lake Manala naar Port Said. Een vrij jonge haven stad, gebouwd in 1859 in verband met het Suez kanaal. De stad waar oorspronkelijk het Vrijheidsbeeld zou komen te staan. Een stad waar ze even op adem kwam, inmiddels was ze twee en halve week onderweg. En dit was echt haar mooiste vakantie. Er was zoveel te zien en ze wist dat ze nog veel ging zien.

© Aline

Van Port Said ging ze naar het zuiden naar Ismailia aan de andere kant van het Suezkanaal, ze maakte deze reis per boot, wat haar een paar dagen rust bezorgde. Van hier ging ze terug naar Caïro. Waar ze afscheid nam van deze grote stad de helft van de vakantie zat er op. Nu zou ze alleen nog maar gaan dalen, steeds verder naar het zuiden langs de Nijl. Haar eerste stop zou Memphis worden. De stad die in het Oude Rijk de hoofdstad was geweest. Daar zou ze weer een Sphinx zien staan en een bezoek aan het museum brengen. Haar reis was echt goed voor haar ingepland, ze had nergens problemen met het vinden van de juiste hotels. En bijna alles had ze al betaald aan het reisbureau, wat toch wel een slimme zet geweest was. Haar toch ging langs allerlei kleine plaatsen. In Asyut aangekomen wist ze dat het bijna over ging zijn. Nog drie grote plaatsen stonden op haar lijstje. Akhmin was de volgende plaats die ze aan deed, gevolgd door Luxor. In Luxor staat de Luxortempel de grootste tempel van Egypte. En daarna de laatste plaats Aswan, waar ze de grote moskee ging bekijken.

Ongelofelijk dat het al weer 3 weken geleden was dat ze terug kwam. Vanavond zou ze de foto’s aan haar ouders laten zien. Die zouden vast blij zijn haar na zo’n lange tijd weer te zien. Ze had zo uit gekeken naar haar droomreis en gelukkig veel aantekeningen en foto’s gemaakt. Alles wat ze in de boeken gezien had, had ze in het echt gezien. Het was zo veel intenser nog geweest. De foto’s waren nog lang niet allemaal ingeplakt, ze had er echt heel veel gemaakt. En waar ze normaal gesproken kieskeurig was, wist ze dat ze niet zomaar de kans had om een foto over te maken. De meeste foto’s hadden een hoog herinnering-gehalte, en ze zou de meeste dan ook bewaren. Wel had ze voorgenomen om voor haar familie en vrienden een ander boek te maken. Met een maximum van 10 foto’s per dag, die ze dan mocht uitzoeken. Aangezien ze overal kleine bonnetjes en souvenirs had bewaard, zou ze die er bij plakken. Dan had ze een mooi naslag werk om mee te nemen en te laten zien. En de andere foto’s die hield ze voor haar zelf, dat waren haar foto’s om bij weg te dromen.

© Aline
Geschreven voor Speciale Aanbieding, ook mee doen lees de spelregels
Meer verhalen lezen met deze opdracht, kijk dan hier bij de verhalen

Reacties

6 Reacties to “Speciale Aanbieding 02 vervolg”

 1. ♥ Inge ♥
  april 15th, 2010 @ 09:10

  Ik vond het erg leuk om het te lezen…mooi begin van de dag!
  Fijne donderdag!

 2. Aline
  april 15th, 2010 @ 09:15

  @ Inge dank je wel… vond het wat lastig, want ik ben er zelf nog nimmer geweest… dus moest het internet even raadplegen, om wat huiswerk te doen…

 3. Lydia
  april 15th, 2010 @ 18:39

  Oeps, nu zie ik dat ik gisteravond vergeten was om hier te reageren. Ja, je kunt merken dat je research deed om dit allemaal te kunnen schrijven, maakt het dan ook heel geloofwaardig. Hoop dat je deze reis nog kunt gaan maken, want in gedachten ben je er al vele malen geweest denk ik!

 4. Tanya
  april 15th, 2010 @ 19:29

  Mooi! Het is inderdaad, zoals Lydia zegt, allemaal erg geloofwaardig geschreven!

 5. Aline
  april 15th, 2010 @ 19:46

  @ Lydia als klein kind droomde ik er van… en nog steeds lijkt het me super om er heen te gaan… al is 6 weken wat overdreven…

 6. Aline
  april 15th, 2010 @ 19:48

  @ Tanya alsof ik er zelf bij was…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.