«
»

Shadow Painting 001

Geplaatst op donderdag 15 april 2010 | 2 Reacties

Op 21 en 28 januari 2003 ben ik een docentenopleiding Shadow painting gaan volgen bij Lalinea… tijdens deze 2 dagen heb ik diverse werkstukken gemaakt welke ik hier één voor één zal laten zien… en ik zal proberen de techniek steeds toe te lichten… ik begin met het eenvoudigste van het eenvoudigste… Shadow painting is een gemakkelijke manier van schilderen, daar je met hulp lijnen werkt… je tekent een tekening over met shadowliner, boven een lichtbak… en deze lijnen laat je drogen… bij kaartje 1 heb ik alleen blauwe shadowpaint gebruikt en het gehele vel dus blauw gemaakt en daar na wat zout op het plaatje hier en daar neer gelegd… dit heb ik een hele tijd laten indrogen daarna heb ik het zout eraf gehaald… daar zout vocht aantrekt ontstaan verkleuringen in het papier… daarna de liner wegtrekken van het papier en je tekening komt te voorschijn…

kaartje 1: sneeuwpop
sneeuwpop in andere kleuren

Reacties

2 Reacties to “Shadow Painting 001”

  1. minoesjka
    april 16th, 2010 @ 19:23

    Wat een leuke techniek. Had ik nog nooit van gehoord.

  2. Aline
    april 17th, 2010 @ 09:08

    @ Minoesjka een super leuke manier van schilderen… door de liner lukt het iedereen wel om er iets moois van te maken…

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om reacties te geven.